98 millió dollárral léptek meg a First Coin magyar tulajdonosai

Az egyik Olvasónk küldte át a Firstcoin új vezetőjének friss hírlevelét, melyben rávilágít a Firstcoin korábbi vezetőségének szégyenletes machinációira. Hogy mi vezette a leleplező e-mail megírásában, azt nem tudjuk. A hírlevélben nevek, magyar nevek szerepelnek óriási elcsalt összegekkel.

Hogy mi a teendő? A hírlevél erre is választ ad és mi is csak ugyanazt tudjuk javasolni: az érintettek tegyék meg a szükséges intézkedéseket a hatóságoknál. A Bitcoin Bázis csapata, ahol tud készséggel áll a kárvallottak és a hatóságok rendelkezésére.

A magyar neveket kitakartuk, de amennyiben valakinek szüksége lenne rájuk, a cikk alján talál mankót ahhoz is:

“Kedves First Coin klubtag,

Nehéz szívvel és mély megbánással kellett továbbítanom ezt a levelet, amit el se akartam küldeni.

A legjobb szándékaim és több száz órányi munka és erőfeszítés ellenére, hogy valami olyat építsünk, mellyel visszafizethetjük a pénzt, amit elvesztettünk a First Coin projekt során, egy nagyon sötét végkövetkeztetésre kellett jutnom.

Azaz, az ígéreteik ellenére a korábbi tulajdonosoknak nem érdeke, hogy segítsenek ennek kivitelezésében.

Ennek hatására nincs más lehetőségem mint feladni és tájékoztatni a tagokat, hogy csalás áldozatai lettünk.

Ugyanakkor az elmúlt hónapok eseményeit összerakva megpróbáltam többet megtudni arról, hogy mi is történt valójában.

Szintén kötelességemnek érzem, hogy megosszam veled, hogy Te is lásd mi az igazság a hazugságok és kapzsiság mögött.

Teljes beszedett pénzösszeg

A 2018. február 13-ai adatok szerint az eredeti alapítók P.-N. György, 1AD69C17 és 09BD027A több mint 245 millió dollárt generált a First Coin értékesítéséből. Ezt a számot a következő jelentésekből vontuk le a First Coin Klubtól:

Teljes aktivált csomag

Kezdő 37794

Alap 24448

Hálózatépítő 25778

Üzleti 20680

Trader 7372

Profi Trader 3870

Pool 6153

VIP 3448.

A 245 millió dollárból körülbelül 146 millió lett visszafizetve jutalékok és bányászjutalmak és általános költségek formájában. Azaz, a nettó profit 98 millió dollár környékén van.

Illegális ármanipuláció

Ami még kétségbeejtőbb, hogy át lettünk verve a tulajdonosok által egy ‘láthatatlan kéz’ használatával folyamatosan változtatva a szatosi-FRST árfolyamot. Ez csak pár tőzsdén érhető el, mint a Yobiten és a LiveCoinon. Illegálisan manipulálták az árat, állandósítottak egy nyilvánvaló blokklánc csalást a Firstcoin Club használatával. 92C54E33C26FF63A37BD605B6BCC01A41346F5AE97A7787F9CCDF9F160EC97D6
2BB90DE54DDED7571092569A9B0C2969FB66B7F2B7F5D09826714468A05F0680 és az IT partnere K. Dániel közösen Heisenberg-gel a ‘láthatatlan kezet’ a nyilvános tőzsdéken hogy azt hidd az árfolyam és az érték nagyobb mint ami valójában.

Blokklánc csalás

Ha emlékszel, akkor minden kifizetés a first coin kluból 2017. decembere és 2018. februárja között blokkolva volt a tulajdonosok által. Az indok amit adtak, hogy KYC és 2FA bevezetését kezdték meg a szektor szabályozói megfelelése érdekében. Mialatt az igaz, hogy végre lett hajtva a technikai fejlesztés, de úgy tűnik, hogy ez idő alatt a tulajdonosok illegálisan megkerülték a blokkláncot és újra eladták ugyanazokat a coinokat amiről a tagok azt hitték az övék. Hogy jobban kifejtsem, mikor a tagok coinokat vásároltak a váltóról a pénzt a tulajdonosok vették fel akik a coinokat átutalták egy legitim tranzakció során. Azonban mikor a tagok átutalták a coinjaikat a váltóról a klub walletjába hogy csomagra fizessenek elő, a coinok nem a biztonságos ‘klubtag walletbe’ mentek hanem vissza a tulajdonosokhoz, amit újra eladtak. A klub szoftverje ekkor létrehozott egy új bejegyzést ami azt mutatta, mintha a coinok ott lettek volna, de ez egyszerűen csak egy főkönyv volt és nem tükrözte az aktuális coinokat, amiket aztán újra eladtak más klubtagoknak. Lényegében nem kaptunk mást mint ‘fake-coinokat’ amik nem is léteznek. Ez a másik indok arra, hogy a forgalomban lévő coinok száma sose változott októbertől és ez az egyik oka annak, hogy a coint kivezették a CoinMarketCap-ról és később a LiveCoin váltóról.

