Végre bilincs kattant a Bitconnect hirdetők csuklóján Indiában, és a Firstcoin tagjain mikor?

A kriptovaluta scamkirály piramisjáték BitConnect indiai hálózat tagjainak ajtóján augusztus 19-én kopogtatott a helyi rendőrség.

Hey, hey, hey

A korábbi BitConnect India vezető Divyesh Darji nevű figurát vasárnap tartóztatta le a rendőrség az Indira Gandhi nemzetközi repülőtéren Új Delhiben, jelentette az India Express. A gudzsaráti bűnüldözési osztály Darji letartóztatását azután jelentette be, miután a nemzeti bevándorlási hivatal dobott nekik egy fülest, hogy Darji épp dobbantani kívánt volna Dubaiba, hogy jól megérdemelt piramispénzét egy kis kikapcsolódásra költhesse.

A letartóztatás körülményeiről P. G. Narwade, az osztály nyomozója kommentálta:

“A gyanúsított szemináriumokat tartott Indiában óriási passzív jövedelmet ígérve azoknak — több mint 1%-ot naponta — aki befektet a BitConnect kriptovalutába. A BitConnect coin ára január 16-án a cég bezárásakor 362 dollár volt.”

Korábban már írtunk a BitConnect óriásira növekedett piramishálózatáról, ami papíron hitelközvetítőként funkcionált és rendkívül magas hozamokat ígért a befektetőinek. Még januárban kaszálták el a szabályozó hatóságok Texasban és Észak-Karolinában. A bezárás hatására a BCC token árfolyam órák alatt 400$ dollárról 17$ dollárra zuhant és meglepő módon emlékeztetőül a Coin Market Cap-on továbbra is listázva van. A BCC jelenleg 0,67 centet ér.

A Bitconnect átverés ellen a józan gondolkodású kriptoközösség szintén kikelt, köztük Vitalik Buterin és Charlie Lee is, akik egyenest kimondva Ponzi-sémának titulálták a projektet.

Nem kell messzire menni a scamcoinok iránt, ugyanis hazánkban is vannak hasonló típusú piramisépítő coin vállalkozások, nem is kevés. Még múlt év elején írtunk a FirstCoin cégről (ajánljuk a kommentek végigolvasását, amely mementóként szolgál a Firstcoin és tagjainak éves tevékenységéről), ami egy magyar hátterű, magyarok által alapított BitConnecthez hasonló piramisjáték, szintén hatalmas hálózatot épített ki Indiában és Pakisztánban. A ponzicoin jeles hazai képviselői, mint Molnár Gergely Dávid, Peresztegi Nagy György (állítólagos alapító), Székely András és Bernula Árpád Firstcoin hirdetők mind MLM-ben utazó személyek. Molnár Gergely Dávid már több projekttel megégette magát és CoinAkademia.hu nevű honlap alapján ‘kriptovaluta szakértő’, jelenleg több más coinban is aktív résztvevő, alapító vagy tanácsadó.

A FRST coin egy éves ‘sikertörténete’, ismerős lehet a BitConnectnél

Mindenki döntse el saját maga, hogy ilyen háttérrel valaha is az általuk hirdetett coinok egyikébe fektet és minimum az lenne a megoldás, ha a hatóságok kivizsgálják az említett személyek tevékenységeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük