Firstcoin – jó beszállási lehetőség egy új altcoin kibocsájtásba vagy ismét egy piramis játék?

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A Firstcoin az utóbbi időben nagyon elkezdett terjedni a magyar interneten is, így mi is megvizsgáltuk, milyen lehetőségeket nyújt az új altcoin. Korábbi cikkünkből az is kiderül, hogy lehet felismerni a kriptopénzes átveréseket.

Firstcoin Features

Firstcoin, az új scrypt alapú altcoin

Maga a Firstcoin digitális álvalutát az alkotók szerint a bitcoin sikere inspirálta 2016-ban. A bitcoinhoz képest azonban az új scrypt alapú altcoin gyorsabb tranzakciót ígér. Itt fontos megjegyezni, hogy a bitcoin hálózaton egy tranzakció gyorsasága azon múlik mikor jön össze a megfelelő számú (jellemzően 6db) ellenőrzés a bitcoin bányászoktól. A scrypt algoritmus alapú altcoinok tranzakciói egyébként mind-mind gyorsabban jelennek meg a blokkláncon a technológia következtében, mint a bitcoin esetében.

FirstcoinA Firstcoint FRST ticker néven a livecoin.net bitcoin tőzsdén lehet majd adni és venni. Sajnos a Coin Market Cap oldalon, ahol az összes jelentős altcoin piaci kapitalizációja megtalálható, a Firstcoin még nem szerepel. Update: az FRST ticket 2017 februára óta szerepel a Coin Market Cap oldalon, bár a kibocsátás már 2016 októberében megtörtént. A kibocsájtók szerint az altcoinok októbertől elérhetőek mindenki számára és a Livecoin.net tőzsde is közli az árát, más piacon azonban nem lehet kereskedni vele.

A FVPP – Firstcoin Value Protection, magyarul érték védelmi program nagy elvárásokat kelthet a Firstcoin iránt érdeklődőkben. Azonban jobban belemélyedve annyi derül csak ki, az értékmegőrzést úgy kívánják megvalósítani, hogy a kriptopénz bányászatot a saját kezükben tartják és az árfolyamot szem előtt tartva a keresletnek megfelelően bányásznak majd új érméket. Ezzel azonban a kriptopénzek egyik alapvető előnyét, a decentralizáltságot szüntetik meg.

A Firstcoin projekt

A Firstcoin projekt több alappillérből tevődik össze, nem pusztán egy új kriptopénz kibocsájtásról van tehát szó.

Eco SharingAz Eco Sharing program révén az új altcoin összehozná a startupokat és vállalkozásokat. Firstcoin alapú közösségi finanszírozással ugyanis különböző projekteket lehet majd megvalósítani.

Állításuk szerint hamarosan ATM-ekből is lehet majd Firstcoin révén készpénz felvenni, mivel az alapítók egy másik kriptopénzes startuppal együttműködve egy digitális pénzekre szakosodott ATM hálózat kialakításán dolgoznak. Hasonló ATM hálózat már különben létezik is, mi is írtunk róla, hogy Spanyolországban és Lengyelországban már több tízezer automatából lehet bitcoinért cserébe készpénzt felvenni.

A Firstcoin alapítói nagyon fontosnak tartják az élet hosszig tartó tanulást. Úgy vélik a digitális valutáké a jövő. Ezzel a gondolat menettel mi is abszolút tudunk azonosulni. Ezért igyekeznek viszont minden fórumon népszerűsíteni a kriptopénzeket és természetesen a saját altcoinjukat. A Firstcoin követőit saját közösségükbe szervezik, itt biztosítva a megfelelő képzést.

EducationÉs itt kezdődik az igazi probléma: ugyanis mindenki aki népszerűsíti a Firstcoint, altcoinokban részesül. Sőt, a közösségi finanszírozású projektek révén is szert lehet tenni kriptopénzre, ha valaki befektetőket ajánl. Az ATM-ek befogadásáért és üzemeltetéséért is felajánlanak altcoinokat. Egyszóval szórják az új kriptopénzt, csak minél jobban terjedjen a híre.

Az Firscoin mögött egy dubai cég, a Dynamic Global Marketing Ltd áll. Rájuk keresve a dubai cég helyett csak egy német vállalkozás (a http://www.globaldynamicmarketing.com/ honlap megszűnt, de az internet nem felejt – a Szerk.) jön szembe velünk az interneten ugyanezen a néven, amely szintén kriptopénz kibocsájtás területén mozog, bár ott a digitális valuta CTX néven fut.

A jó marketing sokat számít

Ha rákeresünk a Firstcoinra az interneten, sok mindent felhoz találatként a Google.

CommunityA új kriptopénzt Magyarországon a drcoin.net oldal népszerűsíti, mely digitális médiának erős túlzással nevezhető csak. Egy csinos videó hivatott bemutatni a Firstcoin előnyeit, melyről leginkább a forexes (vagy bináris opciós) azonnali meggazdagodást hirdető reklámok jutnak eszünkbe. A letölthető pdf kiadványból megtudhatjuk, hogy a hogyan alakult ki és nőtte ki magát a bitcoin kriptopénzek világában és itt már csepegtetnek információt is az új altcoinról. Talán a legfontosabb ezek közül, hogy a Firstcoinról valódi információt a forrásnál találunk a Firstcoin.club oldalon. A Firstcoin.club oldala professzionálisan van összerakva, a legfőbb információk megtalálhatóak itt az oldalon. Az azonban mindenképpen szemet szúr, hogy a blokkláncot, ami angolul blockchain, két szóban „block chain”-ként hivatkozzák. Ennek kapcsán mindenki maga vonja le a következtetést a szakmai oldalról.

