Félmilliárd dollárnyi ETH-t szabadít fel a Celsius a kártalanításra

Talán mostanában kevesebbet hallhattunk a 2022-ben csődvédelmet kérő, fizetésképtelen kriptohitelezőről, a Celsiusról és igazából azért, mert túl sok minden nem történt azóta az ügyben. Most viszont történt egy lépés, ami komoly vihart kavart azonnal. A Celsius a tervek szerint újrarendezi kriptoeszközeit, különösen az Ethereumot (ETH), hogy felkészüljön az időben történő hitelezői kifizetésekre.

A Celsius komoly lépést tett a kártalanítás felé – a kérdés a piaci hatás

Azóta, hogy a platform 2022. júliusában csődeljárás alá került, az ügyfelek türelmetlenül várják, hogy visszakapják pénzeszközeiket. A mostani fejlemény egyben rávilágít a Celsius lépéseinek kriptopiacra gyakorolt hatására. A fő fókusz a mostani lépésben az Ethereum (ETH) coinokra irányul, amelyek jelenleg stakelve vannak jelentős osztalékért cserébe. Helyreállítási terve részeként a Celsius most 206300 ETH-t fog majd kivonni a stakelésből, ami jelenlegi áron közel 500 millió dollárnyi coint jelent. A cél, hogy ezzel a pénzzel az újrastruktúrálási költségeket és a hitelezők felé irányuló visszatérítéseket fedezzék. Nem rossz lépés, hiszen ezzel transzparens módon látható, hogy a cég igyekszik szerkezetileg átstruktúrálni jelenlegi helyzetét.

Mivel ez egy jelentős kivonás a stakelésből, sokan aggodalmukat fejezik ki az Ethereum árfolyam esetleges megzuhanása miatt. Az ellentétes vélemények azonban a hosszú távú pozitív hatást emelik ki, és összességében pozitív hatásként látják, hogy a Celsius végre újrastruktúrálja pénzügyeit. Mindenesetre a Celsius már korábban is közölte, hogy a csőd utáni időszakban főleg a Bitcoin-bányászatra akarnak fókuszálni. Ez mondjuk nem nyerte el a csődeljárást felügyelő bíró tetszését. Akárhogy is, ha végigmegy a kivonási folyamat az ETH stakelésből, akkor tényleg felcsillan a hitelezők számára a remény, hogy hozzájutnak oly régóta várt pénzükhöz.