Az FDA élére Trump fintech szakértőket pályáztat Peter Thiel barátai közül

Az amerikai FDA élére Trump fintech befektetők közül választana Peter Thiel barátai közül.

Az újonnan megválasztott amerikai elnök, Donald Trump úgy tűnik módosította nézeteit a bitcoin és blokklánc technológiával szemben. A héten két bitcoin tanácsadóval is találkozott, miközben már így is számos fintech szakértő van a csapatában.

Hasonló érdeklődésű emberek már vannak a csapatába

Csütörtökön FDA vezetőpozíciója kapcsán tárgyalt bitcoin érdeklődésű szakemberekkel. Az FDA, az amerikai élelmiszer és gyógyszer ügynökség élére keres az elnök új vezetőt Washingtonban.

Bitcoin lehet a jövő PayPaljaTrump már több blokklánc technológiában érdekelt szakértőt bevett az új adminisztrációs csapatába. Az egész Peter Thiel felvételével kezdődött, akit kormányzás átadásért felelős csapatba választott be. Peter Thiel egyike volt a PayPal alapítóinak és a Facebook kezdeti befektetőinek. Sokszor hangoztatta, hogy a bitcoin lesz az, aminek a PayPalnak lennie kellett volna. A jövő fizetőeszköze, ahogy ő ezt vizionálta, nem pedig egy elszámoló ház, amivé a PayPal alakult. Thiel már több millió dollárt fektetett be bitcoin cégekbe és szolgáltatókba az utóbbi évek során.

Az FDA élére Trump fintech szakértőket szeretne Peter Thiel barátai közül

FDA-t minősítő kommentek keltették fel Trump figyelmétJim O’Neill korábban George W. Bush alatt volt az Egészség és Humán Erőforrásokért felelős szervezet vezetője. Jelenleg a Mithril Capital Managementnél dolgozik, aminek Peter Thiel az egyik alapítója. Valószínűleg az egyik FDA-t minősítő kommentje miatt figyelt fel rá Trump.

“Meg kell reformálnunk az FDA-t, úgy, hogy a gyógyszereket jóváhagyja azután, hogy a szponzor bebízonyította, hogy biztonságos a használata. Így az emberek elkezdhetik saját felelősségre használni a termékeket, ahelyett, hogy hosszú éveket várnának a további engedélyeztetésre”

A bitcoin startup igazgatója is versenybe száll

Peter Thiel bitcoin befektetőA pozíció másik esélyese Balaji Srinivasan, aki az Andreessen Horowitz kockázati tőke vállalat egyik igazgatója és egyben a 21 Co. bitcoin startup alapítója. Ez a startup szerepelt tavaly márciusban az újságok címlapján azzal, hogy 116 millió dollárnyi tőke finanszírozást sikerült összegyűjteniük rövid idő alatt.

A 21 co. bitcoin bányász számítógépeket és alkatrészeket gyárt. Ő is nyilatkozott már, hogy nem elégedett az FDA működésével.

“Miért foglalkozunk ennyit az FDA-vel? Ha akarsz egy új gyógyszert vagy eljárást, vagy őket kell legyőzni vagy megkerülni.”

További bitcoin barátok Trump csapatában

Az FDA vezető tisztségviselőjének pozíciója feltehetően jövőhéten eldől.

A fentieken túl azonban további fintech szakértők is részt vesznek a kormányban. Trump már döntött róla, hogy Mick Mulvaney kongresszusi tag része lesz a költségvetési bizottságnak. Mulvaney minden megbeszélésen ott van, ami blokklánccal, digitális pénzzel vagy a fintech iparral kapcsolatos. Sokan látták őt, ahogy más politikusokat tanít az új technológia előnyeire.

Úgy tűnik Trump egyre jobban nyitott az új technológia iránt, hiszen ezek tehetik majd a jövőben naggyá Amerikát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük