Felmérés: ezért használják a kriptókat a Binance-felhasználók

A digitális eszközök egyre fontosabb eszközeivé válnak az otthoni megtakarításoknak és nyugdíjterveknek. A Binance felhasználóinak 36%-a ebben látja pénzügyi biztonságának kulcsát.

A Binance nemrég egy olyan felmérést folytatott le felhasználói körében, amelyben a kriptovaluták felhasználásának elsődleges okairól érdeklődött. Az ebből befolyt adatokat most tették közzé. A jelentések szerint az elsődleges indok az volt, hogy további bevételre tegyenek szert fő foglalkozásuk mellett, ezenfelül nagyjából háromnegyedük szerint a bevételi egyenlőtlenségek csökkentésében is komoly szerep jut a kriptovalutáknak.

A több mint 1000 válaszadóval készült felmérés szerint a felhasználók 45%-a kiegészítő jövedelemforrásként tekint a kriptovalutákra, 19%-uk megtakarítási célokra használja, 9%-uknak pedig az infláció elkerülésében válik hasznára. Jelentős számuk, 36%-uk gondolja úgy, hogy a kriptomegtakarítási szokásaik hozzájárulnak a pénzügyi szabadságuk és biztonságuk eléréséhez.

A tanulmány része a Binance azon törekvéseinek, hogy bemutassa a kriptó felhasználásának valódi lehetőségeit. Mint mondják, a kriptovaluták inflációálló tulajdonsága komoly fontossággal bír felhasználói körében.

A statisztikai kimutatások mellett személyes történeteket is olvashatunk e jelentésben. Aman, egy ázsiai felhasználó például megosztotta tapasztalatait arról, hogyan használta ki a Binance kriptomegtakarítási termékeit az infláció elkerülésére és az egyetemi díj összespórolására. Ez a tapasztalat jól bemutatta a kriptopénzek szerepét a személyes pénzügyek kezelésében. Aman elmondta, hogy a kriptó

„segített nekem, hogy kamatokat kapjak az eszközeim után, sokkal jobb arányban, mint amit a bankszámlám kínál. Megadta a lehetőséget, hogy saját döntést hozzák – és stabilizáljam a pénzügyi kiadásaimat.”

A befektetés okai mellett a kérdőív azokra a kihívásokra is rákérdezett, amelyekkel a felhasználóknak a hagyományos pénzügyi rendszerek használata során szembe kell nézniük: a magas költségekre és a lassú tranzakciókra összpontosítva. Rámutattak azon eszközök előnyeire, mint a Binance Pay.

Kapcsolódó cikkünk: Felmérés: a spanyolok nem használnák a digitális eurót

A tanulmány egy változatos felhasználói közösséget mutat be, amely jól illeszkedik a kriptovaluták sokoldalú világába.

A felhasználók azt is elmondták, hogy a kriptovaluták pozitív hatással voltak a pénzügyeikre, hiszen megnövelték a befektetési portfóliójuk értékét, hozzáférést biztosítottak további bevételi lehetőségekhez, valamint magasabb fokú kontrollt biztosítottak. Kiemelték a kriptovaluták szerepét a gyorsabb és olcsóbb határon átnyúló tranzakciók lebonyolításában is.

A felmérés legfontosabb megállapításai a következők voltak:

  • Pénzügyi egyenlőség: a megkérdezettek 76%-a véli úgy, hogy a kriptopénzek csökkenthetik a jövedelmi egyenlőtlenségeket, hiszen átláthatóak, biztonságosak, és a banki rendszerrel nem rendelkező közösségek számára is hozzáférhetők.
  • További bevételek: azok a felhasználók, akik az extra bevételek miatt használnak kriptovalutákat, 23%-uk a fő bevételi forrásuk kiegészítéseként tekint rá, és nagyjából ugyanilyen arányban használják megtakarításra, befektetésre is.
  • Mindennapi vásárlások: a megkérdezettek 36%-a heti szinten használja a kriptovalutákat, legtöbbjük online tranzakciói során.
  • Kriptotapasztalat: A legtöbben (59%) 1-5 éve használnak kriptovalutákat, amely egy tapasztalt felhasználói bázisról tanúskodik.
  • Megtakarítások: a megkérdezettek 36%-a a pénzügyi biztonság miatt spórol kriptóban, 16%-uk a kedvező kamatok miatt, 14%-uk pedig nyugdíjmegtakarítás gyanánt.

A felmérést november 15. és december 6. között folytatták le ázsiai és csendes-óceáni, közel-keleti, európai, afrikai és latin-amerikai felhasználók bevonásával.