Blokklánccal kacérkodik a játékfejlesztő Ubisoft

Egy friss jelentés szerint az Ubisoft francia videojáték szoftverfejlesztő cég blokklánc technológia alkalmazását fontolgatja a játékszoftver iparban. A hírt a Les Échos pénzügyi oldal osztotta meg június 11-én.

A Les Échos cikk szerint az Ubisoft már egy ideje dolgozik egy blokklánc applikáción amelynek felhasználásári területét már ki is jelölte. A híroldal szerint az Ubisoft az Enjinhez hasonlóan játékon belüli virtuális tárgyakat és kiegészítőket tárolna a blokkláncon, hogy így tudja azokat monetizálni.

Az elképzelés hasonlít a Fortnite játék megoldására, ami ingyenesen játszható, de a felhasználóknak a karaktereik felszereléséért már fizetniük kell.

>>>Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

A blokklánc bevonásával a játékosok virtuális tárgyainak tulajdonjoga elidegeníthetetlen lenne a vásárlóitól. Egy ismeretlen kommentátor szerint:

Amikor a Fortnite-on megvásárolsz egy kosztümöt, a befektetés elveszik, a tárgy el van zárva a játékban. Ha viszont a blokkláncot használjuk, akkor fizikai létezést adunk egy digitális elemnek.

Egy névtelen Ubisofthoz közeli forrás elmondta a Les Échos-nak, hogy a vállalat a célra az Ethereum blokkláncának hasznosításában gondolkodik és hogy a projekt már előrehaladott állapotban zajlik.

Az egyelőre nem tiszta, hogy a blokkláncon tárolt játéktárgyak melyik sikeres franchise játékában kerülnének bevezetésre.

Pontos menetrendről még nincs szó és feltételezhetően a cég inkább megvárja, hogy a francia kormány milyen szabályozást fogad el az elosztott főkönyvi hálózatokat illetően.

Az idén tavasszal az Animoca Brands bejelentette, hogy globális licencszerződést írt alá a Formula 1 üzemeltetőjével, hogy a száguldó cirkuszt egy blokklánc játékban örökítse meg. Az Animoca korábban már licencszerződést kötött az Atarival, hogy olyan ikonikus videojátékokat ‘blokkláncosítson’, mint a Tetris és a Pac Man.

2018 februárjában az Atari részvényárfolyama 60 százalékot ugrott, miután bejelentette, hogy Atari coin néven saját kriptopénzt bocsát ki.

Egy enyhén kapcsolódó játékos hír, hogy hamarosan indul a nagy sikerű RPG játék Baldur’s Gate III fejlesztése.

Ne hagyd magad átverni! Kérdezz és informálódj a kriptókról a Bitcoin Bázison!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük