Feltörték az Axie Infinity Ronin hálózatát, 625 millió dollár a veszteség

A play-to-earn játékok blokkláncaként jellemezhető Ronin hálózat kedden jelentette, hogy mintegy 625 millió dollár (USD) és ETH veszteséget kell leírjon miután egy ismeretlen hacker hozzáfért a Sky Mavis, a népszerű Axie Infinity játék kiadójának és az Axie DAO Ronin Network validátor csomópontjaihoz.

A Ronin Network Substack bejegyzése szerint a támadó feltört privát kulcsokat használva hamis pénzkiutalásokat kezdeményezett a Ronin hídján. A Ronin oldalláncnak, ami egy POA konszenzusú stakelhető RON tokenű Ethereum fork, kilenc validátora van, amelyek min. öt aláírást igényelnek a kiutalásokhoz, és ennek pont az volt a célja, hogy az ilyen típusú támadások elleni védjen. A blogbejegyzésben hozzáteszik, hogy “a támadó egy hátsó ajtót talált a gas díj mentes RPC csomóponton keresztül, amellyel visszaélve megszerezték az Axie DAO validátor (tranzakció kezdeményező) aláírását.”

A veszteség 173 600 ether és 25,5 millió USDC, ami pillanatnyilag mintegy 625 millió dollárt jelent.

A Ronin hálózat gyengeségeit kihasználó támadó Ethereum címe frissen lett generálva. Az Etherscan tranzakciókövető adatai alapján a támadásra még múlt szerdán történt. Az ellopott coinok zöme továbbra is a címen parkol, leszámítva 6250 ETH-et amit több tucat másik címre utalt át.

A Ronin Bridge és a Katana automatizált piacjegyző (AMM) működését felfüggesztették (decentralizáció lol), a contractok leszívását tegnap vették észre miután egy felhasználó nem volt képes 5000 dollár értékű ETH-et kiutalni róla. A fejlesztők már értesítették a hatóságokat, a kriptotőzsdéket és a blokkláncelemző ügynökségeket.

A Ronin Network RON natív tokene a a hír elterjedése után tegnap a földbe állt 20%-ot vesztve értékéből.