Feltörték a Binance-en is jegyzett altcoin X-fiókját

A hírek szerint a Binance-en jegyzett altcoin, a VeChain X-fiókját hackerek törték fel.

A meghackelt fiókkal a hackerek ezután egy posztot osztottak meg, amelyben nagylelkű jutalmakat kínálnak a VeChain (VET) és Ethereum tulajdonosoknak. Ebben azt állították, hogy 500.000.000 VET tokent fognak szétosztani. A poszt azonban rövid időn belül törlésre került.

A posztban arra kérték a felhasználókat, hogy küldjenek egy bizonyos mennyiségű VET-et vagy ETH-t egy általuk megadott címre, azt ígérve, hogy az összeg dupláját küldik vissza. Azt ígérték, hogy minden elküldött 1 ETH után 2 ETH-t küldenek vissza, és azt állították, hogy 800 ETH-t tudnak szétosztani az esemény során.

A hackerek által megjelenített, azóta törölt poszt.

A poszt azt is kiemelte, hogy a részt venni vágyóknak 100 000 és 5 000 000 VET közötti összeget kell küldeniük ahhoz, hogy jogosultak legyenek az ajándékra.

A kriptoközösség gyorsan felismerte az átverést, és felhívta a az emebrek figyelmét a gyanús bejegyzésre, hogy a projekt X-fiókját valószínűleg hackertámadás érte. Emellett az Etherscan adatai megerősítik, hogy a csalók által megadott címra nem érkezett semmilyen eszköz.

A VeChain elleni támadás nem az egyetlen, amely az elmúlt időszakba érte a kriptoipar valamelyik tagját. Nemrég egy hacker támadta meg a Bitfinex kriptovaluta tőzsdét, amely kísérlet végül sikertelenül zárult.

Még decemberben az OKX mobil appját törték fel. Ennek során távoli kód végrehajtására lehetőséget adó (RCE) sebezhetőséget találtak az OKX Walletben. Az RCE révén hacker megcélozhat egy számítástechnikai eszközt, és távolról módosításokat hajthat végre azon.