A Facebookon futó FarmVille alkotója blokklánc játékot fog készíteni

Eric Schiermeyer, a Facebookon futó népszerű játék, a FarmVille alkotója átnyergelt a blokklánc játékiparra. 

A Blockchain Game Partners alapítója és vezérigazgatója Schiermeyer nemrég bejelentette, hogy blokklánc alapú játékplatformot fog fejleszteni a Gala Network nevű hálózaton.

A platform arra törekszik, hogy gondoskodjon a fejlesztői innovációról. Ezenfelül teljes jogot biztosít a játékosoknak a blokklánc alapú játékon belüli elemek felett, amelyek úgynevezett nem helyettesíthető tokenekként szerepelnek a játékban. Az elemek felhasználhatóak lesznek a Gala Network-ön épített más játékokban is. Jelenleg tizenöt fejlesztő dolgozik a Gala Network létrehozásán.

A blokklánc igazi forradalmat hozott a számítógépes játékok világába

Schiermeyer azt jósolja, hogy a blokklánc alapú játékok forradalmi élményt nyújtanak az emberek számára azáltal, hogy lehetővé teszik a játékosoknak, hogy teljes értékű tulajdonjogot szerezzenek a játékokon belül:

“Úgy gondolom, hogy a blokklánc játékok a következő lépést jelentik a játékok világában. Hamarosan senki sem fog olyan játékot játszani, ami idő és pénz tekintetében csak egy fekete lyuk, ha vannak olyan kiváló alternatívák, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy saját idejük és pénzük felett megőrizzék jogaikat.” 

Schiermeyer azt is elmondta, hogy a blokklánc által kiváltott ipari szintű zavarok vagyon átcsoportosításhoz vezethetnek. Az emberek ugyanis némi pénzhez juthatnak, amit egyébként a nagy szórakoztató vállalatok zsebre tennének.

„Ellentétben minden más tapasztalattal, amelyet valaha is láttam, ha egy blokklánc játékban pénzt költessz, kapsz is érte valamit. Ezt megtarthatod, eladhatod vagy valaki másnak elajándékozhatod. A hagyományos, ingyenesen játszható játékok esetében ezt nem lehet megtenni. Az emberek csak elfogadják és kész. Úgy gondoljuk, hogyha a játékosoknak valós értéket adunk, az egész ökoszisztéma hatalmas növekedést fog tapasztalni. Ez egy tektonikus vátlás, amely hamarosan bekövetkezik.”

A Townstar lesz az első játék a Gala Network-ön

A Blockchain Game Partners a Sandbox Games-el fog együttműködni a Townstar nevű játék fejlesztési munkálatai során. Ez lesz ugyanis az első, Gala Network-ön induló játék.

Mike McCarthy, a népszerű FarmVille 2 korábbi kreatív igazgatója, amely játékot a Zynga adta ki, most a Townstar-on dolgozó 10 fejlesztő között van. A játék egy ál-bányász funkciót is tartalmaz majd. A játékosok úgynevezett zsákmánnyal teli dobozokat vásárolhatnak, melyek olyan eszközöket tartalmaznak, amelyek a farm bot építéséhez elengedhetetlenek. Ezekkel az eszközökkel lehet majd a játékon belül bányászni. Farm botokat amúgy előzetesen is lehet vásárolni, de elég magas áron. A játékban lévő tokeneket a Gala Network más játékaiban is fel lehet majd használni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.