Re: Jamie Dimon – nem mindenki látja olyan borúsan a kriptopénzek jövőjét

Lassan második hete folyamatosan csak negatív sajtót kap a bitcoin és a kriptopénz gazdaság. A mainstream média előszeretettel karolja fel azokat a megjegyzéseket, mely a bitcoin és a kriptopénzek haláláról szólnak. De nem mindenki látja olyan borúsan a kriptopénzek jövőjét.

Re: Jamie Dimon

Számos meghatározó személyiség szinte egy emberként állt ki Jamie Dimon JP Morgan igazgató ellen az utóbbi napokban. Dimon volt az aki nemes egyszerűséggel csak csalásnak nevezte a bitcoint egy new yorki rendezvényen. A szavai egy bizonytalan piaci helyzetben koporsó szögnek számítottak, közvetlenül a nyilatkozata után majdnem 5% esett a bitcoin árfolyama.

De nem mindenki látja olyan borúsan a kriptopénzek jövőjét, több neves szakember fellázadt Dimon szavai ellen a közösségi média különböző platformjain együttes erővel védve a kriptogazdaságot.

Többen megvédték a bitcoint és a blokklánc technológiát

A JP Morgan egyik korábbi igazgatója szerdán a Twitteren nyilvánosan oktatta ki Dimont. Alex Gurevich Dimonnak be kéne fogni a szájt a bitcoin kapcsán. Ugyanis bár szerinte Jamie nagyszerű főnök és bankvezér, de nem deviza kereskedő vagy technológiai vállalkozó.


Eközben John McAfee, akik saját vállalkozásban már bitcoin mellett ethereumot is bányászik szintén nem tetszését fejezte ki Dimon véleménye és megnyilvánulása iránt a CNBC-n. Ő nem is a bitcoin és blokklánc technológiára tért ki, hanem arra, hogy a fizikai pénzek kapcsán lehet igazán csalásról beszélni.

“Körülbelül 1000 dollárba kerül egy bitcoin előállítása. Ezzel szemben vajon mennyibe kerül egy dollárt előállítani? Szóval akkor melyik is a csalás?” – tette fel a kérdést McAfee.

Bradley Tusk, a Tusk Ventures kockázati tőke alap igazgatója külön cikkben fejtette ki, hogy bármit is mondjon Dimon, a kriptopénzek jelen vannak és maradni is fognak a jövőben. Cikkében arra tér ki, hogy az emberek bizalma megrendült a centralizált kormányok és gazdasági intézmények irányába még a demokráciáról híres Egyesült Államokban is, hát még a kevésbé fejlett régiókban. Ezek miatt pedig egyre többen látnak menedék valutát a bitcoinban és a kriptopénzekben.