Firstcoin – jó beszállási lehetőség egy új altcoin kibocsájtásba vagy ismét egy piramis játék?

A Firstcoin az utóbbi időben nagyon elkezdett terjedni a magyar interneten is, így mi is megvizsgáltuk, milyen lehetőségeket nyújt az új altcoin. Korábbi cikkünkből az is kiderül, hogy lehet felismerni a kriptopénzes átveréseket.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Firstcoin Features

Firstcoin, az új scrypt alapú altcoin

Maga a Firstcoin digitális álvalutát az alkotók szerint a bitcoin sikere inspirálta 2016-ban. A bitcoinhoz képest azonban az új scrypt alapú altcoin gyorsabb tranzakciót ígér. Itt fontos megjegyezni, hogy a bitcoin hálózaton egy tranzakció gyorsasága azon múlik mikor jön össze a megfelelő számú (jellemzően 6db) ellenőrzés a bitcoin bányászoktól. A scrypt algoritmus alapú altcoinok tranzakciói egyébként mind-mind gyorsabban jelennek meg a blokkláncon a technológia következtében, mint a bitcoin esetében.

FirstcoinA Firstcoint FRST ticker néven a livecoin.net bitcoin tőzsdén lehet majd adni és venni. Sajnos a Coin Market Cap oldalon, ahol az összes jelentős altcoin piaci kapitalizációja megtalálható, a Firstcoin még nem szerepel. Update: az FRST ticket 2017 februára óta szerepel a Coin Market Cap oldalon, bár a kibocsátás már 2016 októberében megtörtént. A kibocsájtók szerint az altcoinok októbertől elérhetőek mindenki számára és a Livecoin.net tőzsde is közli az árát, más piacon azonban nem lehet kereskedni vele.

A FVPP – Firstcoin Value Protection, magyarul érték védelmi program nagy elvárásokat kelthet a Firstcoin iránt érdeklődőkben. Azonban jobban belemélyedve annyi derül csak ki, az értékmegőrzést úgy kívánják megvalósítani, hogy a kriptopénz bányászatot a saját kezükben tartják és az árfolyamot szem előtt tartva a keresletnek megfelelően bányásznak majd új érméket. Ezzel azonban a kriptopénzek egyik alapvető előnyét, a decentralizáltságot szüntetik meg.

A Firstcoin projekt

A Firstcoin projekt több alappillérből tevődik össze, nem pusztán egy új kriptopénz kibocsájtásról van tehát szó.

Eco SharingAz Eco Sharing program révén az új altcoin összehozná a startupokat és vállalkozásokat. Firstcoin alapú közösségi finanszírozással ugyanis különböző projekteket lehet majd megvalósítani.

Állításuk szerint hamarosan ATM-ekből is lehet majd Firstcoin révén készpénz felvenni, mivel az alapítók egy másik kriptopénzes startuppal együttműködve egy digitális pénzekre szakosodott ATM hálózat kialakításán dolgoznak. Hasonló ATM hálózat már különben létezik is, mi is írtunk róla, hogy Spanyolországban és Lengyelországban már több tízezer automatából lehet bitcoinért cserébe készpénzt felvenni.

A Firstcoin alapítói nagyon fontosnak tartják az élet hosszig tartó tanulást. Úgy vélik a digitális valutáké a jövő. Ezzel a gondolat menettel mi is abszolút tudunk azonosulni. Ezért igyekeznek viszont minden fórumon népszerűsíteni a kriptopénzeket és természetesen a saját altcoinjukat. A Firstcoin követőit saját közösségükbe szervezik, itt biztosítva a megfelelő képzést.

EducationÉs itt kezdődik az igazi probléma: ugyanis mindenki aki népszerűsíti a Firstcoint, altcoinokban részesül. Sőt, a közösségi finanszírozású projektek révén is szert lehet tenni kriptopénzre, ha valaki befektetőket ajánl. Az ATM-ek befogadásáért és üzemeltetéséért is felajánlanak altcoinokat. Egyszóval szórják az új kriptopénzt, csak minél jobban terjedjen a híre.

Az Firscoin mögött egy dubai cég, a Dynamic Global Marketing Ltd áll. Rájuk keresve a dubai cég helyett csak egy német vállalkozás (a http://www.globaldynamicmarketing.com/ honlap megszűnt, de az internet nem felejt – a Szerk.) jön szembe velünk az interneten ugyanezen a néven, amely szintén kriptopénz kibocsájtás területén mozog, bár ott a digitális valuta CTX néven fut.

A jó marketing sokat számít

Ha rákeresünk a Firstcoinra az interneten, sok mindent felhoz találatként a Google.

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

CommunityA új kriptopénzt Magyarországon a drcoin.net oldal népszerűsíti, mely digitális médiának erős túlzással nevezhető csak. Egy csinos videó hivatott bemutatni a Firstcoin előnyeit, melyről leginkább a forexes (vagy bináris opciós) azonnali meggazdagodást hirdető reklámok jutnak eszünkbe. A letölthető pdf kiadványból megtudhatjuk, hogy a hogyan alakult ki és nőtte ki magát a bitcoin kriptopénzek világában és itt már csepegtetnek információt is az új altcoinról. Talán a legfontosabb ezek közül, hogy a Firstcoinról valódi információt a forrásnál találunk a Firstcoin.club oldalon. A Firstcoin.club oldala professzionálisan van összerakva, a legfőbb információk megtalálhatóak itt az oldalon. Az azonban mindenképpen szemet szúr, hogy a blokkláncot, ami angolul blockchain, két szóban „block chain”-ként hivatkozzák. Ennek kapcsán mindenki maga vonja le a következtetést a szakmai oldalról.

Azonban mindenképpen fontos figyelmeztető jel, hogy a Firstcoin körül kialakult marketing kampány miatt piramis játékot lehet a háttérben felfedezni. A partner programjuk lényege, hogy minden felhasználó aki hoz magával még egy embert részesül a profitból.  Ez pedig igazi az IGAZI MLM alapfilozófiája. A magyar fórumokon az új altcoint promótálók a korábbi beszámolónkból már jól ismert, vagy inkább hírhedt Oncecoint is népszerűsítik, ez sok mindent elárul az új kriptopénz legitimitásáról.

Alapvetően tehát a Firstcoin egy új scrypt alapú altcoin, mellyel ugyanúgy lehet kereskedni akár csak a legnépszerűbb scryptcoinnal, a Litecoinnal, feltéve, ha az ember talál fizetőképes keresletet. Azonban az altcoin mögött álló Firstcoin Club sajnos minden szempontból egy piramis játék, melynél mint tudjuk, csak a piramis tetején ülő alapítók profitálhatnak majd és jobb, ha messze – nagyobb messze – elkerülik a kedves Olvasóink.

SCAMCOIN FIGYELŐ: Amennyiben scamcoin (átverés) gyanús kriptopénzre, piramisra bukkantok, bátran jelezzétek az info@bitcoinbazis.hu e-mail címen vagy Facebook oldalunkon és segítünk kideríteni az igazságot. 🙂

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

45 megjegyzés a “Firstcoin – jó beszállási lehetőség egy új altcoin kibocsájtásba vagy ismét egy piramis játék?” cikkhez

 • Ezek utan meg biztosabb vagyok abban hogy a legjobb időben es a legjobb helyen vagyok a firstcoin csapatban .
  Koszonom .

  Válasz
  • Most írták, hogy átverés…ja, hogy Ön is szeret másokat átverni?

   Válasz
   • Most mondta be a TV, hogy Magyarorszag jobban teljesit, duborog a gazdasag….ja, hogy a media is atver masokat (mindenkit)?

    Válasz
 • A cikk tárgyi tévedésektől hemzseg, először talán utána kéne nézni a tényeknek…
  Hogy csak egyet említsek:
  https://coinmarketcap.com/currencies/firstcoin/
  Aki hozzáértő, látja, hogy a Livecoin.net és a YoBit.net kointőzsdén is váltható a FRST.
  Ráadásul a belinkelt német cégnek az ég világon semmi köze a Firstcoin-hoz.
  Kár, hogy önmagukat szakértőnek jelölők írhatnak ilyen, sok sebből vérző cikkeket.

  Válasz
  • Köszi az észrevételt, Myx. A cikk januárban készült, akkor még nem szerepelt a firstcoin a coinmarketcap-en annak ellenére, hogy októberben volt az elsődleges kibocsátás. A livecoin.netet mi is feltűntettük a cikkben, ez időtájt még csak ezen az egy tőzsdén folyt a kereskedés. Ha olvastad a cikket, akkor abból is kiderül, hogy a firstcoin egy ugyanolyan script alapú altcoin, mint amelyből számos másik is van a piacon, ami számunkra aggasztó az a firstcoin körül kialakult piramis jellegű marketing kampány.

   Válasz
   • Üdv a csapatban, láttam vettél Te is…

    Válasz
  • Igen, látom hogy az 1008. helyen kullog. Meg azt is láttam, hogy vagy technikai gondok vannak, vagy szépen kiszedték alóla a kereskedési volument. Majd az okosok mondják, hogy dehát az árfolyam… Az pontosan semmit sem számít, ha a kereskedési volument nem lehet látni. Tehát ez egy SCAM,PONZI !

   Válasz
 • Remélem azzal is tisztában van mindenki, hogy a cikk írója is vett Firstcoin-t…

  Válasz
  • Köszi a bizalmat, de nem éltem a lehetőséggel 🙂

   Válasz
   • Írja annak aki látja, hogy aktív klubtag, legalább az olvasóinak mondjon igazat… 😉

    Válasz
    • Jó lehetőség, szerintem akinek nem inge ne vegye magára…! Be fog jönni, aki lemarad az kimarad, ezekután lehet köpködni rá…hisz egyesek szerint minden csalás amiben pénz van!

     Válasz
     • “Be fog jönni, aki lemarad az kimarad, ezekután lehet köpködni rá…” – ez inkább egy “jajj, drukkolok, hogy bejöjjön” gondolat, mint tényeken, elemzésen és objektív meglátások alapján kialakított vélemény. Mindenkinek azt tanácsoljuk, jól elemezze ki, olvassa el az értékeléseket több forrásból, ne dőljön be közösségi médián terjesztett hablatyoknak, mert ha itt befektetnek, akkor itt még a magyar állam sem húzza önöket ki a csávából (lévén szó egy nem szabályozott piacról).

 • A “tényeken, elemzésen és objektív meglátások” -on érdekes egy kijelentés! Úgyanígy lehurrogták annak idején a bitcoin digitális valutát is és megjósolták a nagy “Bölcsek” , mint az előző íróhoz hasonlóan, hogy 1-2-éven belül összefog omlani és piramisjáték és tessék most is itt van, nem is akárhogy…! Akik annak idején nem hagyták magukat lebeszélni hozzá nem értők által , azok közül sokan meggazdagodtak és egy komoly lehetőséget adtak maguknak egy minőségibb életre, mint ami ma Magyarországon úgy általában van…nem beszélve a média hazugságairól és a csomó ígérgetésről! Észzel kell kockáztatni, amiben pénz van az mindig kockázattal jár, de nézzük meg a mérleg két oldalát hosszabb távon..!

  Válasz
  • Amíg Ti agyaltok addig én megnégyszereztem a pénzem…köszi Firstcoin….:-)

   Válasz
 • A FirstCoin egy tipikus lufi crypto. Aki vett belole figyelje a jeleket es a kiszallasi pont elott adjon el. Ez a pillanat akkor fog eljonni amikor tobb ember szeretne eladni a meglevo FRST-et, mint amennyi vennei fog.
  A Coinmarketcap adatai alapjan egy ilyen kockazati gorbe konnyen kiszamithato. Egesz egyszeruen elemezni kell, hogy mennyi az elmult 24 oras forgalom, amit szembe kell rakni az arfolyamgat 180 nappal ezelotti forgalmaval, amikor ez a ketszam kozeliti egymast, akkor kozeliteni fog a kiszallasi pont.
  Amikor atlepei, akkor pedig nagy a valoszinusege egy gyors elertektelenitesnek.
  Tovabba mindenki figyeljen oda az MLM felso vezetoje kommunikaciojara es amikor tomegesen elkezdik kivenni a penzt NE varjon tovabb! Az elejen levo vezetok 0,50 $-on szalltak be. Ki lehet szamolni, hogy a mostani arfolyam mellett megkora nyereseguk van!
  Az is nagyon erdekes hozaallas, hogy a karrier terv szerint aki jutalekra szeretne jogosult lenni, annak ujabb 180 napra kell lekotnie a penzet… Egesz egyszeruen azert, hogy minel kevesebb penz keruljon ki a rendszerbol!
  Azt javaslom, hogy ne legyen senki kapzsi es akinek letelt a 180 napja vegye ki legalabb a befektetett tokejet egy kis nyereseggel, a maradekkal pedig cselekdjen belatasa szerint!

  Válasz
  • István! Értekeznünk kellene. conakry2011kukacgmail.com Köszönöm.

   Válasz
 • Ez nem “lufi”! Egyébbként ugyanígy vélekedtek a Bitcoin esetében is, és láss csodát most hol tart! Érdemes a bitcoin új alcoinjába a firstcoinba befektetni, mert az ATM hálózata megjelenésével fantasztikus értéknövekedése várható és egy olyan digitális valuta, amely egy adoltt csomag befektetésével és mások beszervezése nélkül is komoly jövedelmet eredményez bárki számára aki atz adatoknak hisz nem pedig a lehúzó pletykáknak! Most fektessetek be, mert ugynaz a helyzet,mint 20085-ban a bitcoinnál volt, amely azóta meg tízezerszereződött, de nyilván a “lehurrogok” is tisztában vannak ezekkel a tényekkel, Mindenki maga dönt!

