Figyelmeztetést adott ki a MetaMask, legyen mindenki óvatos

A csalók személyre szabott tárcacím-generátort (vanity address generator) használnak, hogy olyan címeket hozzanak létre, amelyek az áldozatok tárcacímeinek első és utolsó karaktereit tartalmazzák.

Újabb kriptotárca-címekkel kapcsolatos átverés terjed, amely megpróbálja kihasználni a felhasználók figyelmetlenségét.

A MetaMask digitális tárcaszolgáltató egy közleményben figyelmeztette a felhasználókat az átverésre, ahol a támadók “megmérgezik” a tranzakciótörténeteket azzal, hogy 0 dollár értékű tokeneket küldenek a felhasználók tárcájára. A csalók személyre szabott tárcacím-generátorral (vanity address generator) olyan címeket állítanak elő, amelyek első és utolsó karakterei megegyeznek az áldozatok tárcacímeivel. Mivel a felhasználók sokszor nem ellenőrzik az egész címet, csak néhány karaktert, rossz címre küldhetik a pénzüket.

Bár a hackerek nem férnek hozzá a felhasználók tárcáihoz, ettől függetlenül komoly összegekkel húzhatják le őket.

Emiatt a tárcaszolgáltató figyelmeztette a felhasználókat, hogy mindig legyenek óvatosak, és duplán ellenőrizzék tranzakcióikat, mielőtt utalást hajtanak végre. A cég kiemelte, hogy a legjobb lenne a tárca címének minden egyes karakterét ellenőrizni, hogy biztosak lehessenek abban, hogy az összegeket a megfelelő tárcára küldik.

Mindezek mellett a cég azt javasolta a felhasználóknak, hogy használják a címjegyzéküket a digitális eszközök küldésekor.