A FED elnökségi tag szerint a kriptopénzek nagyszerűek – a pénz eltüntetésere

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jerome Powell, az amerikai központi bank elnöki tanácsának tagja szerint a kriptopénzek nagyszerűek a pénz eltüntetésére.

A kriptopénzek nagyszerűek…

Powell szerdán a pénzügyi bizottság előtt szólalt fel az amerikai központi bankot képviselve és a fenti mondat az egyik kongresszusi tag, Patrick McHenry kérdésére érkezett válaszként.

A republikánus McHenry azt a kérdést tette fel Powellnek, hogy foglalja össze, mint gondol a kriptopénzekről.

Powell válasza pedig az alábbi volt:

„Úgy gondolom a kérdés amit feltett arra vonatkozik, hogy vajon a kriptopénzek komoly pénzügyi stabilitási kockázatot jelentenek-e. Erre a válaszom az, hogy egyelőre még nem elég nagyok erre. Inkább ezt mondanám, minthogy teljesen figyelmen kívül hagyhatóak lennének. Nehéz dolog ez, mert igazából a kriptopénzek nagyszerűek – ha el akar valaki tüntetni nagyobb összeget vagy pénzt akar mosni.”

Ezután Powell még kitért rá, hogy a fentiek miatt folyamatosan figyelemmel kell kísérni a jelenséget. Sokan nem használják ugyanis a fizetésre a  kriptopénzeket Powell szerint, inkább eladják az érméket és végül dollárban fizetnek.

Emellett pedig a befektetési kockázatra hívta fel a figyelmet.

„Sok egyszerű befektető csak azt látja, hogy az árfolyam felfelé megy ezért vásárol. De valójában emögött nincs semmi. Nem is igazán egy pénz. Nincs belső értéke.”

A befektetői kockázat miatt Powell szerint a fogyasztóvédelemre kell helyezni a hangsúlyt.

Végül kiemelte, hogy a FED jelenleg nem tervez saját digitális pénz kibocsátását. Ez azért fontos megjegyzés, mert az utóbbi hónapokban sorra jöttek a találgatások, hogy vajon a központi bankok saját kriptopénze teljesen átalakítja majd a jelenleg ismert kriptogazdaságot. Ettől ezek szerint most nem kell egyelőre félni.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.