Ezentúl Facebook és Instagram fiókodhoz kapcsolhatod a kriptotárcádat

A Facebook és az Instagram, a közösségi média nagyágyúi, a kriptoszektorban tevékenykedő felhasználóiknak igyekeznek kedveskedni. A Meta örömmel jelentette be, hogy az NFT-kkel kapcsolatos szolgáltatásaik rövidesen bővítésre kerülnek majd.

Augusztusban már beszámoltunk arról, hogy a felhasználók mind a Facebook, mind pedig az Instagram felületén vígan megoszthatják a világgal nem-helyettesíthető tokenjeiket. A bővítmény nagy sikernek örvend, így a Meta arra az elhatározásra jutott, hogy továbbfejleszti a kezdeményezést.

A tegnapi naptól, azaz szeptember 29-étől, fogva a közösségi média felületek lehetővé teszik amerikai ügyfeleiknek, hogy fiókjukhoz kapcsolják kriptotárcájukat.

A hivatalos közlemény szerint a Facebook és Instagram felhasználók képesek lesznek egyidejűleg több platformon is posztolni digitális eszközeiket.

„Ezenkívül abban a 100 országban, ahol a digitális gyűjtemények engedélyezettek az Instagramon, mostantól hozzáférhetnek az újításhoz”, olvasható a nyilatkozatban.

A Mark Zuckerberg által vezetett vállalat az utóbbi időben számos nagy volumenű befektetést hajtott végre a kriptovaluták és a metaverzum ágazatában. Az NFT-kre vonatkozó innovációkat például már 2022 májusában beharangozták.

Ekkor a közösségi óriás „elképesztő lehetőségnek” nevezte a blokklánc technológiát és a benne rejlő potenciált. Emellett konstatálta, hogy nincs szükség harmadik felekre ahhoz, hogy egyedi élményeket biztosítsanak a felhasználóknak a kriptoeszközök segítségével. Továbbá, rendkívül könnyen kapcsolatot teremthetnek célközönségükkel és közvetlen bevételre is szert tehetnek ily módon.

Az újítás nemcsak a Meta számára előnyös, hanem az alkotóknak is kifejezetten profitábilis. A vállalat álláspontja szerint a kreátorok maguk rendelkeznek produktumaik felett és rajtuk áll hogyan monetizálják azt.

„A Metánál figyelemmel kísérjük az alkotók tevékenységét s ahhoz igazodva próbáljuk fejleszteni szolgáltatásainkat. Következésképpen szüntelenül tökéletesíteni igyekszünk a felhasználói élményt, a bevételszerzési alternatívákat és az NFT-k széleskörű népszerűsítésére irányuló módosításokat.

Hogyan kapcsolható kriptotárcánk a Facebook és az Instagram felületéhez?

Ahhoz, hogy valamelyik közösségi média platformhoz csatlakozni tudjon, a felhasználónak meg kell győződnie arról, hogy az adott tárcát támogatja a hálózat. A cikk írásának időpontjában a szóban forgó felületek az Ethereum, a Polygon és a Flow Network tárcáit fogadják el. Ezenfelül olyan harmadik félhez köthető tárcákat is akceptálnak, mint a Trust Wallet, a Coinbase Wallet, a Dapper Wallet és a MetaMask Wallet. Az utóbbi meglehetősen népszerűvé vált, ugyanis olyan böngésző bővítményt biztosít, amellyel egyszerű a Facebook-hoz és Instagram-hoz való kapcsolódás.

Az egész folyamat pusztán pár percet igényel. Első lépésként be kell jelentkezni a kiválasztott Facebook vagy Instagram fiókba, ezt követően a beállítások menüpontban ki kell választani a digitális gyűjtemény opciót s megerősíteni a csatlakozási igényt. Ezután kiegészítő információk megadására lesz szükség, ilyen például a tárcához tartozó jelszó feltüntetése. Végezetül pedig a felhasználóknak rá kell majd kattintaniuk a “Belépés” gombra a kriptotárcájukhoz való hozzáféréshez.