  Válasz
 • Pshyk Vasyliy nem túl bonyolult a számítás. Mivel az FRST-t nem lehet elkölteni semmire, nem használják semmire, ezért tiszta spekuláció az egész. A nagyobb kriptovaluták mögött legalább van valós forgalom, fekete piaci kereslet, mindamellett azok mögött is nagyobb a spekuláció, de ott nincs árfolyamgát ami egyszer átszakad majd.
  Példaként nézzük meg az első nagyobb forgalmat, ami átlépte az 1 millió dolláros napi limitet.
  Ez 2017.08.14-én történt 5,25 dolláros árfolyam mellett 1.022.640 dolláros forgalom volt. Azaz aznap 194.788 FRST került a forgalomba, amit 183 napra árfolyam védelembe tettek a firstcoin club oldalán.
  Mit jelent ez 183 nap elteltével azaz 2018 februárjában?
  Ha az emberek az egész összeget kiszeretnék venni, a mostani árfolyam mellett a 194.788 FRST értéke 2.988.056 dollár. Vagyis, ha 2018 februárjában a cég napi forgalma nem lesz 3 millió dollár fölött és a FRST tulajdonos emberek elkezdik a nyereségüket optimalizálni, akkor az árfolyam egész egyszerűen elkezd meredeken csökkenni és rövid idő alatt a földbe állni. Miért?
  Tisztán azért, mert túlkínálat van a piacon és semmire nem lehet hasznosítani az FRST-t.
  És ahogy megyünk előre az időben ez az eladási hullám egyre fog növekedni. Ezért kell minden eszközzel bent tartani a tagok Firstcoin-it, hogy minél tovább kitudjanak tartani.
  Arról már nem beszélek, hogy a valódi számításhoz hozzá kell adni az MLM hálózatban kifizetett jutalékokat is, hiszen azt is kiszeretnék venni az emberek, ami pár százezer – millió dollár között lehet hetente.

  Továbbá az MLM vezetők éléggé sarkítják a tényeket, mint az jól olvasható a http://drcoin.net/firstcoin-piramisjatek.php oldalon:
  – A Firstcoin.club egy Firstcoin elfogadóhely a sok közül, ahol fizethetnek az emberek kriptovalutával a szolgáltatásokért, termékekért.
  Mire is? EcoShare-re?
  Fákra? Nem ismerős a botanoo, aushante, bblue project?
  Coincall??? amikor százszor jobb szolgáltatások vannak a piacon, ingyenesen.

  Továbbá az olvasható, hogy:
  – a Firstcoin.club nem árul semmilyen kriptovalutát, nem értékesít semmilyen coint. Csupán népszerűsíti a kriptovalutákat, kiemelten a Bitcoint és a Firstcoint, mert kiváló lehetőségnek tartja a kriptovaluták között. Megbízható és gyors megoldásnak tartjuk. – állítja az oldal.
  Ez igaz, hiszen a tőzsdén jutsz hozzá az első adaghoz, amit ha beküldesz hozzájuk, akkor jutalomba kapod a többit, DE kérdések:

  – Kinek a tulajdonában van a Firstcoin.club és milyen kapcsolatba áll a firstcoinproject.com? (Nem nehéz kitalállni)
  – Miért van náluk az összes előre kibányászott altcoin, ha semmi közük az FRST-hez? (Lásd az előző kérdést)
  – Hogy lehet, hogy ezt az előre kibányászott Firstcoin-t mint a cukrot úgy osztogatják? (Erre nem túl bonyolult a válasz, gondolkodjatok)
  – Miért tüntettek el mindent firstcoin.club oldalon lévő leírást, ami eddig elérhető volt?
  – Kihez kerül ez a rengeteg pénz? (Ez is kitalálható, nyilván a tulajdonosokhoz és azokhoz akik jutalékot kapnak, illetve azokhoz akiknek már letelt a 183 nap.)

  Az internet nem felejt https://web.archive.org oldalon érdemes megnézni, hogyan alakultak át az előbb említett oldalak, milyen információk tűntek el 2016 nyara óta.

  Az igazság az, hogy ez a dolog jogilag nem megfogható. Jól ki van találva. Egy igazi pénzszivattyú a tulajdonosnak vagy tulajdonosoknak és az elején beszálló csúcson lévő vezetőknek. Gondolj bele vett valaki 2400 dollárért 0,50 árfolyamon FRST-t, amit beküldött az árfolyamgátba, most mennyi pénze van? Több, mint 80 ezer dollár. Nem fogja kivenni?
  De vegyen valaki 2-4-5-8 dolláron megduplázta, megnégyszerezte a pénzét, egyszer kifogja venni a nyereségét és ha nem lesz kinek eladnia mi fog történni az árfolyammal?

  Ez nem bitcoin, ethereumahol több milliárd dolláros napi forgalmak vannak, de még csak nemis monero, ripple ahol 100 milliósak.

  Itt nincs termelés mögötte.

  Mint minden ilyen típusú MLM cég 2-4 év alatt tűnik el a piacról. Sorolhatnám a halott neveket. (SiteTalk, Aushante, Botanoo, Questra, Crypto888, Ilgamos, OneCoin, CapriCoin, Coinspace stb.)

  És még csak a felszínt kapargattuk, akik 2016 őszén kapcsolatba kerültek a céggel pontosan tudják mi az igazság.

  Szóval elég legyen annyi, ha nyerésbe van valaki vegyen ki minél több pénzt, és csak akkor ajánlja tovább ha elmondja az ismerősének, hogy ez egy 100% kockázatú játék. Vagy nagyot nyersz vele, vagy nagyot buksz. Bár ahogy az idő telik úgy lesz egyre kisebb a nyereség.

  Válasz
  • Erre mondják, hogy “nailed it”. Ha István alapos és tényekkel, linkekkel igazolt kommentje továbbra se talál nyitott fülekre a firstcoinban vakon hívő kriptosok között, akkor már csak szánni tudjuk őket. @István – ha írni támad kedved kriptos témákban, írj ránk légyszi az info@bitcoinbazis.hu címen. 🙂

   Válasz
 • Kedves László!

  Tisztában vagyok a Capricoin hátterével és nem kell hitelt rontanom, a számok és a folyamatos ígérgetések önmagukért beszélnek. Amikor indult a cég egyből megkerestek vele. Tegyük tisztába a dolgokat a saját nézőpontom szerint:
  – A capricoin cég úgy működik, hogy csomagokat tudsz vásárolni a Vizionary-nál és cserébe kapsz kriptovalutát. Egy olyan kriptovalutát ami konkrétan értéktelen a piacon. Miért?
  – A Piaci kapitalizációja a mai napon 675 ezer dollár, azaz az összes eddigi kibocsátott coin ennyit ér, ami már önmagában igen kis összeg egy ekkora piacon. A mai napi forgalom 77 ezer dollár, ami igazából egy kriptovaluta piacon számtani tévedés.
  – 2016. január 28-án tetőzőött az árfolyam 3,14 dollárral. A mai árfolyam 0,34 dollár… Ezt nem is érdemes kommentálni. Tehát akik eddig vásároltak, csak buktak rajta.
  – Ha jól működnének az elfogadóhelyek, valaki használná bármire is a Capricoin-t, akkor nem ez a nevetséges 77 ezer dolláros napi forgalom lenne.
  – Aztán beszélhetnénk az alapítókról gondolok itt Pásztor Lászlóra, vagy Tahir Ali-ra, akik Dubaiban élnek. Akik az MLM-ben jártasak tudják, hogy milyen cégekhez volt közük…

  FIRST COIN-ok figyelem, elég érdekes támaszhoz érkezett a pénzetek. A jelenlegi 750 ezer és 1 millió dolláros napi forgalom mellett az árfolyam megállt, SŐT az elmúlt 30 napban -11%-os veszteségben van, miközben a piac soha nem látott rallyban van és a csúcson tetőzött minden Cryptopénz. A továbbiakban ez azt jelenti, ha nem nő a forgalom, akkor az árfolyam sem fog növekedni, SŐT az elkövetkező hónapok kritikusak lesznek, hiszen most kezd el lejárni egyre több embernek a 183 napos lekötése, ezért egyre nagyobb pénzek szabadulnak fel. Érdekes lesz látni, hogy mi fog történni. Mennyien szeretnék kivenni egy részét, és mennyien kötik le újra a rendszerbe. Ha ez átfordul, akkor a akár a jövő év első fele is megforgatja a céget. A Thaiföldi nagy szeánsztól fog függeni, hogy mennyire fog sikerülni egy új víziót elsütni, ami kitolja a csökkenő trendet.

  Válasz
 • Most olvastam, hogy a C-CEX twitter-en még jó pár hónappal ezelőtt azt írta, hogy a FirstCoin módosította a wallet-et és új blockchain-t vezetett be. Ez így már megmagyarázza, hogy miért tűnt el egy időre a coinmarketcap oldalról az FRST és csak párnapja jelent meg újra. Viszont egy óriási kérdést is felvet az egész. Hová tűnt annyi FRST?
  2016. júliusában már 4,530,000 FRST volt forgalomba 3,20 árfolyamon, ami egészen 206 októberéig 190 milló dolláros piaci kapitalizáció és 15,36 árfolyam, több, mint 12 millió FRST volt forgalomba. Most jelenleg 24 millió dollárt ér, és összesen 1,869,936 FRST van forgalomba. Most akkor hogy is van ez? Hová tűntek a coinok?
  Az árfolyam is tovább zuhan… Mit ér az árfolyamvédelem, ha egyfolytában esik az ár… Meg ICO-nak…
  Már nem is érdemes kommentálni ezt a csalást…

  Válasz
 • FirstCoin-al kapcsolatban ugy tunik meg csak februarig sem kellett varni, mar most melysegekben az arfolyam.
  $4,22-ig sullyedt, pedig meg a nagy forgalmi hullamot el sem ertuk, amikor eloszor vasaroltak es kotottek le tavaly augusztusban nagyobb tetelben FirstCoin-t a Club-ban. Ha ez a trend folytatodik akkor az egesz FRST elertektelenedik a kovetkezo par honapban.

  Nyilvan a nagy vezetok, akik az elejen szalltak be mar a penzuket reg kivettek a mult honapban 15 dollar feletti arfolyamon.

  Kivancsi lennek, hogy ha az MLM vezetoket a csapatuk megkerik ra, megmutatjak-e az FRST fiokjaikat, hogy mennyire bizotak a cegben es hogy mennyi penzt vettek ki a vege elott? Vagy, hogy adoztak-e a beveteluk utan? Nyilvan koltoi a kerdes…

  Osszegzes:
  – meg csak most szabadulnak fel a legnagyobb lekotesek, szoval lesz itt meg verengzes…
  – a ceg probalja ezt megelozni es bent tartani a penzt peldaul a KYC (hitelesitsd magad) programmal. Hasonlo dolgokkal huztak az idot a SiteTalk, Botanoo stb eseteben is… Raadasul ugy, hogy a sajat oldalukon meg mindig hazudnak, hiszen privat coin-nak hirdetik magukat, mikozben szemelyes adatokat kernek be az emberektol. Az mas kerdes, hogy milyen jogon ker egy ilyen ceg allampolgari papirokat…
  – azt kommunikaljak, hogy ne add el, lesz ez jobb is. Sot venni kell. Hamarosan minden jo lesz…
  – mukodo ECO Share meg mindig sehol es ATM sincs sehol, pedig tavaly nyar vegere, osz elejere igertek es most mar hirlevelbol ki is derul, hogy kezdenek kihatralni belole… magyarul nincs ertek a ceg mogott, semmire nem lehet elkolteni a nagy semmit.

  Konkluzio:
  – Ha befektetsz valahova legyen kiszallasi terved, figyeld, elemezd a piacot.
  – Ha cryptovaluta teruleten vagy keruld az MLM cegeket. (IGEN az INVIAWORLD is ide tartozik).
  – Ha valamihez nem ertesz, ne higyj el mindent egy penzt szamolo ugynoknek.
  – A cryptovaluta piac a mai napig egy spekulacios piac, NE FEKTESS ide, ha nincs mibol. (MLM coin-ba plane ne, mert neked kell az ismerosod szemebe nezzni, ha nem tudja kivenni a penzet es te szoltal neki)

  Válasz
 • GYORS FRST HIR:

  https://www.livecoin.net/en/news/view/611

  FIRSTCOIN NEWS
  Created 16.02.2018 16:26
  Dear clients, please withdraw your FRST coins til 26/02/2018. FRST will be delisted on that date.
  The reason for delisting is requests from police authorities from at least 2 countries at this moment and 1 open case. We’re not authorized to disclose any details of requests or case, please don’t ask us, we can’t do that. The only one thing we can say is that we are fully cooperated with legal authorities, because we are strictly against using of our platform to money laundering, financing of terrorism, or any other illegal activity.
  Another reason is reversed (declined) transactions. We’ll try to explain in plain. If you control the network of any coin, you can send a transaction to recipient (to Exchange, for example), wait for processing and crediting of this transaction and then make a fork to remove this transaction from blockchain. Thus you double your money, because your account on Exchange still has this transaction. This is what happened with FRST network not once, but constantly. We don’t know who is responsible for this fraud, malefactor or legal owner, but outcome is the same in both cases.

  Az árfolyam be is omlott. Ha van livecoin FRST akkor mozgasd át yobit-re legalább megmarad, még ha már 1 dollár alatt az árfolyam.
  A felelősöké nem kell messzire menni. Külföldi fórumokon meglehet találni a magyar neveket, akik kitalálták és kivitelezték az egészet.

  Válasz
  • A Firstcoin bukta várható volt. Csak azt nem gondoltam, hogy ilyen hamar bekövetkezik.

   Válasz
 • Érdemes megnézni hogyan magyarázkodik és tolja le magáról a felelősséget a magyarországi vezető, aki annak idején még országigazgatóként hirdette magát és benne volt mint supportos a cég indulásában 2016-ban.

  https://youtu.be/L7ScsXFHLQM

  Persze neki semmi köze semmihez. Ez crypto piac, ez benne van. Miközben régebben bőszen hirdette, hogy az árfolyamgát miatt náluk ilyen nem történhet…

  Válasz
  • Nem tudom ki a nyilatkozó a YouTube csatornán (vagy csak kicsit utána kellene járni), de nem az a megoldás ilyen esetben, hogy mossuk kezeink és csak “naív közvetítőnek” állítjuk be magunkat, akit elvakított az aranyeső. Bullshit! Az ilyen ember ne menjen coinok közelébe. Az ilyen ember fogja magát és mélyedjen el a technológiában, fehér könyvekben, képezze magát és építse fel a megfelelő háttértudást mielőtt fogja magát és nekiáll valamit promótálni. Tuti hogy nem tette meg, mert minden épeszű coinosnak ELSŐRE lejött, hogy a Firstcoin egy Ponzi!

   És igen, a felelősséget vállalni kell ha már elkúrta!

   Válasz
 • Pedig crypto szakértőnek adja ki magát. Molnár Gergely Dávidnak hívják és nagyon sok nyilvános videója van. (Elég rákeresni youtube-on) Sőt elmondja benne, hogy ő kezeli a drcoin.net-et is. A facebook oldalán látható, hogy övé a coinakadémia oldal (http://www.coinakademia.hu/).

  Ennek fényében vagy kókler, vagy pedig behunyta a szemét a nagy manna fényében. Na vajon melyik? 😀

  Egyébként óriási aranyköpések vannak ebben a videóban.
  Szakmailag nem tudja felvállalni ezt a projektet, miközben még pár hete azt mondta, hogy venni kell, és ő is venni fog, sőt személy szerint amíg újra nem lesz 10 dollár az árfolyam addig nem ad el.
  Megkérdezik tőle, hogy a tulajdonosokat terheli a büntetőjog és várható-e vagyon elkobzás?
  Válasz milyen vagyon? Ezen picit meglepődtem… Milyen vagyon??? Elkobozzák a firstcoinokat tőlük… Vettünk FRST a tőzsdén, ők adtak hozzá FRST. Milyen vagyon? Ez azért elég megfoghatatlan… XD

  Itt azért már nevettem, hogy tényleg ennyire hülyének nézi az embereket vagy nem ért hozzá 😀

  Hát a tőzsdére honnan került az FRST? Kitől vették meg az első FRST az emberek? Kiknek fizettek bitcoin-al FRST-ért cserébe? Az csak úgy ott termett magától 😀
  A clubban honnan jött az ajándék FRST? Az ő jutalékát és ajándék FRST-ét ki finanszírozta? 😀
  Komolyan nem hiszem el 😀

  ÉS még nyomja ilyen arrogáns hangnemben, hogy mi az hogy őt kérdezik erről. Őt, aki nyomta a webkonfikat és a szavára emberek utaltak be százezreket vagy millió forintokat, amiből ő nyilván jutalékot kapott.
  Érdemes megnézni az első webkonfit is, amit még vmi Árpáddal tartott: https://youtu.be/-nWf2NkHZZw

  Itt még úgy beszélnek, hogy mi vagyunk a FRST.

  A károsultak szerintem mentsék ezeket a videókat, amíg nem törlik. Hátha ér vmit amikor utána mennek a pénzüknek.

  Válasz
 • Bocs a hosszabb bejegyzésért, de összeszedtem a fellelhető videók alapján azon állításokat, amelyek az FRST-vel kapcsolatban jelentek meg kicsivel több mint 1 év alatt.
  Érdemes látni, hogy hogyan változik a kommunikáció pár hónap alatt:

  2017. február: Árpád – Molnár Gergely Dávid (https://youtu.be/-nWf2NkHZZw)
  Jók a hozzászólások érdemes elolvasni.

  Árpád:
  – az első automata minden bizonyosság szerint 3 hónapon belül fel lesz állítva
  – coinmarketcap.com egy mérvadó oldal ezen a bolygón
  – Árfolyamvédelem. sokkal több lesz a vevő, akik FRST vásárolnak és kevesebb az eladó. Nő az árfolyam.
  – 10 ezer dollár már fél év alatt megduplázódik. 100 $ árfolyam. Káprázatos számok 200 dollárból tud lenni 40 ezer dollár. 10 ezerből pedig 2 millió.
  – jövőkép: tőzsdei jelenlét, atm, firstcoin startup, 100 $ árfolyam, 100 ország 100 millió felhasználó
  Ki ez az Árpád, aki úgy beszél, mintha az övé lenne a cég?

  Dávid:
  – elkészültek a segédanyagok, ezek felkerültek a drcoin.net-re
  – meetup gyertek, hiszen itt mégis csak a vezetőséggel lehet találkozni
  – olyan ötletek is megvalósulnak, amit őszintén szólva más cégek nagyon szívesen látnának a berkeiken belül
  – Mit is jelent a Coinmarketcap.com? Felkerülünk a világtérképre, 5 millióan nézik meg naponta… Várhatóan eléggé előkelő helyen lesz. Azok akik eddig még nem léptek, az utolsó utáni pillanatban vannak, akik nem csatlakoztak.
  – 0,69 árfolyam, drcoin.net, ez még mindig nagyon alacsony árfolyam. Gondoljatok a bitcoinra, most 900 dollár felett az árfolyam, de volt ez 1 is… Nem hittek benne hogy milliomosok legyenek, de sebaj a firtscoin-nál tudjuk most mi a helyzet.
  – Január végén elindul, ahogy ígértük a marketing támogatási rendszer a Firstcoin-hoz. Egyedi kóddal, egyedi landing page.
  – Rengeteg országnyitásról tárgyalunk. Ez azért fontos, mert ezeknek a forgalma bekerül a poolba.

  2017. augusztus (valószínű korábbi felvétel): Dávid (https://youtu.be/VnQ8RwEgdXM)
  ‐ A FRST mögött, mint a bitcoin mögött nem áll állam, ami az árfolyamot úgy csűri csavarja, ahogy az érdekei diktálják.
  ‐ A FRST mindenkié, a közösségé, az embereké. Független, nem lehet befolyásolni.
  ‐ 2017 tavaszának a végétől várható ATM
  ‐ Hitelesített kriptovaluta. listázva a coinmarketcap.com
  ‐ Sikertörténet, kedves ismerő Zoli. Elhelyezett akkori árfolyamon 2000 $ értékben. 4 hónap alatt 800 firtscoin ajándékot kapott és a firstcoin árfolyama 80%-ot emelkedett. Ha megnézzük, akkor ez több, mint 4000 $ érétket tesz ki neki. Ugye az nem rossz? 4 hónap alatt.
  ‐ Az egyetlen kriptovaluta program ami árfolyamvédő programmal rendelkezik, az egyetlen amelyik eco sharing, aminek része az ATM.
  ‐ 50 centes értékről indultunk a cél a 100 dolláros érték. És ez csak egy kétszázszoros növekedés, a bitcoin esetében százezerszeres növekedés volt.
  ‐ Ehhez alapítunk egy kriptovaluta egyesületet.
  ‐ 100 ország 20 millió felhasználó
  ‐ Céges háttér: Dynamic Global Marketing Ltd. Dubai ICC20161324

  2018. január 10. Dávid (https://youtu.be/fkoBw5rym-A)
  ‐ Kripto piac letisztulása várható. Gombamód szaporodott a kriptovaluták száma. Több 100 kryptovaluta egy tisztítótűzben elfog vérezni. Sok olyan vállalkozás van ami irreális.
  ‐ Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz! A neten bárki bármit leírhat arc és név nélkül. Nem a közlőnek, hanem az olvasónak kell okosnak lennie!
  ‐ Ha firstcoinról van szó kérdezzetek meg engem, vagy a vezetőtöket, hogy mit tud arról a dologról.
  ‐ Mindenről lehet akármit találni, és beírhatok oda bármit, hogy SCAM! A microsoftal, a dellel, az applelel…
  ‐ MOST OLCSÓ A PIAC ÉRDEMES BEVÁSÁROLNI!

  2018. január 17. Dávid (https://youtu.be/PeIr1CWoi_U)
  – Minden pirosban van és esik. Miért? Mert a bitcoin árfolyama rángatja a piacot.
  – Akkor kell venni amikor minden olcsó.
  – Én biztos nem adok el 8 dolláron FRST. Ha most mindenki elad, akkor nyilvánvalóan lefog menni az árfolyam. Én nem javaslom senkinek, hogy eladjon. Ez a ti döntésetek. Az biztos, hogy én befogok tenni vételi ajánlatokat alacsonyabb árfolyamon.

