Erre sem kellett sokat várni: elindult az xRapid

Elindult az xRapid, a Ripple cég valós idejű elszámolási platformja, áll egy október 1-én kiadott közleményben.

Az xRapid platform érkezését még szeptemberben hintette el az egyik Ripple középvezető és láss csodást, a San Franciscoban zajló, Ripple cég szervezte Swell konferenciával egy időben jött a közlemény a várva várt banki elszámolási platform rajtjáról.

Elindult az xRapid, XRP árrobbanás várható?

A platform elsődleges célja a nemzetközi utalások felgyorsítása miközben kiiktatja az eddig nélkülözhetetlen és kezdeti letéttel rendelkező nostro számlákat. A termék likviditásáért a Ripple XRP tokenje felel amit a globális tőzsdékről gyűjt ezáltal gyorsabbá és olcsóbbá teszi a határokon átnyúló tranzakciókat.

Az xRapid tesztje még májusban indult amiben pénzügyi intézmények és fizetési szolgáltatók, mint a MercuryFX és Cuallix egyaránt részt vettek. A teszteredmények szerint a részvétel mintegy 40-70%-os költségcsökkentést eredményezett, a tranzakciós sebesség pedig percekre gyorsult a korábbi 2-3 napról.

A Cuallix fizetési processzor felel az USA és Mexikó között zajló tranzakciókért mialatt a MercuryFX az Európa és Mexikó közötti korridort fogja igazgatni. A közlemény alapján a Catalyst Corporate Federal Credit Union, ami egyesült államokbeli hitelszövetkezeteknek nyújt szolgáltatást szintén az xRapid segítségével tervez határokon átnyúló fizetési szolgáltatást kiépíteni.

Augusztusban a Ripple három kriptotőzsdével lépett partnerségre, az amerikai Bittrexxel, a mexikói Bitsoval és a fülöp-szigeteki coins.ph-val a digitális eszközcserék ökoszisztémájának javítása érdekében. Miután elindult az xRapid, azaz most októbertől, a felek szintén a fizetési rendszert fogják használni az XRP/USD/MXN/PHP utalásokhoz.

Az XRP eközben az egyik legjobban teljesítő kriptopénz volt szeptemberben és a 30 napos periódus alatt több mint 66%-ot erősödött. A múlt hónapban kétszer is előfordult, hogy piaci kapitalizáció tekintetében átvette a második helyet az Ethereumtól.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük