Feldarabolta és lehúzta a vécén a kriptomogul testét gyilkosa

Letartóztatta a rendőrség Christian Peev kriptomogul feltételezett gyilkosát, Vesco Valcsinovot, akit azzal vádolnak, hogy súlyzóval verte halálra áldozatát, majd felaprította és lehúzta a vécén testét.

A testrészeket vízvezeték-szerelők találták meg Szófiában, miután eldugult a lefolyó. A rendőrség szerint Peev fejét és néhány csontját Valcsinov egy bűntársa segítségével ásta el.

A 41 éves amerikai állampolgár kriptovaluta befektetésekből gazdagodott meg, meggyilkolása előtt rendszeresen ellátogatott nagyvilági rendezvényekre és partikra. Egyik ilyen eseményen találkozhatott állítólagos gyilkosával is, aki bartenderként dolgozott.

Vesco Valcsinov és Christian Peev

Az ügyészek sajtótájékoztatója szerint a férfi unokatestvére augusztus 10-én tett feljelentést Peev eltűnéséről. A nyomozók a férfi telefonjának ellenőrzésével jutottak el a bűncselekmény helyszínére, majd a háztömb kamerája ellenőrzése után megállapították, hogy Peev és Valcsinovo augusztus 8-án, késő délután együtt érkeztek, másnap a gyanúsított azonban egyedül távozott.

A rendőrség szerint egy másik férfi is segített a gyilkosnak elrejteni az áldozat feldarabolt holttestét. Őrizetbe vétele után pedig beismerte, hogy a testrészeket az autójával Vitosába vitte, a fejet és a csontvázat elásta. Valcsinovot letartóztatták, miután egy szállodába menekült, de a telefonján keresztül lenyomozták a tartózkodási helyét.

A helyi média szerint Peev segített Valcsinovnak kriptovalutával kereskedni, így a nyomozók azt gyanítják, hogy a gyilkosság indítéka is ezzel kapcsolatos lehetett. A rendőrség azt sem zárja ki, hogy Valcsinov féltékeny volt gazdag barátjára, a nyomozás azonban jelenleg is tart.