  2018. január 25. Dávid (https://youtu.be/WayP4Hwc5nc)
  – A firstcoin célja nem a gyors meggazdagodás, ha nem egy globális működő cryptovaluta gazdaság, millió felhasználóval és elfogadóhellyel.
  – Chris arról beszélt, hogy a mining program egy biztosíték, hiszen 48%-ot hoz fél év alatt. Érdemes megszólítani az embereket, mert még ha ennyit esik is az árfolyam, akkor is nyerésben vannak.
  – FRST elfogadóhelyek bővítése. Már most lehet venni autó, fizethetsz étteremben, olasz ruhát, igatlant Dubai-ban. Széles a paletta.
  – Új iroda Splitben. Az egész arctalanság eltűnik, fellibben a függöny.
  – Miért nem volt whitepaper? Nem tudom, nekem nem hiányzott. Így is eljutottunk 200 ezer tagig.
  – Ez az év nagyon jó lesz, hogy tovább tudjuk növelni a gazdasági előnyünket a coinunk által.

  2018. január 31. Dávid (https://youtu.be/COy4SvVe-XY)
  ‐ Mitől alacsony az árfolyam?
  o A bitcoin minden coint-t befolyásol. A bitcoin 20 ezerreől 10 ezerre esett, ezért ha az FRST 18 dollárról 9 dollárig esik akkor az egy az egyben a bitcoint követte le.
  o Kereslet – kínálat. Az elmúlt 6 hétben nem lehetett kiküldeni coint a piacra, most sok került ki és ha több az eladó mint a vevő, akkor felborul az egyensúly és az árfolyam esik. Fél évvel ezelőtt július 31. $3,51, most $3,95 és akinek most jár le a 6 hónap, jól jár, mert a mining miatt még bőven pozitívban van.
  o Minden év januárban mélyponton van a kripto piac.
  o Belső kereskedés, a magas költségek miatt sokan nem küldték ki a piacra a coint.
  ‐ Érdemes coinokat venni? Ma is felhívott két régebbi tag, hogy most szeretne nagy csomagot venni, mert most olcsó a FRST. Egy biztos: A jó üzletember olcsón vásárol és drágán ad el.
  ‐ Amíg nem adod el a coinokat, addig nem realizálod a veszteséget.
  ‐ Ez egy hosszútávú komoly project, nem pedig egy rövid távú.
  ‐ A coinmarketcap.com nem egy hivatalos oldal. Még csak nem is hivatalos információkat szolgáltat

  2018. február 21. Dávid (https://youtu.be/L7ScsXFHLQM)
  – Nincs információm, én csak közvetítek…

  Nyilvánvalóan látszanak az ellentmondások. Árfolyamvédelemmel hirdetett FRST, ami egyedülálló a piacon, de később már a bitcoin hat rá. És ha esik a bitcoin esik az FRST is, de ha emelkedik a bitcoin, akkor is esik az FRST… A coinmarketcap a mérvadó, az a coin számít amelyik ott van, később az csak egy oldal, lényegtelen… 3hónapon belül ATM, 2018-19 100$ árfolyam… elfogadóhelyek… stb.
  Mi ez ha nem a fogyasztók megtévesztése? Ennél kevesebbért büntetnek cégeket a hatóságok.

  Válasz
 • Gondoltam utolsó bejegyzésként írok egy teljes áttekintést a Firtscoin üzleti modelljéről. Próbálom leegyszerűsíteni, hogy egy picit érthetővé tegyem a nagyon rafináltan kitalált rendszert.
  Lássuk:
  – A nyilvános tőzsdén tudsz vásárolni FRST, az elején bitcoin-ért cserébe. Ez a vásárlás már előre kibányászott érmékből történik és nyilvánvalóan a tulajdonostól/októl veszed meg, hiszen az elején csak ők rendelkeznek érmével és ezt bocsátják a tőzsdére. Miért csak ők rendelkezhetnek vele? Mert 99,9%-ig előre kibányászott érméről beszélünk. Azaz ez nem olyan mint a bitcoin, etherum, stb. ahol bárki, akár te is kvázi az otthoni gépeddel bányászhatsz érmét. Itt már ez előre megtörtént és minden kivan termelve, amit vki/vkik már birtokolnak. Ebből következtethető, hogy csak tőlük vásárolhatsz az első körben.

  Pénz útja: tulajdonos/érme kibocsátó -> befektető (azaz Te)

  – A megvásárolt FRST érméket beküldheted a firstcoin.club-hoz különböző előnyökért cserébe.

  Pénz útja: befektető -> Firtscoin.club tulajdonos.

  !!!Ez a csavar az egészben hiszen ebben a pillanatba „lemondtál” az érme jogáról és átruháztad a Firtscoin.club-ra, átutaltad az ő „walletjükbe”, majd a nyereségért cserébe lekötötted azt!!!
  !!!Az érméd visszakerült a tulajdonosokhoz!!!

  A fenti hozzászólásomban már írtam, ha a firtscoin kibocsátónak (firtscoinproject.com) és a firstcoin.club-nak nincsen köze egymáshoz, hogyan lehet, hogy a klubnál vannak az előre kibányászott coinok? Hogyan lehet, hogy úgy osztogatják mindenre mint a cukrot? Ők honnan tettek szert erre a végtelen FRST mennyiségre? Hogyan lehet, hogy a letöltési segédlet a KYC például a firtscoinproject oldalán van, de a firtscoinclub-hoz szükséges? Hogyan lehet, hogy régebben a club oldalán volt minden tartalom, amit később külön választottak és lett belőle firstcoinproject.com?

  A beküldési folyamat látható ezen a videón: https://youtu.be/Uo8_0WtQqD8

  Gondolkodj egy picit, ha nem lenne összefonódás, akkor bármikor szabadon kiutalhatnál, nem kellene kérned, nem kellene például KYC!!! Ahogy szabadon áttudod tenni livecoin-ról yobit-re.
  – Azt ígérték, hogy a 183 napos lekötésért cserébe ajándékba kapsz a tőkédre minden hónapban 2-8% érmét + ECOshare, ATM szintén ajándék érme. Továbbá részt vehetsz az ajánlói rendszerben és jutalékra leszel jogosult a személyesen behozott új tagok után, illetve a hálózatban lévő tagok befizetése után, amit FRST-ben fizetmek ki.

  Pénz útja: Club tulajdonos -> befektető, hálózat építő belső Club platformja

  !!!Sokan itt azt gondolták, hogy minden rendben, hiszen a saját néven lévő firstcoin.club webirodájukban vannak és látják az ewalletben a coinaikat. Pedig ez a Firstcoin.club belső platformja és ha „valódi érmét” szerettél volna kivenni, amit értékesíthetsz, akkor „mindössze” 7,5%-os utalási költéségért cserébe ki is utalhattad a klubból!!! Ha kiutaltad, akkor visszakerült a saját neveden lévő livecoin walletre az FRST cryptodeviza, azaz itt lettél kvázi újra teljes körű tulajdonos!!!

  – Ha kiutaltad értékesíthetted a piacon. Kik vették meg az érméidet? Az új belépők.
  Mivel az elején még több vásárló volt, mint eladó, ezért a te pénzeden kívül lehetett még értékesíteni a hálózati jutalékért cserébe kapott érméket és még a tulajdonosok is folyamatosan adtak el, hiszen sokkal kevesebb volt a clubban lévő kifizetés, mint a vásárlás a tőzsdéken. Miért?
  Egész egyszerűen azért, mert a nyereséget + a lekötött érméket csak 183 nap elteltével kell kifizetni és azt is csak akkor ha kiutalod a clubból. (Emiatt dőlt össze az egész). Heti szinten csak az mlm hálózat jutalékai kerültek jóváírásra, amik kikerülhettek a tőzsdére. Sokan ezt sem vették ki, hiszen meredeken nőt az árfolyam, akkor inkább nem adták el, nem utalták ki a livecoin-ra.

