A MetaMask felhasználói most már Ethereumot is utalhatnak a PayPal-on keresztül

A digitális fizetési platform összefogott a MetaMask anyavállalattal, a ConsenSys-szel, hogy a népszerű kriptovaluta tárca felhasználói számára lehetővé tegye az Ether vásárlását és átutalását a PayPal felületén.

A MetaMask december 14-i bejegyzésében világossá tette, hogy egyelőre csak az Egyesült Államok felhasználói élhetnek az új funkcióval. Kivételt képez Hawaii. A kriptotárca legtöbb felhasználója az államokban van, így valószínűleg ezért lettek ők a kiválasztottak.

Az együttműködés célja, hogy a felhasználók zökkenőmentesen vásárolhassanak és utalhassanak ETH-t a PayPalról a MetaMaskr. Ezt egyszerűen megtehetik úgy, hogy mobiljukon bejelentkeznek a MetaMask alkalmazásukba, amely aztán átirányítja őket a PayPal-fiókjukra a tranzakciók lebonyolításához.

Lorenzo Santos, a MetaMask termékmenedzsere megosztotta:

“Ez az integráció a PayPal-lal nem csak azt teszi lehetővé, hogy az amerikai felhasználók zökkenőmentesen vásároljanak kriptót a MetaMaskon keresztül, hanem a Web3 ökoszisztéma könnyed felfedezését is.”

A PayPal egyike azon hagyományos fizetési vállalatoknak, amelyek integrálják a kriptót a szolgáltatásaikba. Ezáltal igyekeznek lehetővé tenni a felhasználók számára, hogy könnyedén kapcsolatba léphessenek a kripto ökoszisztémával.

Októberben a Western Union három védjegykérelmet is benyújtott a digitális pénztárcák kezelésére és a digitális eszközök, valamint az áruszármazékok cseréjére. Az újítás azt indikálja, hogy a fizetési vállalat valószínűleg a Web3 szférában tervezi szolgáltatásainak kiterjesztését.

Novemberben a MoneyGram globális digitális peer-to-peer fizetési vállalat bejelentette, hogy az amerikai felhasználók, beleértve a washingtoniakat is, vásárolhatnak, eladhatnak és tarthatnak kriptovalutát. A kínálatukhoz konkrétan a Bitcoin, Litecoin és az Ethereum tartozik.

A volt Twitter vezérigazgató, Jack Dorsey mobilfizetés-feldolgozó alkalmazása, a Cash App szintén belemélyült a kriptovalutákba. Az app támogatja a Bitcoin Lightning Networkön keresztüli tranzakciókat, hogy a felhasználók a gyorsabb és hatékonyabb Layer-2 protokollon keresztül küldhessenek és fogadhassanak BTC-t.