Február óta először ment 10.000 dollár fölé a bitcoin

Magas kereskedési volumen mellett pumpált tegnap délután és éjjel a BTC/USD árfolyam és ment február 24-ke óta először 10.000$ fölé.

Az irányadó kriptovaluta az elmúlt 24 órában 8.79%-kot erősödve 9951$ árfolyamon kereskedik a Bitfinex tőzsdén hajnali 4 óra 31 perckor. A +8%-kot a Bitcoin az elmúlt 12 órában hozta össze, 10.000 dollár fölé egészen pontosan éjfél előtt 10 perccel sikerült kapaszkodnia pár percre, ám onnan gyorsan vissza is bukott a 9900 dolláros támasz alá majd kezdett újra felfelé kapaszkodni.

BTC/USD árfolyam, 1m, Bitfinex | Forrás: TradingView

A rali azt jelenti, hogy akik az év elején vásároltak bitcoint, azok közel 40%-kos pluszban vannak. Az erősödés fő mozgatórugója egyértelműen a kevesebb mint 4 nap múltán bekövetkező blokkjutalom felezést övező fokozott spekulatív hangulat. Egy másik tényező lehet a COVID-19 járvány miatti korlátozások ártó hatása a tradicionális pénzpiacokra, amikkel a március 12-kei vérengzést követően a BTC/USD két hétre még együtt mozgott, de az előző héten a saját útját kezdte járni.

Egy másik, erősen FOMO-gyanús (fear of missing out – félek, hogy kimaradok) bejelentés tegnapról a fedezeti alapkezelő Paul Tudor Jones, a 38 milliárd dollárt kezelő Tudor Investment Corp. alapítójának bejelentése volt, miszerint bitcoin határidős termékek kereskedésébe kezd kriptopénzpiaci kitettség-szerzés és az elszabaduló infláció elleni fedezet-felvétel érdekében. Több kriptomédia portál a hírt úgy tálalta, miszerint Paul Tudor direkt bitcoinba fektetne, amiről szó nincs, pusztán a bitcoin határidős piacokon próbálja ki magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.