Firstcoin – jó beszállási lehetőség egy új altcoin kibocsájtásba vagy ismét egy piramis játék?

A Firstcoin az utóbbi időben nagyon elkezdett terjedni a magyar interneten is, így mi is megvizsgáltuk, milyen lehetőségeket nyújt az új altcoin. Korábbi cikkünkből az is kiderül, hogy lehet felismerni a kriptopénzes átveréseket.

Firstcoin Features

Firstcoin, az új scrypt alapú altcoin

Maga a Firstcoin digitális álvalutát az alkotók szerint a bitcoin sikere inspirálta 2016-ban. A bitcoinhoz képest azonban az új scrypt alapú altcoin gyorsabb tranzakciót ígér. Itt fontos megjegyezni, hogy a bitcoin hálózaton egy tranzakció gyorsasága azon múlik mikor jön össze a megfelelő számú (jellemzően 6db) ellenőrzés a bitcoin bányászoktól. A scrypt algoritmus alapú altcoinok tranzakciói egyébként mind-mind gyorsabban jelennek meg a blokkláncon a technológia következtében, mint a bitcoin esetében.

FirstcoinA Firstcoint FRST ticker néven a livecoin.net bitcoin tőzsdén lehet majd adni és venni. Sajnos a Coin Market Cap oldalon, ahol az összes jelentős altcoin piaci kapitalizációja megtalálható, a Firstcoin még nem szerepel. Update: az FRST ticket 2017 februára óta szerepel a Coin Market Cap oldalon, bár a kibocsátás már 2016 októberében megtörtént. A kibocsájtók szerint az altcoinok októbertől elérhetőek mindenki számára és a Livecoin.net tőzsde is közli az árát, más piacon azonban nem lehet kereskedni vele.

A FVPP – Firstcoin Value Protection, magyarul érték védelmi program nagy elvárásokat kelthet a Firstcoin iránt érdeklődőkben. Azonban jobban belemélyedve annyi derül csak ki, az értékmegőrzést úgy kívánják megvalósítani, hogy a kriptopénz bányászatot a saját kezükben tartják és az árfolyamot szem előtt tartva a keresletnek megfelelően bányásznak majd új érméket. Ezzel azonban a kriptopénzek egyik alapvető előnyét, a decentralizáltságot szüntetik meg.

A Firstcoin projekt

A Firstcoin projekt több alappillérből tevődik össze, nem pusztán egy új kriptopénz kibocsájtásról van tehát szó.

Eco SharingAz Eco Sharing program révén az új altcoin összehozná a startupokat és vállalkozásokat. Firstcoin alapú közösségi finanszírozással ugyanis különböző projekteket lehet majd megvalósítani.

Állításuk szerint hamarosan ATM-ekből is lehet majd Firstcoin révén készpénz felvenni, mivel az alapítók egy másik kriptopénzes startuppal együttműködve egy digitális pénzekre szakosodott ATM hálózat kialakításán dolgoznak. Hasonló ATM hálózat már különben létezik is, mi is írtunk róla, hogy Spanyolországban és Lengyelországban már több tízezer automatából lehet bitcoinért cserébe készpénzt felvenni.

A Firstcoin alapítói nagyon fontosnak tartják az élet hosszig tartó tanulást. Úgy vélik a digitális valutáké a jövő. Ezzel a gondolat menettel mi is abszolút tudunk azonosulni. Ezért igyekeznek viszont minden fórumon népszerűsíteni a kriptopénzeket és természetesen a saját altcoinjukat. A Firstcoin követőit saját közösségükbe szervezik, itt biztosítva a megfelelő képzést.

EducationÉs itt kezdődik az igazi probléma: ugyanis mindenki aki népszerűsíti a Firstcoint, altcoinokban részesül. Sőt, a közösségi finanszírozású projektek révén is szert lehet tenni kriptopénzre, ha valaki befektetőket ajánl. Az ATM-ek befogadásáért és üzemeltetéséért is felajánlanak altcoinokat. Egyszóval szórják az új kriptopénzt, csak minél jobban terjedjen a híre.

Az Firscoin mögött egy dubai cég, a Dynamic Global Marketing Ltd áll. Rájuk keresve a dubai cég helyett csak egy német vállalkozás (a http://www.globaldynamicmarketing.com/ honlap megszűnt, de az internet nem felejt – a Szerk.) jön szembe velünk az interneten ugyanezen a néven, amely szintén kriptopénz kibocsájtás területén mozog, bár ott a digitális valuta CTX néven fut.

A jó marketing sokat számít

Ha rákeresünk a Firstcoinra az interneten, sok mindent felhoz találatként a Google.

CommunityA új kriptopénzt Magyarországon a drcoin.net oldal népszerűsíti, mely digitális médiának erős túlzással nevezhető csak. Egy csinos videó hivatott bemutatni a Firstcoin előnyeit, melyről leginkább a forexes (vagy bináris opciós) azonnali meggazdagodást hirdető reklámok jutnak eszünkbe. A letölthető pdf kiadványból megtudhatjuk, hogy a hogyan alakult ki és nőtte ki magát a bitcoin kriptopénzek világában és itt már csepegtetnek információt is az új altcoinról. Talán a legfontosabb ezek közül, hogy a Firstcoinról valódi információt a forrásnál találunk a Firstcoin.club oldalon. A Firstcoin.club oldala professzionálisan van összerakva, a legfőbb információk megtalálhatóak itt az oldalon. Az azonban mindenképpen szemet szúr, hogy a blokkláncot, ami angolul blockchain, két szóban „block chain”-ként hivatkozzák. Ennek kapcsán mindenki maga vonja le a következtetést a szakmai oldalról.

Azonban mindenképpen fontos figyelmeztető jel, hogy a Firstcoin körül kialakult marketing kampány miatt piramis játékot lehet a háttérben felfedezni. A partner programjuk lényege, hogy minden felhasználó aki hoz magával még egy embert részesül a profitból.  Ez pedig igazi az IGAZI MLM alapfilozófiája. A magyar fórumokon az új altcoint promótálók a korábbi beszámolónkból már jól ismert, vagy inkább hírhedt Oncecoint is népszerűsítik, ez sok mindent elárul az új kriptopénz legitimitásáról.

Alapvetően tehát a Firstcoin egy új scrypt alapú altcoin, mellyel ugyanúgy lehet kereskedni akár csak a legnépszerűbb scryptcoinnal, a Litecoinnal, feltéve, ha az ember talál fizetőképes keresletet. Azonban az altcoin mögött álló Firstcoin Club sajnos minden szempontból egy piramis játék, melynél mint tudjuk, csak a piramis tetején ülő alapítók profitálhatnak majd és jobb, ha messze – nagyobb messze – elkerülik a kedves Olvasóink.

SCAMCOIN FIGYELŐ: Amennyiben scamcoin (átverés) gyanús kriptopénzre, piramisra bukkantok, bátran jelezzétek az [email protected] e-mail címen vagy Facebook oldalunkon és segítünk kideríteni az igazságot. 🙂

2 thoughts on “Firstcoin – jó beszállási lehetőség egy új altcoin kibocsájtásba vagy ismét egy piramis játék?

  • Ezek utan meg biztosabb vagyok abban hogy a legjobb időben es a legjobb helyen vagyok a firstcoin csapatban .
    Koszonom .

    Válasz
    • Most írták, hogy átverés…ja, hogy Ön is szeret másokat átverni?

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük