10%-ot erősödött a bitcoin árfolyam – fél éve a legnagyobb egy napos emelkedés

Cikkünk írásakor 4100 dollár felett zajlik a bitcoin kereskedés, 10%-ot erősödött egy nap alatt az árfolyam.

Fél éve nem volt ekkora emelkedés

A szerdai napon magyar idő szerint délután kettőkor indult meg felfelé jelentős forgalom mellett a bitcoin árfolyama. 20 perc alatt több, mint 10%-ot ment és ezzel hat hónapos csúcsot döntött a napon belüli emelkedés szintje.

Az árfolyam emelkedés révén a piaci kapitalizáció is megugrott, több mint 72 milliárd dollárra, mely az egész kriptopénz piac 53%-át adja.

Az elmúlt napok során a bitcoin árfolyama jelentős fluktuációt mutatott. Hétfőn teljes volt a pánik a piacokon, mivel elérte az árfolyamszint a hat havi mélypontot. Az elmúlt 24 órában 1100 dolláros kilengést mutatva 3600 és 4700 dollár között mozgott a vezető kriptovaluta.

Fél éve nem látott mértékben emelkedett a bitcoin

Kérdéses, hogy a jelenlegi árfolyam ugrás meddig tudja tartani magát, ugyanis az elmúlt hetek medvepiaca miatt csak ebben a hónapban már a harmadát elvesztette el a bitcoin értéke.

Húzza magával a bitcoin az egész piacot

Az árfolyam emelkedés a bitcoin piacán igen erősen kihatott a többi kriptopénz árfolyamára is. Régen láttunk ilyen sötétzöld piacot a kriptopénz frontokon.

Kizöldüllt a piac

A fenti kép önmagáért beszél. Nem hogy sötét zöld színt (15% feletti emelkedés), de még világos zöld színt (0-10% közötti emelkedés) is elég ritkán lehetett mostanában látni a Coin360 térképén. Az altok is nagyot mennek. A Ripple (XRP) 9% felett, az Ethereum (ETH) 10% feletti emelkedése mellett szinte kivétel nélkül minden altcoin árfolyama jelentősen megugrott. A legjobban teljesítő altcoinok között szerepel a Stellar és a Monero, valamint kiemelendő a Verge, mely közel 50 (!) százalékot megy.

Az árfolyam mellett szignifikánsan megugrott a kereskedési volumen is. A legnagyobb tőzsdéken 30%-al nőtt meg 24 óra alatt a BTC kereskedési volumene. A 3. legnagyobb kereskedési volumenű érme az ethereum a kihagyhatatlan stabilcoin, az USDT Tethert követve. Az ETH kereskedési forgalma közel 10%-ot emelkedett a legnagyobb forgalmat bonyolító Binance, OKEx és Huobi tőzsdéken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük