Félelmetes fegyverarzenállal vannak felszerelve a mexikói drogkartellek

A hírportálok értesülései szerint Mexikó déli részén tevékenykedő Jalisco Új Nemzedék Kartell (Jalisco New Generation Cartel, más néven CJNG) bűnözői csoport újabb félelmetes eszközökkel bővítette már eddig is figyelemre méltó fegyverarzenálját.

A CJNG a napokban egy olyan videót tárt a nyilvánosság elé, amelyben a saját, “Grupo Elite” névre keresztelt különleges alakulatukat mutatják be. Jól kivehető, hogy a bandatagok a legmodernebb és természetesen illegális zavaróberendezésekkel és nagy erejű, módosított géppisztolyokkal vannak felszerelkezve. Illetve a felvétel egy ránézésre golyóállónak tűnő jármű belső terében készült.

Az ominózus videót (lent) a kartell feltehetőleg annak okán publikálta, hogy kifejezzék terjeszkedési szándékukat a szomszédos, Mexikóvárostól északnyugatra elterülő Nuacalpan de Juárez településre. Továbbá a helyi, “El 20” nevet viselő drogbárót, Nestor Arturo Lopez Arellano-t is megfenyegették.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Atlas News (@atlas.news) által megosztott bejegyzés

Egy fegyveres a következő szavakkal szólt az ellenfelükhöz és a lakosokhoz, “Naucalpan polgárai. Egyetlen cél vezérelt ide bennünket. Az pedig nem más, mint az összes mocskos szemétláda és zsaroló gazember. Ti olyan embereket vámoltok meg jogtalanul, akik keményen gürcölnek. Ez a tömegközlekedésben dolgozókra is egyaránt vonatkozik. Ez az üzenet neked szól Nestor Arturo Lopez Arellano.”

Mondandóját tovább folytatta, “Itt fogunk állomásozni Naucalpan-ban. Függetlenül attól, hogy hová próbálsz majd meg elmenekülni. A nyomodban leszünk. Elkövetted azt a hibát, hogy egy nálad nagyobb erővel szegültél szembe. Mi tiszteljük azokat a munkásokat, akik a lakosság jobblétéért dolgoznak. Tiszteljük azon hatóságokat is, akik valóban gondosan végzik a dolgukat. Viszont azok a rendőrök, akik a te oldaladon állnak. Akik egy szánalmas mennyiségű pénzért cserébe eladták magukat. Akik egy kis pénz fejében inkább feladták azon feladatukat, hogy megvédjék a tisztességesen dolgozó embereket. Nem azért jöttünk ide, hogy bárkit is megzsaroljunk. Pláne nem azért, hogy ezt a rohadt drog kereskedelmet megfékezzük. Azért vagyunk itt, hogy elintézzünk. Amiatt, hogy a Naucalpan-ban élő lakosok gondok nélkül végezhessék a munkájukat.”

A rossz hírű drogkartellnek nem ez volt az első nyilvános megmozdulása, a tavalyi év folyamán is megjelentettek egy videót, amelyen felfegyverzett gépjárművek egy konvoja figyelhető meg. Számos ehhez hasonló fotó kering még a világhálón a csoportról, amely valószínűleg elrettentés céljából készült. Valljuk be, efféle felvételek láttán kevés olyan épeszű egyén akad, aki szívesen húzna ujjat a bűnszervezettel ha tudja, hogy mivel találja szembe magát azt követően.

Tudniillik, a szervezet vezetője egyébként nem más mint Nemesio Oseguera Cervantes, akit álnéven El Mencho-ként emlegetnek, Mexikó leghírhedtebb drogbárója. Ezen megtisztelő cím mellett az úriember az Amerikai Egyesült Államok legkeresettebb bűnözőinek listáján is előkelő helyet tudhat magáénak.

A CJNG gaztetteinek listáján máskülönben olyan aljasságok foglalnak helyet mint az emberrablás, kínzás és temérdek gyilkossági ügy egész Mexikó szerte és Amerikában is. Többek között ők vonhatóak felelősségre a 2021-es év elején kirobbant fentanil botrányért is, ugyanis rendkívül nagy mennyiségben kezdték el a szer törvénytelen behozatalát és értékesítését, ami belügyi zavargásokhoz vezetett.