Felkötötte a nyúlcipőt McAfee – Dél-Amerika felé hajókázik az adóhatóság elől

John McAfee nélkül egyértelműen unalmasabb lenne a kriptovaluták világa. Az altcoin pumpa sémák koronázatlan királya kedd este jelentette be Twitterén, hogy lelép az Egyesült Államokból. McAfee szerint az amerikai adóhatóság vadászik rá, feleségére és négy másik kollégájára egy általa csak ‘nem meghatározott’ bűntett miatt.

“Ma január 22-én [az IRS] esküdtszéket hívott össze Tennessee államban, hogy engem, a feleségem Mrs. McAfee-t és négy másik kampánydolgozót nem ismertetett bűnös természetű  tettek miatt felelősségre vonjon,” állt McAfee Twitter videójában. “És most el akarnak hallgattatni. Nem fogom hagyni. [A kampány – történesen McAfee indul az amerikai elnökválasztáson is] tovább fut.”

Ugyanebben a videóban McAfee kijelentette, már egy évtizede nem fizet adót. A döntést McAfee szabad elhatározásából hozta amit büszkén vállal. Az ex-CEO jó ideje libertariánus nézeteket vall és egyszerűen csak visszautasította az adófizetést.

“Már nyolc éve nem fizetek adót. Nem rejtettem véka alá. Nem adtam be adóbevallást. Minden évben elmondom az IRS-nek, ‘Nem fogok adóbevallást készíteni, nincs szándékomban adóbevallást készíteni – gyertek találjatok meg.'”

Ezután az elnök aspiráns pár további videóval szórakoztatta közel 900 ezres követőtáborát kérdésekre válaszolva és részletesebben kifejtve indítékát. Az egyik videóban elejtette, hogy harmadik világi országban fog kikötni az egy ideig Nassauban horgonyzó hajójával (hacsak nem a Bahamákat értette harmadik világbeli országnak). Az önvédelem jegyében 20 fegyvert is vitt magával, amiből 17-et elmondása szerint le kellett adnia a hatóságoknak.

A találgatások szerint McAfee végcélja Venezuela lehet. A menekülését beharangozó videó előtt McAfee már világgá tweetelte, hogy a hajója hamarosan egy dél-amerikai országban fog kikötni.

Venezuela valóságos kriptós paradicsommá vált az években, na nem Nicolas Maduro fabatkát sem érő nemzeti kriptovalutájának, a petrójának köszönhetően, hanem mert a decentralizált kriptók, mint a DASH és a bitcoin is nagyon népszerűek. Az ország évek óta félremenedzselt gazdasággal és hiperinflációval küzd és a lakosság kétségbeesetten keresi az értékálló(bb) befektetési termékeket az amerikai szankciókkal sújtott országban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük