Ezért éri meg korai befektetőnek lenni: 5 ezer dollárból 9,5 millió

Egy vezető blokklánc adatfigyelő weboldal szerint egy 11 éve szunnyadó Bitcoin (BTC) cím hirtelen felébredt. Hosszú-hosszú pihenője alatt pedig nem kevesebb, mint 9,5 millió dollár ütötte markát.

A BitInfoCharts szerint a cím, amely utoljára 2012 októberében volt aktív, nemrég 412 Bitcoint utalt át, amelyek értéke az átutalás idején több mint 9,5 millió dollár volt.

Amikor arról beszélünk, hogy megéri befektetni az új projektekbe, az ilyen életeket megváltoztató sikertörténetekre gondolunk. A szóban forgó emberünk, aki 2012-ben úgy gondolta, ad egy esélyt ennek a Bitcoinnak nevezett valaminek, nem valószínű, hogy megbánta döntését. A birtokában álló 412 darab BTC-t mindössze 12.41 dollár darabonkénti áron vásárolta meg 11 évvel ezelőtt. Az érme 22 000 dolláros átlagárfolyamán számolva, ez csupán 1 darab BTC-n 1 760%-os profitot jelent.

Ha a legjobbkor cselekszik, 28 milliót is nyerhetett volna

Persze, könnyű utólag okosnak lenni, de csak nem tudunk elmenni a gondolat mellett, hogy ha befektetőnk 2021 novemberében, a bikapiac közepette adta volna el eszközeit, profitja a 28 millió dollárt is elérte volna.

A hatalmas összegű kiutalások díja mindössze 2,84 dollár volt

A régóta szunnyadó cím öt különböző címre szállította a bitcoint. Két címre egyenként körülbelül 177 BTC-t küldött, másik kettőre 28,84 BTC-t, egy pedig 0,12 BTC-t kapott. Az öt többmilliós tranzakció együttes díja 2,84 dollár volt.

A mostani aktivitást megelőzően a Bitcoin-cím mindössze négy tranzakciót jegyzett fel. Ezek mindegyike befizetés volt, melyek 2012. szeptember 28. és ugyanezen év október 1. között zajlottak.

Fennállása során azonban a címre nyomokban érkezett Bitcoin. A címre küldött apró Bitcoin-mennyiségek azt jelezhetik, hogy úgynevezett “dusting attack” támadások történtek. A dusting-támadás során jelentéktelen mennyiségű kriptót küldenek egy címre különböző rosszindulatú, főként adathalászatra összpontosuló célokból. Ezeknek a tárcáknak a tranzakciós tevékenységét ezután a támadók nyomon követik, és különböző címek kombinált elemzését végzik el, hogy az egyes tárcák mögött álló személyt vagy vállalatot leleplezzék.