Európában terjeszkedik a Fidelity intézményi kriptovaluta üzletága

A világ egyik legnagyobb eszközkezelője, a Fidelity Investments, kiterjeszti digitális eszközökhöz kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásait a vén kontinensre is.

A Fidelity Digital Asset Services (FDAS) New Yorkban bejegyzett vállalat az Egyesült Államokban 2018 óta kínál digitális pénz letétkezelést és kereskedést az intézeti befektetőknek. Ezentúl a szolgáltatásai elérhetőek lesznek az európai alapkezelőknek és más piaci szereplőknek.

Tom Jessop, a FDAS elnöke az egy éves működésük alatt “lényegesnek” titulálta az érdeklődést az intézményi befektetők részéről a kriptovaluták iránt.

“Ösztönöz minket a piaci infrastrukturális társaságokba történő folyamatos vállalati és kockázatitőke-befektetés, valamint a hagyományos tőzsdék belépése a digitális eszközök ökoszisztémájába.” – nyilatkozta Jessop. “Ezek és más piaci mutatók, az Egyesült Királyság és az európai ügyfélkörünkkel egyetemben, növekvő potenciállal rendelkező piacot indukálnak, és bizalommal terjesztjük ki a digitális üzletágunk földrajzi elérhetőségét.”

(Forrás: CoinDesk)