Több mint 44 ezren lettek bitcoin milliomosok az árfolyam emelkedése miatt

A tavalyi medvepiac után ismét jelentős növekedést ért el a bitcoin, ami miatt több mint 44 ezren lettek kriptomilliomosok.

A Finbold adatai szerint a bitcoin milliomos címek száma január 5-én 28 084 volt, viszont 3 héttel később, január 28-án ugyanez a szám már elérte a 72 483-at, ami nagyjából 61%-os növekedést jelent. Ez alatt az időszak alatt a BTC árfolyama 37%-kal emelkedett.

A BitInfoCharts.com szerint jelenleg összesen 67 551 cím rendelkezik 1 millió dollár feletti bitcoin egyenleggel, és 4932 olyan cím van, amelynek 10 millió dollárnál nagyobb értékű BTC van a tulajdonában. A bitcoin ralija ugyanakkor nem csak a kriptomilliomosok számát növelte, hanem az összes kriptotulajdonosra hatással volt. A bitcoinnal rendelkezők 60%-a nyer a mostani árfolyamnövekedésen, míg 35%-uk veszteséges, a fennmaradó 5% pedig nullszaldós.

További árfolyamnövekedést hozhat az amerikai jegybank politikája

Az árfolyam emelkedése és a bitcoin milliomosok számának növekedése annak köszönhető, hogy a kriptopiac maga mögött hagyta a 2022-es medvepiaci helyzetet, amelyben a magas infláció és az FTX összeomlásához hasonló események is közrejátszottak. Az árfolyam növekedésében szintén nagy szerepe volt az Egyesült Államok csökkenő inflációs rátájának, és mivel az USA valószínűleg megnyerte az infláció elleni háborút, az amerikai központi bank agresszív politikájának enyhítésére lehet számítani. Ezért az olyan eszközök, mint a bitcoin további növekedésre számíthatnak.

A különböző mutatók azonban nem jelzik egyértelműen a bikapiac közeledtét. A BTC ugyanis pont a rettegett halálkereszt előtt áll, ez az alakzat már korábban is jelentős árfolyamcsökkenést okozott. Viszont annak is fennáll a lehetősége, hogy a kriptovaluta átesik az aranykereszt alakzaton, ami tartós növekedést hozhat.

Az aranykereszt egyébként akkor alakul ki, amikor az 50 napos mozgóátlag keresztezi és át is lépi a 200 napos mozgóátlagot, ez pedig már egy közelgő bikapiacot jelezhet előre.

Több mint 39%-ot emelkedett a BTC árfolyama az elmúlt 30 napban

A cikk írásakor a CoinGecko adatai szerint a bitcoin pontosan 23 ezer dolláron kereskedik, és bár ez az elmúlt 7 napban mindössze 1,4%-os növekedést jelent, az elmúlt 30 napot figyelembe véve több mint 39%-os a BTC árfolyamának emelkedése.

bitcoin milliomosok árfolyam emelkedése

A közeljövőben egyébként sok múlik azon, hogy a bitcoin képes lesz-e fenntartani a 23 ezer dollár feletti árfolyamot, amely korábban is kritikus határnak számított. Az elemzők úgy vélik, hogy ha a BTC a következő időben 23 ezer dollár felett marad, az további árfolyamnövekedést eredményezhet.