A kriptovilágban éledhet újjá a Kodak – jön a KodakCoin és a Kodak KashMiner

A Kodak egy új fényképpel kapcsolatos kriptopénzhez és bányászgéphez is adja a nevét. A bejelentés hatására a cég árfolyama 3 dollárról 11 dollárra emelkedett.

KodakCoin és Kodak KashMiner– a Kodak megmentője?

Kedden a Kodak hivatalos oldalán jelent meg a hír, hogy a cég egy saját digitális főkönyven dolgozik, mely a fényképészeknek segít majd nyomonkövetni a képekhez kapcsolódó jogokat. A projekten a Wenn Digital céggel együttműködve dolgoznak.

Az ötlet mögé pedig saját kriptopénz kibocsátást is állítanak, az újonnan kibocsátott KodakCoin lesz ugyanis majd a fizetőeszköz a platformon keresztül.

Emellett pedig, a Business Insider számolt be róla, hogy a Kodak KashMiner bányászgépét CES technológiai rendezvényen mutatták be a héten Las Vegasban. A Kodak ez esetben a kaliforniai Spotlite Energy System céggel működik együtt, mellyel bányászgépeket kölcsönöznek majd olyan konstrukcióban, ahol a kibányászott érmék fele visszakerül hozzájuk.

A KashMinert most készülnek piacra dobni, a hardverhez 3400 dollár előleget kell lerakni. A számítások szerint jelenlegi árfolyamon számolva 375 dollár összegű bitcoint tud havi szinten termelni a bányászgép. Van aki szerint a gép kísértetiesen hasonlít a Bitmain Antminer S9 gépére, a kereslet mindenesetre igen hasonló. Jelenleg 80 gépük van raktáron és 300 van gyártás alatt, de már így is sorba kell állni, hogy hozzájussanak a vevők.

Pozitív és negatív vélemények egyaránt vannak

A héten történt bejelentésnek bár pozitív reakciót váltott ki a piacból, hiszen a részvény árfolyama majdnem megháromszorozódott a napokban, vannak akik kritikusan szemlélik a jelenlegi helyzetet. A Kodak mágikus Kashminer-ét számos támadás érte mivel hivatalos közleményekben elfelejtették megemlíteni a növekvő bányászati nehézséget és a graduálisan csökkenő bitcoin blokkjutalom mértékét.

Kodak

A 2012-es csődeljárást követően a vállalat számos reorganizáción esett túl, a cég egy részét eladát, új diviziók alakultak az elmúlt években, hogy lépést tudjanak tartani a technológiai fejlődéssel.

Vannak olyan elemzők, akik szerint a blokklánc technológia és a kriptopénzek húzhatják ki a gödörből a Kodakot. Mások viszont pont úgy vélekednek, hogy a Kodak nyitása a kriptovilág felé mindössze azért történt meg, hogy rövidtávú profitot tudjanak szerezni a részvény árfolyam változásából. Többször előfordult ugyanis már az utóbbi hónapokban, hogy mindössze azáltal megnőtt az árfolyama egy cégnek, hogy a nevébe felvette a blokklánc vagy kriptopénz szavakat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük