Az Euro Exim bank integrálja a Ripple xRapidot

A londoni székhelyű Euro Exim bank lesz az első pénzügyi intézet, mely teljes mértékben integrálja az XRP token hajtotta xRapidot.

A kezdeti negatív hozzáállás ellenére a Ripple, mely pár hónappal korábban újfent a címlapok elejére került (ez esetben nem Bill Clinton szerepeltetésével az egyik konferenciáján), egyrészt mert piaci kapitalizációban az Ethereum főlé nőtt, másodszor pedig mert a banki ügyfelek körében töretlenül nő a népszerűsége. A hét elején derült ki, hogy egy újabb intézményi szereplő tette le a voksát a Ripple mellett. A londoni Euro Exim bank teljesen átáll az xRapid platformjára és ezzel hivatalosan is az első bank lesz a világon, mely pilot vagy inkubátor projektek helyett élesben is alkalmazni fogja.

Graham Bright, az Exim bank megfelelési és műveleti vezetője szerint az XRP és az xRapid használatának egyetlen célja van: a likviditási költségek és a cash flow limitek csökkentése. Céljuk, hogy az xRapid segítségével kössék össze a 80 országra kiterjedő banki tevékenységüket és a digitális eszközök révén érjenek el sebesség és hatékonyság növekedést:

“Rengeteg beszéd van a piacokon arról, hogy hogyan tudná a blokklánc technológia támogatni a kereskedelem finanszírozását. Az az érdekünk, hogy fejlődjünk és egy olyan fizetési platformot hozzunk létre az ügyfeleinknek, akik több mint 80 országban élnek, akiknek biztosítani tudjuk az egyszerű, frikciómentes utalásokat.”

Miközben a bankok és más pénzügyi intézmények továbbra is a SWIFT rendszerére hagyatkoznak, az Euro Exim felismerte, hogy a blokklánc alapú utalási rendszerek (lásd xRapid) technológiai előrelépést jelentenek a több éves banki utalási rendszerekkel szemben (GIRO ide, SWIFT oda). A Ripple amellett, hogy utalások lebonyolítására képes, még likviditásszolgáltatóként is funkcionál az XRP tokenje révén.

Eddig világszerte több mint 200 bank csatlakozott a Ripple hálózatához annak érdekében, hogy a technológiáját saját banki infrastruktúrájában hasznosítsa. A legfrissebb csatlakozók között van a Kuvaiti Nemzeti Bank és az ausztráli FlashFX, melyek az elmúlt két hónapban csatlakoztak.

Brad Garlinghouse a Ripple CEO-ja szerint:

“Ez az az év mikor a búza elválik a pelyvától. Pár hónappal ezelőtt a média azt írta, senki nem fogja használni az XRP-t, melyekből jó kis szkeptikus szalagcímeket kerekítettek. Ma már nem lehet ilyet mondani ahogy az emberek azért kezdik el használni az xRapidot mert jobb, gyorsabb és olcsóbb.”

Az Exim bank teljes xRapid integrációja ez év első negyedévében várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük