Ezért duplázta meg négy hét alatt az értékét a NEAR Token

A Near első rétegű blokkláncon létező kriptovaluta, a NEAR, nagyon komoly durranással lépett be a kriptopiac második negyedévébe. A coin alig négy hét alatt megduplázta értékét 20 dollárra és ez azt is jelenti, hogy az egyik legjobban teljesítő kripto volt ebben az időszakban. A bitcoin ugyanezen idő alatt csak 15%-ot tudott emelkedni például. A Messari adatai szerint a NEAR mutatta be a legnagyobb árnövekedést azon kriptovaluták közül, amelyeknek a piaci értéke legalább 1 milliárd dollár.

Ömlik a pénz a NEAR protokoll fejlesztésére

A legfontosabb tényező, ami hozzájárult a Near protokoll tokenjének árfolyamnövekedéséhez, a kockázatitőke-befektetők nagy érdeklődése volt. Még a hét elején gyűjtött a protokoll 350 millió dollárnyi befektetést egy kockázatitőke-befektetőkkel tartott befektetési körben. Aztán januárban egy hasonló körben 150 millió dollárt szedett össze a Near befektetési cégektől. És nem csak maga a protokoll érdekli a befektetőket, de például a Nearen működő decentralizált értéktőzsde, a Trisolaris is begyűjtött 4,5 millió dollárnyi befektetést több kockázatitőke befektetőtől. A Near protokollját egy egykori Microsoft alkalmazott, Alexander Skidanov és egy fejlesztő, Ilya Polosukhin hozta létre. Szakértők szerint a proof-of-stake konszenzusos mechanizmust használó blokkláncon a tranzakciók nagyon gyorsak, olcsók és biztonságosak.

NEAR token

Volt olyan befektető, aki szerint a NEAR olyan, mint az Ethereum 2.0 élesben bevezetve. Volt még másik tényező is, ami hozzájárult a token árának növekedéséhez, ez pedig a FOMO jelenség felhajtóereje. Rengeteg kriptoinfluenszer és Twitter-felhasználó birtokol ilyen kriptovalutát és rendszeresen posztolnak is róla, ami szintén elég komoly hatással bír a keresletre. Emellett szintén komolyan hozzájárult az ár emelkedéséhez az a tény, hogy már egy ideje megy arról a beszélgetés, hogy elindulhat egy stabilcoin a protokollon. Ráadásul nem is akármilyen, hanem egy olyan, ami éves szinten kétszámjegyű hasznot kínálhat a befektetőknek. És ha az elvileg USN nevet viselő stabilcoin elindul április végén, akkor ez lehet az egyik legnagyobb profitot kínáló stabilcoin a kriptopiacon. Ez pedig tovább növelheti a Near vonerejét a DeFi tőkebefektetők körében, tehát más helyen zárolt összegek kerülhetnek majd át ide.