A fekete hattyú szerzője eladja BTC-jét – korábban kriptohívő volt, ma bukásnak tartja

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A fekete hattyú szerzője, Nassim Taleb bejelentette Twitteren, hogy megszabadul a bitcoinjaitól. Váratlanul érte a hír a kriptoközösséget, hiszen korábban a kriptovaluták egyik legelkötelezettebb híve volt. 

Nassim Nicholas Taleb, a “Fekete hattyú” és a “Véletlenszerűen becsapott – az esély rejtett szerepe az életben és a piacokon” című bestsellerek szerzője korábban kifejezetten optimista volt a kriptovalutákkal kapcsolatban. Az elmúlt években többször is azt nyilatkozta, hogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül a kriptovalutákat, főleg a bitcoint nem, hiszen egy olyan világban, ahol az emberek már nem tudnak a kormányban és a bankrendszerben megbízni, a kriptopénzek adják az egyetlen mentsvárat.

Alig több mint egy évvel ezelőtt keményen bírálta szülőhazájának, Libanonnak a kormányát is, azt állítva, hogy a kormánynál még egy Ponzi-rendszer is jobb. Most viszont úgy tűnik, 180 fokos fordulatot vett a híres író, ugyanis alig néhány órával ezelőtt azt írta a Twitteren, hogy megszabadul a bitcoinjaitól. Taleb, aki pozitív jövőt jósolt a kriptopénzeknek és azt állította, hogy azok kiállják az idő próbáját, ma úgy fogalmazott:

“Megszabadulok a BTC-imtől. Miért? Egy valutának soha sem szabad volatilisebbnek lennie annál, mint amit vásárolsz és eladsz vele. Az árukat nem árazhatod be BTC-ben. Ebből a szempontból egy kudarc (legalábbis egyelőre). A Covid tagadó szociopaták vették át az amőbák kifinomultságával.”

Egy másik tweetben pedig hozzátette azt is, hogy “a másik probléma, amelyet a BTC véglény nem ért meg, hogy a kriptovaluta vonzereje némi átláthatatlanságtól, az adócsalás és a pénzmosás megkönnyítésének képességétől függ. Anonimizálhatod az aranyat úgy, hogy újraolvasztod azt. Átalakíthatsz egy kanalat. A BTC könnyebben kezelhető, mint a készpénz.”

2018-ban Taleb még rövid cikket is írt „Bitcoin” néven, amelyben a digitális eszközt „kiváló ötletnek” találta.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.