Európa egyik vezető kriptovaluta-tőzsdéje lett a Bitpanda

A Bitpanda Európa vezető kriptovaluta-tőzsdéjévé avanzsált: 30 országban már több mint 4,5 millió felhasználóval rendelkezik. Az innovatív platform nem csupán kriptopénzeket, de hagyományos eszközöket is felvonultatva hódítja meg az európai piacot, miközben szilárd partnerségeket épít a banki és sportvilág jelentős szereplőivel.

A platform 411 kriptovalutát, 2800 digitális eszközt, köztük részvényeket, ETF-et és nemesfémeket is kínál, amelyek a Bitpanda Technology Solutions (BTS) nevezetű, B2B platformon is elérhetőek. A BTS-nek köszönhetően  a hagyományos bankok, a fintech cégek, a brókerek és a kriptovaluta vállalatok kereskedési, befektetési és letétkezelési szolgáltatásokat tudnak majd nyújtani.

„Amikor elindítottuk a BTS-t, tisztában voltunk azzal, hogy fel fogja kavarni az állóvizet Európában. A verseny még soha nem volt ilyen éles a banki ügyfelekért, mivel egyre többen érdeklődnek a pénzügyek és a kriptovaluták iránt. A BTS segítségével partnereink egy megbízható, skálázható, moduláris infrastruktúrát kapnak”magyarázta Lukas Enzersdorfer-Konrad, a BTS vezérigazgatója.

A Bitpanda terjeszkedésének célja, hogy meghódítsa Európát, de közben eleget tegyen a szabályozási előírásoknak is. A vállalat vezérigazgatója, Philipp Bohrn elmondása szerint a tőzsde az elsők között szerepel az olyan vállalatok között, amelyek rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel ahhoz, hogy ne csak kriptovalutákat, de további eszközöket is kínáljanak ügyfeleik számára.

„A Bitpanda aktívan törekszik a szabályozó hatóságokkal való együttműködésre, és ez a MiCa rendelet elfogadása után is így lesz” – tette hozzá.

A Bitpanda újabb partnereket szerzett

A Bipanda pozíciója megszilárdítása és népszerűsége növelése érdekében januárban megerősítette hosszú távú partnerségét a német Bayern München labdarúgó klubbal. A jó hírt egy meccs során tudatták a drukkerekkel, amely a csapat stadionjában, az Allianz Arénában került megrendezésre. Ezt követően szövetségre lépett az osztrák Raiffeisen bankkal, hogy közösen kínáljanak kriptovaluta szolgáltatásokat. Az együttműködésnek köszönhetően a bank ügyfelei az alkalmazáson keresztül több mint 2000 digitális eszközhöz férhetnek hozzá. A platform továbbá részt vesz a kriptovaluta letétkezelési szolgáltatások elindításában Németország legnagyobb szövetségi bankjánál, az LBBW-nél. Ezzel pedig megnyílhat az út a német intézményi befektetők előtt is a kriptovaluták irányába.