Eva Kaili: Nem állíthatja meg senki a blokklánc technológia fejlődését

“A bankok nem állíthatnak meg minket, abban, hogy a blokklánc technológiát használjuk!” – jelentette ki Eva Kaili az Európai Parlament képviselőnője.

Határokon átnyúló blokklánc technológia

A Eva Kaili európai parlamenti képviselő szerint a központi bankoknak túl nagy befolyásuk van az emberek megtakarítására. A képviselőnő a Ripple blogbejegyzése szerint bírálta a központi bankokat és szorgalmazza a blokklánc technológia uniós szintű támogatását.

Kaili a Ripple egyik eseményén, Londonban szólalt fel és elsősorban a görög adóssághelyzet rendezése után kialakult központosított gazdasági helyzetet bírálta. Előadása arról szólt, hogyan szabályozhatja a blokklánc technológiát és a kriptopénzeket az Európai Unió. Az elhangzottak szerint a technológia az élet minden egyes területére begyűrűzik majd.

“Természetéből fakadóan a blokklánc technológia nem ismer határokat, egyszerűen megállíthatatlan.”

Eva Kaili

Emellett pedig felhívta a közönség figyelmét arra, hogy lemarad az, aki nem próbálja meg megérteni, hogyan működik a blokklánc technológia. Mindenkinek fel kell ismernie a benne rejlő lehetőségeket.

“Nem állíthatja meg senki a technológia fejlődését.” – tette hozzá

Kaili kitért a blokklánc technológia előnyeire, ami a határon átnyúló utalásoknál jelentős időt és pénz tud megtakarítani a végfelhasználóknak. A hagyományos bankrendszerrel szemben gyorsabban és olcsóbb díjak mellett lehet ugyanazt az összeget egyik országból a másikba átutalni anélkül, hogy köztes felekre, mint például bankokra lenne szükség használatukkor.

“Amennyiben az előnyök az európai uniós polgárok számára is kiaknázhatóak, akkor semmi sem állhatja az útját a blokkláncok terjedésének” – hangzott el az európai uniós képviselő előadásán.

Eva Kaili nem első alkalommal beszélt pozitívan a blokklánc technológiáról. Évek óta kiemelt támogatója a technológiának, mind a szabályozás, mint pedig a finanszírozás területén kulcsfigurának számít az Európai Unióban.

2017. decemberében Kaili az Európai Parlament szabályozási bizottságában még arról érvelt, hogy a kriptopénzek elterjedése jelentős decentralizációt hozhat a pénzügyi piacon, kiiktatva számos közvetítőt, melyek végső soron a végfelhasználók által fizetendő díjak csökkenését eredményezik.

Az Európai Parlament ipari, kutatási és energetikai bizottsága a közelmúltban beszélte át a képviselőnő által felvázolt beadványt, ahol Kaili a blokklánc technológia és a megosztott főkönyvi rendszer adoptációjának lehetséges pozitív hatásait elemzi.