Formula–1-es világbajnok Fernando Alonso KodakCoin platformját használja képeinek védelmére

A kétszeres Formula One világbajnok Fernando Alonso a Kodak blokklánc alapú platformját fogja használni a képeihez kapcsolódó szerzői jogok oltalma érdekében.

Június 28-án jelentette be a WENN Digital Inc., a Kodak partnere, amely egy új rendszeren dolgozik a képekhez tartozó szerzői jogok tárolása és felügyelete érdekében, hogy aláírtak egy szerződést Fernando Alonso-val a személyes és a publikus képeinek és videóinak oltalma érdekében.

A sajtóközlemény alapján a szerződés a KODAKOne-t “kizárólagos regisztrációs, védelmi és licenc-felügyeleti megoldássá” teszi Alonso kép és videóanyagai esetében. A rendszer segítségével a rajongók hozzáférhetnek a platformhoz (ami egyelőre még nem aktív), képeket és videókat regisztrálhatnak, tölthetnek fel és védhetik Alonso képeit amiért “jutalomban” részesülnek.

Alonso a sajtóközleményben hozzátette:

“Egy olyan világban élünk, ahol a különböző csatornák közötti tartalomelosztás mozgat, különösen olyan nagy eseményeknél, mint az F1 és a WEC. Nagyon izgatott vagyok, hogy meg tudom jutalmazni a rajongóim és a profi fotósokat a kreativitásukért és az általuk létrehozott tartalmat egyetlen platform védi.”

Benedikt Dohnanyl, a WENN Digital kereskedelmi igazgatója a CoinDesk angol kriptohíroldalnak azt is elmondta, hogy a partnerségről már hónapok óta tárgyalnak és a jövőben további hasonló partnerséget szeretnének tető alá hozni, hasonlóan nagy kaliberű kliensekkel.

“Rengeteg érdeklődést kapunk globális márkáktól, tartalomkészítőktől és jogtulajdonosoktól akiknek a szellemi tulajdon oltalma különösen fontos.”

A Kodak cég fölöttébb érdeklődik a blokklánc technológia és a kriptopénzek iránt. A cég  KodakOne platform mellett saját bányász hardver piacra dobását is tervezi.

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.