Feltörték a KuCoin Twitter fiókját

A KuCoin vezetői a mai nap folyamán egy rövid időre elvesztették a kriptotőzsde Twitter fiókja feletti hozzáférést. A 45 percig tartó támadás alatt okozott kár nagysága 22 626 dollár.

A KuCoin elmondta, hogy a hackerek a támadás alatt egy hamis tevékenység népszerűsítésére használták fel a platformot. Bár az incidens rövid ideig tartott, a vállalat közölte, hogy a csalárd tevékenységgel kapcsolatban 22 tranzakciót azonosított, köztük ETH-t és BTC-t, a veszteségek értéke összesen 22 628 amerikai dollár.

A kriptotőzsde biztonságban van, a támadás csak a Twitter-fiókot érintette

A kriptotőzsde azóta helyreállította Twitter-fiókját, és hangsúlyozta, hogy ez volt az egyetlen csatorna, amely érintett volt, utalva arra, hogy maga a kriptotőzsde és más közösségi média fiókok biztonságban vannak.

Az incidenst követően a KuCoin megígérte, hogy kárpótolja az érintett felhasználókat, miközben vizsgálatokat folytat és blokkolja a gyanús címeket. A platform azt is közölte, hogy fokozza a biztonságot, hogy a jövőben megelőzze a hasonló incidenseket.

A KuCoin natív tokenje nem reagált a közösségi média behatolásra. A KCS a cikk írásakor 1,5%-os csökkenéssel, 8,02 dolláron kereskedik.

A Kucoin a szabályozói reflektorfényben

Letitia James, New York állam főügyésze csütörtökön pert indított a KuCoin ellen, azt állítva, hogy a Seychelle-szigeteki székhelyű kriptotőzsde megsérti az értékpapírtörvényeket, mivel olyan tokeneket – köztük étert – kínál, amelyek megfelelnek az értékpapír definíciójának anélkül, hogy regisztrálták volna magukat a főügyészségen.

A kereset az első alkalom, hogy egy szabályozó hatóság bíróság előtt állítja, hogy az éter értékpapír lenne. Bár az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke, Gary Gensler utalt arra, hogy a hatósága az étert értékpapírnak tekintheti, a SEC testvérszabályozó hatósága – az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) – régóta fenntartja, hogy mind a bitcoin, mind az éter árucikknek minősül.