A felfüggesztett Bittrex számlák rejtélye – több ezer számlát zároltak indoklás nélkül

Egyre többen panaszkodnak az indoklás nélkül felfüggesztett Bittrex kriptopénz számlák miatt.

HashFlare

Felfüggesztett Bittrex számlák

Az utóbbi napokban egyre több hír és panasz jelent meg a fórumokon, hogy a Bittrex váltó indoklás nélkül felhasználói számlákat függesztett fel. A Bittrex jelenleg a harmadik legnagyobb bitcoin és kriptopénz tőzsde a világon. Naponta több, mint 50 ezer bitcoin értékű kriptopénz cserél gazdát a platformon. A népszerű tőzsde számlazárásai ezért megdöbbentették a felhasználókat.

Felfüggesztett Bittrex számlák problémája

A Bitcoin Talk forumán már több nyitott poszt is van az ügyben (lásd itt és itt). Volt olyan érintett, akik több, mint 6 bitcoint tárolt a számláján, melyhez most nem fér hozzá. Más arra panaszkodik, hogy már 3 napja nem tud belépni, de még egy üzenetet vagy figyelmeztetést sem kapott a zárolás előtt. Sokan a közösségi média felületeken próbálták a Bittrexet válaszra bírni. A felhasználók nyomozásából kiderült, hogy a számlákat leginkább az alábbi országok ügyfeleinél zárták be: Szíria, India, Irán, Oroszország, Pakisztán és Törökország. A felfüggesztett számlákban közös, hogy mindenki megpróbálta felvenni a kapcsolatot a Bittrex ügyfélszolgálatával, de sokáig semmi választ nem kaptak.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

A Bittrex szerint nem történt semmi különös

A felhasználók panaszaira kedden végül a Bittrex egy közleményt adott ki a több ezer felfüggesztett számla kapcsán.

“Időről időre felülvizsgálatot tartunk a számlákat illetően, hogy megvédhessük a ügyfeleinket és a szolgáltatást amit nyújtunk. A felülvizsgálat során felfüggesztésre kerülhetnek számlák, amíg kellő információ nem érkezik a számla tulajdonosáról. Az összes felfüggesztett, bezárt, vagy letiltott számla, mindössze 0,1%-a a Bittrex felhasználók összes számláinak. Tehát az ügyfelek többsége nem érintett az ügyben.”

Természetesen mindenki számára világos, hogy nem minden Bittrex számlát érint a felülvizsgálat, a probléma éppen az, hogy miért zárták be azt a maradék 0,1 százalékot.

Törvényi megfelelés a kommunikáció rovására

Az ügyfélszolgálat nem válaszolMivel a Bittrex egy amerikai vállalat, érthető, hogy a pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni törvényeknek szigorúan meg kell felelnie. Sokkal inkább különös, hogy a Bittrex miért nem értesítette az ügyfeleket a számlák zárolásáról. Sehol egy indoklás vagy egy magyarázat, miért történik most és hogy mely felhasználóknál várható még számlafelfüggesztés. Akár még egy gyors nyilatkozat is elegendő lett volna, amit a zárolás pillanatában küldenek ki.

A Bittrex nyilvánosan a közleményben foglaltakon túl nem kívánta kommentálni a történéseket.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.