Fontos kongresszusi meghallgatások ma kriptoügyben az Egyesült Államokban

A mai napon két fontos kongresszusi meghallgatás is lesz Washingtonban kriptoügyben.

A House of Representatives bizottsága két különböző perspektívából fogja vizsgálni a kriptopénzeket.

A House Committee on Agriculture (a mezőgazdasági bizottság) digitális javak felbukkanására, míg a Financial Policy Subcommittee (pénzügyi irányelvek albizottsága) azt vizsgálja, hogy az Egyesült Államok a kriptopénzeket pénzként ismerje el.

Amber Baldet, korábbi JPMorgan felső vezető

Egy tegnap megjelent hír alapján, a mezőgazdasági bizottsági meghallgatáson ott lesz a korábbi JP Morgan blokklánc részlegének vezetője és a Clovyr jelenlegi CEO-ja, Amber Baldet, a korábbi áru határidős kereskedési bizottság (CFTC) elnöke Gary Gensler és az Andreessen Horowitz társelnöke, Scott Kupor.

“A meghallgatás rávilágít a digitális eszközök ígérte lehetőségekre és az új eszközosztály szabályozói kihívásaira. A bizottságunk kiáll a különböző áruk erős piaca mellett beleértve a technológia révén újonnan megjelenőket is,” írta a republikánus Michael Conaway, a bizottság elnöke.

Ezzel szemben a pénzügyi szabályozó meghallgatás a kriptopénzek szélesebb körű definíciójára keresi választ. A meghallgatás ütemterve részletezi a célokat, amely szerint a tagok “értékelik a központi bankok kriptopénz használatának előnyeit és megbeszélik a kriptopénzek és a fizikai pénzek jövőjét.”

Az Egyesült Államok Kongresszusa már többször ütemezett kriptopénz témában meghallgatást.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Márciusban például az elsődleges token értékesítéseket vizsgálták, amely nagy valószínűséggel ma is vita tárgya lesz. Akkor a törvényhozók nagyobb védelmet szorgalmaztak a befektetőknek és Tom Emmer képviselő óva intette a szabályozó szerveket, hogy túlszabályozzák a piacot. Egy májusi meghallgatás során a törvényhozók a technológia – a Department of Homeland Security képviselőjének kifejezésével élve – “korlátlan lehetőségeit” tárgyalták.

Az angolul beszélőknek érdemes lehet ráhangolódni a meghallgatásra amit természetesen élőben lehet követni Facebookon. A mezőgazdasági bizottság meghallgatása délután 16:00-kor kezdődik közép-európai idő szerint, míg a pénzügyi szolgáltatások bizottságának meghallgatása este 08:00 órakor rajtol. A YouTube-n nagy eséllyel itt és itt követhetőek lesznek az események.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Szici

"Let’s try to secure everything" - Nick Szabo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.