28 millió dollár hiányzik a LiveCoin-ról

Számos találkozóm volt P.-N. Györggyel a probléma megoldására és az elején együttműködő volt de mindig megváltoztatta a véleményét miután beszélt a partnereivel. Kiderült, hogy mikor először került kivezetésre a LiveCoin tőzsdéről, a tőzsde körülbelül 28 millió dollár bevételt fagyasztott be. Livecoin azóta felfedte, 14 millió dollárt ügyvédeknek átadott akik a tagok egy csoportját képviselték. P.-N. György azt hitte, az LDM management (amit ma már JAAG management -nek hívnak) Josip Bosnic CEO, Ghefari Dulapandan CIO, Sz. András CTO, Adrian Maximilian Necsoiu CMO 14 millióval eltűntek. P.-N. ugyan nem tudja bizonyítani, de egyes emberek nyilvánvalóan gazdaggá váltak egyik napról a másikra.

N.-P. többször megemlítette hogy egy T. Zoltán segíti 406DD2DA347FA384EF890DCE5BAFC769 ennek a teljes akciónak a lebonyolításában. Nem tudom az igazságot hogy kinek dolgozott de T. Zoltánon keresztül találkoztam N.-P. Györggyel mikor átvettem a firstcoin projekteket.

Szemben az árral, amit már nem hiszem hogy meg tudok nyerni

Amikor átvettem a Firstcoint, 1000%-ban őszinték voltak a szándékaim annak érdekében, hogy értéket hozzak vissza a platformba nekünk, a tagoknak. Teljes finanszírozást garantáltak és a paulownia ültetvény szerződésének átadását. Adtak 15 BTC-t mint ajándék coin az elején arra, hogy építsem a klubot és a projektet. Az összeset elköltöttem hogy egy új platformot és klubot hozzak létre, rengeteget szenteltem a saját időmből és erőforrásaimból az elmúlt hónapokban mivel abban a hiszemben voltam, hogy a tulajdonosok az ígéretükhöz híven finanszírozzák az új projektet. Akkor azt hittem hogy az ő érdekük is, hogy a tagok visszakapják az elvesztett pénzüket. Előrehaladva az időben kiderült nem csak hogy nem teljesítették az ígéreteiket, de a most felfedett információkkal csak egy új ‘front emberre’ volt szükségük, amellyel elterelhetik a figyelmet magukról és engem áldozati bárányként használhatnak. Ez lehetővé tenné számukra, hogy elsétáljanak 98 millió dollárral amit a kezdetekben megkerestek.

Tisztában vagyok vele hogy számos bírósági ügy van folyamatban a korábbi tulajdonosokkal szemben (mint bűnügyi mind polgári peres) és sokan kifejezték vágyukat, hogy elkapják őket és a korábbi LDM-et.

Amennyiben bűntettet szeretnél bejelenteni az INTERPOL-nál, akkor keresd fel a saját központi bűnüldöző irodád (National Central Bureau NCB) és jelentsd.

További információért keresd fel a releváns tagország oldalát.

https://www.interpol.int/Contact-INTERPOL

https://www.interpol.int/Member-countries/World

További információként a fent említett gengszterek magyar állampolgárok és a firstcoin projekt a “Dynamic Global Marketing Ltd” cég alatt futott, regisztrált cím: Al Marjan island 550, Ras Al Khaimah, Egyesült Arab Emirátusok.

Tehetsz feljelentést Magyarországon és a Dubaji Interpol csapatánál hogy vizsgálják ki az ügyet, ingyenes szolgáltatás a feljelentésért nem kell fizetned.

Legjobbakat és üdvözlettel

Mohammed Kibria”

Egyik kommentelőnk a legelső First Coin cikkünk alatt teljes terjedelmében megosztotta a hírlevél angol nyelvű változatát teljes nevekkel. (a cikk alatt egy másfél éves komment-lánc segítheti a bűnüldöző szervek munkáját) -> https://www.bitcoinbazis.hu/firstcoin-piramis-jatek/).

Zárszóként és újbóli megerősítésként az Olvasók és a nagyon kezdetleges stádiumban leledző magyar kriptovaluta szektor potentátjai felé: a Bitcoin Bázis csapata nem tűr egyetlen vélt vagy valós piramist, scamet, shitcoint, félreértelmezhető ákombákomot, MLM-et, amely nincs összhangban a publikusságra, átláthatóságra, és (valamilyen szintű/fokú/mélységű) decentralizációra épülő blokklánc-alapú projektek alapötletével. Az ilyen projekteknek semmi köze Satoshi Nakamoto víziójához és nincs keresnivalójuk egy az értékrendjét e vízió mentén definiáló ökoszisztémában.