  Pénz útja: te, más mlm tagok nyeresége/jutaléka, tulajdonos -> új befektető

  A kör bezárul és kezdődik minden elölről.

  Sokan úgy döntöttek, hogy nem utalják ki külső platformra a pénzt, ha nem a clubon belül küldözgetik a felhasználói fiókok között hiszen az ingyenes, szemben a horribilis 7,5%-os kiutalási költséggel. Gondolom egyszerűbb volt ez két ok miatt is, hiszen nem kellett kifizetni a kiutalási költséget, illetve a másik félnek átutalt pénzt megkapta az utaló vmilyen formában legyen az átutalás, készpénz, egyéb crypto és nem nagyon volt nyoma.

  Kérdés vajon miért volt ilyen magas ez a költség? Nyilvánvalóan azért, mert bent kell tartani az érméket clubbon belül… Minél tovább bent van az érme, annál tovább tudják az előre kibányászott saját/tulajdonosi érméjüket értékesíteni a piacon valódi áron, valódi crypto devizáért, pénzért cserébe.

  Amikor eljött az a pillanat, hogy egyre több 183 napos lekötés és az azon realizált nyereség feloldásra került és az emberek szerettek volna a pénzükhöz jutni, akkor elkezdtek azon gondolkodni, hogy hogyan nehezíthetik meg a kiutalást. Miért? Mert az üzemeltetők tisztában voltak azzal a ténnyel, hogy összeomlás lesz az eredménye, ezért igyekeztek kiszállni minél előbb és olyan döntéseket hozni amivel a clubban tartják a coinokat, mint például a minden szó nélkül bevezetett KYC programot. Vagy például, hogy csak akkor vagy jogosult jutalékra, ha van érvényes csomagod, de az ICO program is ezt a célt szolgálta.

  Kíváncsi lennék, hogy a KYC előtt kik voltak azok, akik a teljes FRST kiutalták a livecoin pénztárcájukra, mert közöttük kell keresni a felelősöket, hiszen még a hatalmas csökkenés előtt eltudtak adni mindent és azóta is azon vannak, hogy még véletlenül se kerüljön ki pénz a club-ból…

  Számoljunk csak utána, hogy ha 2000 $-ért vett vki 0,50$ árfolyam FRST, mennyit is ért rá 1 évre. 2000/0,50=4000 FRST*48%mining=5920 FRST * 16$ árfolyam=94.720$
  A megdöbbentő szám ez egy VIP csomag esetében: 25.000$/0,50$=50.000FRST*48%mining=74.000 FRST * 16$ árfolyam = 1.184.000$

  Na vajon kik adtak el a csúcson? Vajon miért is esett be az árfolyam? ÉS az újra lekötéssel nem is számoltunk!!! A jutalékot sem adtuk hozzá, ez tisztán az elején lekötött FRST csomagok eredménye!
  Az FRST vége ott kezdődött, ami látható volt rögtön az elején, amikor az árfolyamgát átszakadt és kevesebb vevő kezdett el lenni, mint amennyi eladó, így mindenki aki elakart adni egyre olcsóbban tudta ezt megtenni a piacon. A mesterségesen feltornászott ár el is kezdett meredeken csökkenni és a földbe állni.

  A pontos szerződési feltételeket érdemes lenne elolvasni amit a firstcoin.club-al kötött az ember, hiszen sok érdekes dolgot találni benne. Például értesítés nélkül módosíthatják a weboldalt. Mi van akkor ha a módosítás a törlés? Akkor minden ott regisztrált felhasználó adatai eltűnnek és az összes FRST ami a klubban van náluk marad/eltűnik???

  Szerintem a tulajdonosnak/oknak igenis büntetőjogi felelőssége van a történtekkel kapcsolatban, sőt az érvényes magyar törvények szerint akár az ügynöknek is.
  Érdemes elolvasni erről a portfólió (https://m.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/piramisjatekosok-es-svindlerek-fosztogatjak-a-magyarokat-mit-lep-az-mnb.258643.html)
  és a minner cikkjét (http://minner.hu/2-eves-bortont-is-kaphatnak-a-csalo-engedely-nelkul-mukodo-mlm-pilotajatek-es-penzugyi-cegek-hazai-ugynokei/).

  Az jó kérdés, hogy hová menjenek, melyik országban járjanak el a károsultak. Én biztos, hogy Magyarországon azonnal per társaságot hoznék létre és megtenném a feljelentéseket a magyar hatóságoknál már napokon belül, hiszen az eredeti cégvezetés menekülőre fogta.
  A prezentációkból kiderül, hogy ki a Firstcoin kitalálója, ki volt a Firstcoin club tulajdonosa. Ki volt a Marketing Igazgató és ki volt a Supportos az indulás pillanatában. Az is kiderül kik csináltak támogatói oldalt Firtscoin.club-os hátszéllel Firstcoin.pro webcímen.
  Ők, az elérhető információk alapján mind magyar emberek. Rajtuk keresztül indult el az egész üzlet. Őket egészítette ki a Master Distributor, aki egy romániai srác és hipp hopp világméretűvé duzzadt az egész sztori.
  Aki jól használja a google-t még mindent megtalál, pedig kezdenek eltűnni a támogatói oldalak, videók…

  Nagyjából ennyi, azt hiszem mindent leírtam.
  A végére már csak azt javaslom, hogy ne hagyjátok annyiban! Menjetek a pénzetek után még ha valószínűleg soha nem kapjátok vissza akkor is! Legalább a lelketek megnyugszik egy picit ha látjátok azt, hogy a felelősöket megszorongatja a hatóság!

  Kitartást és minden jót kívánok!

  Válasz
  • Köszönöm Istvánnak a teljes körű áttekintést a Firstcoinnal kapcsolatban. Engem is be akartak szervezni. Az ő előző hozzászólásai, és a neten történő kutakodást követően egyértelművé vált számomra, hogy nem szabad ebbe egy fillért sem fektetni. Köszönöm még egyszer!

   Válasz
 • Dávid elkezdte a nagytakarítást. Mindent elkezdett törölni…
  Viszlát emberek, nekem már jó minden…

  Válasz
 • A pofátlanság tovább folytatódik…
  A firstcoin bevezette a Fullcoin.eu váltót és arra biztat mindenkit, hogy mostantól ezen keresztül vásároljanak.
  Milyen érdekes, hogy a fullcoin egy magyar cég és a tulajdonosa Seres István:
  https://www.nemzeticegtar.hu/coinerz-kft-c0109305662.html

  Az a Seres István, akinek a nevével jelentek meg az első blog bejegyzések a firstcoin.pro támogatói oldalon, ami közben megszűnt.

  A project coordinator pedig ki más lenne, mint Molnár Gergely Dávid…

  Vajon megint ki keres pénzt a váltásokon?

