A FED elnökségi tag szerint a kriptopénzek nagyszerűek – a pénz eltüntetésere

Jerome Powell, az amerikai központi bank elnöki tanácsának tagja szerint a kriptopénzek nagyszerűek a pénz eltüntetésére.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A kriptopénzek nagyszerűek…

Powell szerdán a pénzügyi bizottság előtt szólalt fel az amerikai központi bankot képviselve és a fenti mondat az egyik kongresszusi tag, Patrick McHenry kérdésére érkezett válaszként.

A republikánus McHenry azt a kérdést tette fel Powellnek, hogy foglalja össze, mint gondol a kriptopénzekről.

Powell válasza pedig az alábbi volt:

„Úgy gondolom a kérdés amit feltett arra vonatkozik, hogy vajon a kriptopénzek komoly pénzügyi stabilitási kockázatot jelentenek-e. Erre a válaszom az, hogy egyelőre még nem elég nagyok erre. Inkább ezt mondanám, minthogy teljesen figyelmen kívül hagyhatóak lennének. Nehéz dolog ez, mert igazából a kriptopénzek nagyszerűek – ha el akar valaki tüntetni nagyobb összeget vagy pénzt akar mosni.”

Ezután Powell még kitért rá, hogy a fentiek miatt folyamatosan figyelemmel kell kísérni a jelenséget. Sokan nem használják ugyanis a fizetésre a  kriptopénzeket Powell szerint, inkább eladják az érméket és végül dollárban fizetnek.

Emellett pedig a befektetési kockázatra hívta fel a figyelmet.

„Sok egyszerű befektető csak azt látja, hogy az árfolyam felfelé megy ezért vásárol. De valójában emögött nincs semmi. Nem is igazán egy pénz. Nincs belső értéke.”

A befektetői kockázat miatt Powell szerint a fogyasztóvédelemre kell helyezni a hangsúlyt.

Végül kiemelte, hogy a FED jelenleg nem tervez saját digitális pénz kibocsátását. Ez azért fontos megjegyzés, mert az utóbbi hónapokban sorra jöttek a találgatások, hogy vajon a központi bankok saját kriptopénze teljesen átalakítja majd a jelenleg ismert kriptogazdaságot. Ettől ezek szerint most nem kell egyelőre félni.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.