Feltámadnak a régi bitcoin bányászgépek

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A magas bitcoin árfolyam újra jövedelemzővé tette a korábban már leírt ASIC bányászgépeket. 

Ahogy a bitcoin árfolyama az elmúlt hetekben egyre magasabbra tört, úgy kerülhetnek elő a fiókból a régi bányászgépek. Kínában, ahol az átlagos elektromos áram költsége 0,06 dollár per kilowattóra (kevesebb, mint a fele az itthoni áramdíjnak) már ismét megéri az évekkel korábban kiadott ASIC bányászgépekkel bitcoint bányászni.

A bányászok helyzetét segíti az is, hogy a múlt héten jelentős nehézségi fok korrekción ment keresztül a bitcoin hálózata, ami után 16%-al kevesebb erőforrás is elég lett a bányaszathoz. Ehhez jött még hozzá, hogy október közepe óta a bitcoin árfolyama több, mint 40%-ot erősödött. Emellett az a is a régi bányászgépek használata mellett szól, hogy az elekronikai komponensek ára jelentősen megnőtt tavalyhoz képest, így az új bányászgépek sokkal többe kerülnek, mint a régiek. Ráadásul ezek a géepk még relatíve egyszerűen vannak összerakva, így jobban ellenállnak a kínai esős, párás időnek is és ellenállóbbak a sivatagban örökös ellenségnek számító porral szemben is.

Egyelőre még azért nem kell annyira örülni a régi gép tulajdonosainak, hogy eljött a kánaán. Ugyanis a napi előrhető profit éppen hogy nulla felett van: 0.1-0.6 dollár napi profitot lehet elérni a 16 ezer dollár feletti bitcoin árfolyam mellett ezekkel a régebbi ASIC bányászgépekkel.

Antminer S9

Az Antminer S9 gépei mellett az Avalonminerek (Canaan) és egy sor másik bányászgép is, amelyik 10-16 terahash per másodperc hashrátával dolgozik jövedelmezően dolgozik az elmúlt hetek árfolyama mellett. Ez pedig meg is látszik a piacon. A használt gépek árai az eBayen és a Craiglisten is jelentősen megnövekedtek. Míg korábban 50-250 dollár körött mozogtak ezeknek a gépeknek az árai, addig ma már 100-800 dollár között lehet őket megtalálni az eBayen.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.