Azonban mindenképpen fontos figyelmeztető jel, hogy a Firstcoin körül kialakult marketing kampány miatt piramis játékot lehet a háttérben felfedezni. A partner programjuk lényege, hogy minden felhasználó aki hoz magával még egy embert részesül a profitból.  Ez pedig igazi az IGAZI MLM alapfilozófiája. A magyar fórumokon az új altcoint promótálók a korábbi beszámolónkból már jól ismert, vagy inkább hírhedt Oncecoint is népszerűsítik, ez sok mindent elárul az új kriptopénz legitimitásáról.

Alapvetően tehát a Firstcoin egy új scrypt alapú altcoin, mellyel ugyanúgy lehet kereskedni akár csak a legnépszerűbb scryptcoinnal, a Litecoinnal, feltéve, ha az ember talál fizetőképes keresletet. Azonban az altcoin mögött álló Firstcoin Club sajnos minden szempontból egy piramis játék, melynél mint tudjuk, csak a piramis tetején ülő alapítók profitálhatnak majd és jobb, ha messze – nagyobb messze – elkerülik a kedves Olvasóink.

SCAMCOIN FIGYELŐ: Amennyiben scamcoin (átverés) gyanús kriptopénzre, piramisra bukkantok, bátran jelezzétek az info@bitcoinbazis.hu e-mail címen vagy Facebook oldalunkon és segítünk kideríteni az igazságot. 🙂


 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

13 megjegyzés a “Firstcoin – jó beszállási lehetőség egy új altcoin kibocsájtásba vagy ismét egy piramis játék?” cikkhez

 • Ezek utan meg biztosabb vagyok abban hogy a legjobb időben es a legjobb helyen vagyok a firstcoin csapatban .
  Koszonom .

  Válasz
  • Most írták, hogy átverés…ja, hogy Ön is szeret másokat átverni?

   Válasz
   • Most mondta be a TV, hogy Magyarorszag jobban teljesit, duborog a gazdasag….ja, hogy a media is atver masokat (mindenkit)?

    Válasz
 • A cikk tárgyi tévedésektől hemzseg, először talán utána kéne nézni a tényeknek…
  Hogy csak egyet említsek:
  https://coinmarketcap.com/currencies/firstcoin/
  Aki hozzáértő, látja, hogy a Livecoin.net és a YoBit.net kointőzsdén is váltható a FRST.
  Ráadásul a belinkelt német cégnek az ég világon semmi köze a Firstcoin-hoz.
  Kár, hogy önmagukat szakértőnek jelölők írhatnak ilyen, sok sebből vérző cikkeket.

  Válasz
  • Köszi az észrevételt, Myx. A cikk januárban készült, akkor még nem szerepelt a firstcoin a coinmarketcap-en annak ellenére, hogy októberben volt az elsődleges kibocsátás. A livecoin.netet mi is feltűntettük a cikkben, ez időtájt még csak ezen az egy tőzsdén folyt a kereskedés. Ha olvastad a cikket, akkor abból is kiderül, hogy a firstcoin egy ugyanolyan script alapú altcoin, mint amelyből számos másik is van a piacon, ami számunkra aggasztó az a firstcoin körül kialakult piramis jellegű marketing kampány.

   Válasz
   • Üdv a csapatban, láttam vettél Te is…

    Válasz
 • Remélem azzal is tisztában van mindenki, hogy a cikk írója is vett Firstcoin-t…

  Válasz
  • Köszi a bizalmat, de nem éltem a lehetőséggel 🙂

   Válasz
   • Írja annak aki látja, hogy aktív klubtag, legalább az olvasóinak mondjon igazat… 😉

    Válasz
    • Jó lehetőség, szerintem akinek nem inge ne vegye magára…! Be fog jönni, aki lemarad az kimarad, ezekután lehet köpködni rá…hisz egyesek szerint minden csalás amiben pénz van!

     Válasz
     • “Be fog jönni, aki lemarad az kimarad, ezekután lehet köpködni rá…” – ez inkább egy “jajj, drukkolok, hogy bejöjjön” gondolat, mint tényeken, elemzésen és objektív meglátások alapján kialakított vélemény. Mindenkinek azt tanácsoljuk, jól elemezze ki, olvassa el az értékeléseket több forrásból, ne dőljön be közösségi médián terjesztett hablatyoknak, mert ha itt befektetnek, akkor itt még a magyar állam sem húzza önöket ki a csávából (lévén szó egy nem szabályozott piacról).

 • A “tényeken, elemzésen és objektív meglátások” -on érdekes egy kijelentés! Úgyanígy lehurrogták annak idején a bitcoin digitális valutát is és megjósolták a nagy “Bölcsek” , mint az előző íróhoz hasonlóan, hogy 1-2-éven belül összefog omlani és piramisjáték és tessék most is itt van, nem is akárhogy…! Akik annak idején nem hagyták magukat lebeszélni hozzá nem értők által , azok közül sokan meggazdagodtak és egy komoly lehetőséget adtak maguknak egy minőségibb életre, mint ami ma Magyarországon úgy általában van…nem beszélve a média hazugságairól és a csomó ígérgetésről! Észzel kell kockáztatni, amiben pénz van az mindig kockázattal jár, de nézzük meg a mérleg két oldalát hosszabb távon..!

  Válasz
  • Amíg Ti agyaltok addig én megnégyszereztem a pénzem…köszi Firstcoin….:-)

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.