A Fed bitcoin és a blokklánc tanulmányozását sürgeti

Június elején Washingtonban több mint 90 jegybank képviselői találkoztak Janet Yellennel, az amerikai jegybankelnökkel, aki arra ösztönözte a jelenlevőket, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek az új technológiák, főként a bitcoin és a blokklánc tanulmányozására.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Janet Yellen és a Chamber of Digital Commerce képviselői a blokklánc és bitcoin tanulmányozásáról egyeztettek
Janet Yellen és a Chamber of Digital Commerce képviselői

Az amerikai Federal Reserve idei éves gyűlésén, amit a Világbankkal és az IMF-el közösen rendeznek, a Digitális Kereskedelmi Kamara (Chamber of Digital Commerce, CDC) is a meghívottak között szerepelt. A Kamara a világ legnagyobb kereskedelmi szövetsége ebben az iparágban.

Az idei találkozó kifejezetten a fintech és a bitcoin tanulmányozását tűzte ki célul. Habár az esemény nem volt sajtó nyilvános, a CDC közleménye szerint Janet Yellen arra ösztönözte a jelenlevő jegybankárokat, hogy tanulmányozzák a pénzügyi innovációkat, különösen a bitcoint és a blokkláncot említette, mint a jegybankok számára kiemelt fontosságú témák.

Hozzátette, a globális pénzügyi rendszer kétségkívül profitált a fintech megjelenéséből, és a jegybankok „minden tőlük telhetőt el kell kövessenek annak érdekében, hogy a bitcoinhoz és blokklánchoz hasonló pénzügyi innovációkat részletesen tanulmányozzák”.

Korábban Yellen azt nyilatkozta, hogy a Fed nincs felhatalmazva a kriptopénz szabályozására. 2014 –ben egy kongresszusi meghallgatáson pedig így fogalmazott:

„A bitcoin egy fizetési innováció, ami a bankszektoron kívül született. A legjobb tudomásom szerint semmilyen átfedés nincs a bankok és a bitcoin között, amit a jegybanknak felügyelnie vagy szabályoznia kellene. Tehát a jegybanknak semmilyen felhatalmazása nincs a bitcoin szabályozására vagy felügyeletére.”

A CDC közleménye szerint Jeff Garzik, a Bloq CEO-ja a következőt nyilatkozta:

„A blokklánc technológia legjelentősebb potenciális előnyeit elsőként a feltörekvő gazdaságok fogják aktívan learatni.”

Beszédében továbbá a blokklánc technológia és digitális fizetőeszközök előnyeit részletezte a megjelent jegybankárok számára. Ironikus módon az előadásában éppen a decentralizáció, a kriptográfia, a megmásíthatatlanság és a bizalom eltolódásának pozitív oldalát mutatta be.

A CDC alapítója és elnöke, Perianne Boring is csatlakozott Yellen-hez és a jegybankok számára blokklánc technológia elfogadását sürgette. A következőt nyilatkozta:

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

„Hiszünk abban, hogy a blokklánc technológia következő generációs eszközöket nyújt a jegybank és más szabályozó szervezetek számára, hogy hatékonyabban felügyeljék a pénzügyi rendszer biztonságát és egységét.”

Forrás: Cryptocoin News

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.