Felakasztotta magát Indiában egy bitcoin trader miután nem tudta visszafizetni tartozását

India Gudzsarát tartományában felakasztotta magát egy bitcoin trader miután egy vezető beosztású rendőr pénzét bitcoinba fektette és azt elvesztette.

Az Ahmedabad Mirror cikke szerint Bharat Patel vasárnap reggel követett el öngyilkosságot. A tragédiát Chirag Savani rendőrfelügyelő és idősebb bátyja Harnish Savani (AKA Montu) által gyakorolt lelki terror okozhatta, akik kártérítést követeltek a tradertől az elbukott befektetéseik után.

Chirag Savani rendőrfelügyelő és az áldozat Bharat Patel bitcoin trader | Forrás: Ahmedabad Mirror
Chirag Savani rendőrfelügyelő és az áldozat Bharat Patel bitcoin trader | Forrás: Ahmedabad Mirror

Egy végrendeletben Patel elmagyarázta, hogy a testvérpár pénzét fektette bitcoinba. Állítólag a rendőrfelügyelő öt bitcoin értékének megfelelő rúpiát fektetett be, ám az árcsökkenést követően a testvérpár már több mint 11 bitcoint követelt rajta:

DySP [a rendőrfőnök helyettes] öt bitcoin befektetése miatt jött a házamba. Chirag és testvére, Montu, miután az értéke elkezdett zuhanni, már 11.575 bitcoint követeltek. Megzavarodtam az általuk követelt  kártérítés miatt. Nem érdemes tovább élnem. DySP Chirag Savani eljött hozzám és a befektetett összeg visszatérítését követelte rajtam. Öngyilkosságra kényszerültem. Tettemért a testvérpár felelős.

A vezető beosztású rendőr teljesíthetetlen feltételeket támasztott bitcoin trader számára

Patel nem osztotta meg a testvérpár befektetésének pontos időpontját, de a követelés nagysága azt feltételezi, hogy a befektetés az aktuális árfolyam dupláján, 16 – 17 000 dollár körül lehetett. Jelen pillanatban a 11.575 bitcoin mintegy 92 000 dollárt ér.

Patel feleségének, Ushának elmondása szerint a bitcoin kereskedő részletfizetést is felajánlott a testvérpárnak, de ők ragaszkodtak az egyszeri kifizetéshez. Emellett a pár kamatot is felszámolt a befektetett összegre, de a levél nem részletezi annak arányát.

Miután a múlt évben a 20 000 dollárról december közepére 3200 dollárra esett a bitcoin árfolyama, az öngyilkosságok valós világi problémát kezdtek jelenteni a kriptoközösségen belül.

Az öngyilkossági hajlam egy pénzügyi krízis után emelkedni szokott, jelentette korábban a The Open University és a 2008-2009-es világválság során is megfigyelhető volt. A tanulmány szerint 2008-2009-ben 6 566 olyan öngyilkosságot követtek el, amely közvetlenül kapcsolatba hozható az akkori krízissel.

Ne hagyd magad átverni! Kérdezz és informálódj a kriptókról a BitcoinBázison!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük