Film készül a OneCoin kriptokirálynőjének történetéből

A New Regency Television International nyerte meg a The Missing Cryptoqueen azaz Az eltűnt kriptokirálynő megfilmesítésének a jogát.

Tavaly a BBC Studio egy nyolcrészes podcastot indított, amit négy hónap alatt 3,5 millió alkalommal töltöttek le. Ezzel az Egyesült Királyságban az iTunes listán a legtöbbet letöltött program lett. A podcast nem másról szólt, mint az ismert bolgár vállalkozóról Ruja Ignatova-ról, aki 2014-ben alapította meg a OneCoin nevű kriptovalutát. Ignatova a bitcoin riválisanak állította be az érmét. 175 ország befektetőitől összesen 4 milliárd dollárt kalapolt össze, de a OneCoin valójában egy MLM marketing csalás volt, blokklánc projekt nélkül. Ignatova 2017 októberében eltűnt, azóta sem találják a hatóságok. Bátyját nemrégiben csalás vádjában bűnösnek találta az amerikai bíróság, míg Ignatova amerikai ügyvédjét pénzmosással gyanúsítják. Állítólag 400 millió dollárt mosott tisztára az Egyesült Államokban.

A legnagyobb filmstúdiók versenyeztek

A tavalyi nagysikerű podcast után most egy sorozatot fogja bemutatni Ignatova történetét. A filmes jogokért zajló versenyben a New Regency olyan nagynevű filmes cégeket is maga mögé utasított, mint a 20th Century vagy az A24. A film elkészítésében Jamie Bartlett ügyvezető producer és Georgia Catt podcast társszerző is közreműködik. A finanszírozó jelenleg írókkal és rendezőkkel folytat tárgyalásokat azzal a szándékkal, hogy a projektet drámaként mutathassák be.

Ed Rubin, a New Regency televíziós vezetője azt mondta, hogy „Az elveszett kriptokirálynő olyan lebilincselő lesz, hogy minden hétre tartogat majd valami drámai részletet. Jamie és Georgia ragyogó történetet alkotott, amely a gyors technológiai változások sötét oldalát mutatja be és azt, hogy miként lehet az embereket manipulálni. Ez egy olyan figyelmeztető történet, amelyet meg kell ismertetni a mainstreammel. A korrupció, a veszély és a megtévesztés világába vezeti a nézőt. Izgalmas fordulatokkal és bonyolult rejtélyekkel szeretnénk a képernyőn életre kelteni a sztorit.”

Yariv Milchan, a New Regency elnöke hozzátette: „Az eltűnt kriptokirálynő tökéletesen illeszkedik a New Regency stratégiájához. Azaz érdekes és jelentőségteljes történeteket mesélünk el, amelyek jövőbeni kreatív tehetségeket valamint elismert művészeket mutatnak be.”

Bartlett TED Talk programját, a „A rejtélyes dark net hogyan válik mainstreammé” videót több, mint 5 milióan nézték meg. 2017-ben egy kétrészes BBC dokumentumfilmet is mutatott be, A Szilícium-völgy titkait címmel.