Feltörték McAfee Twitter fiókját és befektetésre buzdították a követőket

A biztonsági szakértő McAfee Twitter fiókját szerdán feltörték. Az elkövetők pedig altcoin befektetésre buzdítottak mindenkit aki követi McAfeet.

Feltörték McAfee Twitter fiókját

John McAfee

McAfee az utóbbi időben mélyen beleásta magát a kriptovilágba. A Twitteren keresztül előszeretettel hirdeti a véleményét egy-egy kisebb altcoin kapcsán.

A McAfee antivírus program révén ismerté és gazdaggá vált programozó és befektető számára rendkívűl ironikus a helyzet, hogy pont egy biztonsági szakértőnek a profilját törték fel.

A szerdai nap során ugyanis pillanatok alatt több rövid üzenet hagyta el a Twitter fiókját arra buzdítva követőit, hogy vegyenek NXT, BAT vagy Siacoint.

A befektetési ajánlások nem sokkal később lekerültek a profiljáról és annyit írt ki McAfee, hogy feltörték a fiókját.

A hírek jelentősen befolyásolhatják az árfolyamokat

McAfee twitter fiókját feltörtékA kriptopénzekkel kapcsolatos hírek vagy álhírek terjedése jelentősen befolyásolhatja a piacot. Ma már a Twitter jelenti az egyik leggyorsabb hírforrást az interneten. A biztonsági szakértő John McAfee az utóbbi időszakban egyre gyakrabban jelenik meg a sajtóban egy-egy rövid hírrel. Kezdetben bitcoint bányászott, majd idővel áttért az ethereum bányászatra. Az elmúlt hónapokban pedig ICO-kra, token kibocsátásokra hívta fel a figyelmet.

Korábban McAfee minden nap megjelentett egy rövid bejegyzést “Coin of the Day” –  a nap kriptopénze címen, melyben egy-egy altcoinra hívta fel a figyelmet. Egyre többen kezdték el befektetési ajánlásait követni, mely révén a Twitterre kikerülő hírt követően pillanatok alatt bevásároltak majd túladtak egy-egy kisebb érmén. Már több bot is kifejezetten ráállt ezeknek a híreknek az elemzésére és automatikus kereskedésére, ezért nagyon rövid idő alatt lezajlott sokszor egy-egy pump and dump.

A Pump and Dump néven elhíresült stratégiát a részvény piacokon is előszeretettel alkamazták kisebb részvények árfolyam spekulációja kapcsán. Bár McAfee tagadja, hogy neki közvetlen érdeke fűzödik egy-egy coin kiemeléséhez.

McAfee rendkívül pozitívan látja a kriptopénzek jövőjét. Mostanában azt is nyilatkozta, hogy véleménye szerint 2018-ban a bitcoin megtízszerezi majd az árfolyamot. Sőt – azt is megfogadta, hogy ha nem lesz egy millió dollár a bitcoin árfolyama 2020-ra, annak majd férfiassága látja kárát