  Válasz
 • Sziasztok!
  Sajnos en most talaltam erre az oldalra es a bedoltem az egyik ajanlo igergetesenek. David eloadasa utan ugy dontottem, hogy 1200 dollarert vasarolok FRST, akkor 8 dollaros arfolyamon. Mikorra lejart a lekotesem addigra szinte teljesen elertektelenedett az egesz.
  A mai nap teljesen letaglozott a dolog, mert 0,05 dollaros arfolyamon van az ar, ami azt jelent, hogy az 1200 dollarom most 14 dollárt er!!!!
  Mondhat barki barmit es David mutogathat masokra, hogy ovek volt a feleloseg, DE neki koszonhetoen utaltak be nagyon sokan pénzt, amibol o busas ajanloi jutalekot kapott!!!
  Vagyis ha elismeri ha nem neki igenes nagy felelosege van az egesz tortenetben, hiszen o ajanlotta ki az egeszet, o vegezte a marketinget, o mondott es igert olyanokat, hogy arfolyamvedelem, 100 dollaros ertek 2018-ban. Igen o tevesztette meg az embereket.
  Molnar David a nagy kriptovaluta szakerto (muhahah) mondhatja es moshatja a kezeit, hogy ilyen a ez a piac, DE a tobbi kriptovalutanal nem vegeztek ilyen MLM marketinget, amibol o es paran meggazdagodhattak. Ott lehet mondani, hogy az egyen hibaja hogy hitt, de ennel a cégnél szemelyes kapcsolatokat hasznaltak fel es beszeltek ra embereket akar tobb szazezer dollaors befektetesre!
  Szoval most azon gondolkodom, hogy milyen lepeseket tegyek az ügyben, mert itt atlettek verve az emberek, nem is paran, ha nem tobb tizezren a vilagon!
  Szomoru, hogy a Molnar David felek ezek utan szabadon jarhatnak kellhetnek az orszagban, miközben emberek eletet tettek tonkre.
  Raadasul meg nyilvanos elodaadast tart kriptovaluta szakertokent! Kriptovaluta szakerto… Na ne nevetessen mar… Ha pedig az, akkor pontosan tudptt az egeszrol es meg valamilyen formaban reszt vett az egesz csalasban! Mert komolyabban utánanézve aki ert a kriptovalutakhoz mindenki elmondta nekem, hogy az elore kibanyaszott ermek, mind csalasra epulnek vagy epuletek. Az FRST pedig 99%ig ki volt banyaszva, amirol igazabol nemis tajekoztattak normalisan minket!
  Szoval a penzunk nyilvan olyan emberekhez kerult akik ezeket az ermeket birtokoltak!
  Elolvasva Istvan hozzaszolasat annyira egyertelmuen lataszik, hogy az egesz egy kitervelt atveres volt!
  Igy utólag is koszonom neki, hogy megirta, legalabb legkozelebb tudom mire figyeljek!

  Válasz
 • A nő aki be akart szervezni, tegnap ismét felhívott. Hosszasan ecsetelte, hogy most kell beszállni, mert megindult felfelé az árfolyam, elindultak a projektek, stb, stb. Az István által leírtakat rémhírkeltésnek nevezte. Értelmes indokot azonban nem tudott mondani. Állítása szerint ez egy tuti befektetés 🙂 🙂 No comment…….

  Válasz
 • Ugy laszik eltunt mindenki. A ceg egykori “nagy vezetoi” mas helyen kezdtek elolrol a penzgyujtest.
  Elvileg ORMEUS coin az uj ceg.
  https://ormeuscoin.com/

  Molnar Gergely David parszor FD7079FCA040E20DCC8E7E49F8D8C313E95D9DB303C52651B24B1696C6A10717 nevet emlitette, aki elvileg a kpacsolattarto volt a cegnel.
  O mar a sajat startup cegenel 2016-ban kirakta a Firstcoin projectet: http://cookigo.com/en/
  Elvileg 89625578695534FAB9C65B706004F9AF01049780 apja B2FEE8C6F36E0915B32336C167118D0050FBF711, akik sajat MLM rendszerrel rendelkeznek, volt sajat buzafuves MLM ceguk es szemelyre szabott megoldasokat kinalnak:
  http://hirdessnet.hu/aprohirdetes/uzenetkuldes/pest-megye/sajat-mlm-rendszert-szeretne/474677

  Jo kerdes ki lehet az a titokzatos Seres Istvan. Nekem annyit sikerult kideriteni, hogy van egy kozos cege Angliaban Peresztegi Nagy Gyorggyel, aki elvileg az alapitoja a Firstcoin-nak…
  https://beta.companieshouse.gov.uk/company/10944148/officers

  Az is nagyon erdekes, hogy a magyarorszagi vezeto Molnar Gergely David pedig szinten egyutt dolgozik vele a Fullcoin-on keresztul a Coinerz KFT-ben…
  Seres Istvan adhatta a hatteret?

  Az elejen meg Bernula Arpad (https://www.youtube.com/watch?v=Uci1Ho1xTNo) is jelen volt, aki mar sok mlm buktaban reszt vett Magyarorszagon.
  Tobbek kozott tobb szaz embert karositott meg a Family Benefitt mlm ceggel.

  Lehet, hogy ok talaltak ki az egeszet?

  Válasz
 • Most jott meg info, hogy a csapat egyes tagjai pedig itt folytattak:
  https://eaglebittrade.com/EN/

  Mar vannak magyarok is benne, sot minosultek is:
  https://www.facebook.com/pg/Eaglebittrade-1996905907244931/posts/?ref=page_internal

  Legyetek ovatosak az ilyen tipusu cegek altalaban nem tisztessegesek. Van benne forex, kryptovaluta, mlm…. Nem tul fenyes parositasok…

  Angol prezi itt: https://eaglebittrade.com/EN/apresentacao/apresentacao_en.pdf

  A nagy alapkezelok megirigyelnek a szazalekokat… A 100%ban kockazatos kategoria…

  Válasz
 • Na igen. A csalómegmaradás törvénye: a csaló nem vész el csak átalakul.

  Válasz
 • Molnar Gergely David 2017.szept.30 facebook poszt:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214273007129280
  “Szerettem volna posztolni a $10 pillanatát, de sajnos lemaradtam róla, ugyanis a Firstcoin árfolyama már $10,5 körül jár. Ez azt jelenti, hogy ha szerdán beszálltál volna, amikor a $8-t posztoltam, akkor már +30%-on lennél ma.
  Legközelebb már csak a $20-t fogom posztolni, ígérem ”

  Valahogy azt az arfolyamot soha nem erte el az FRST. Csak az igergetes maradt minden teren. Sot David megint vasarlasra buzdit a webkonfiban, mert most nagyon sok FRST-t kapsz, ha 300$ert veszel.
  https://youtu.be/6rbLBOayTak?t=5m58s

  Seres Istvant is megtalaltam:
  https://www.linkedin.com/in/isti-seres

  A tobbiek pedig mind megtalalhatoak Facebookon.

  Válasz
 • Egy kis tajekoztatas a jelenlegi allapotokrol, Molnar Gergely David legutobbi online prezentacioja:
  https://www.youtube.com/watch?v=AEIhOA9oL2Y

  Par erdekes szosszenet:
  – Szekely Andrassal talalkoztam es azt mondta, hogy a halozatban egyes tagok a Firstcoin megbuktatasaert dolgoznak, ezert nem kommunikal a ceg az elmult idoszakban.
  – arra kert, hogy ne tartsak tobb webkonferenciat. Hirzarlat van…
  – nagy tervek vannak a hatterben
  – lesz egy uj coin, mivel az FRST-nek rossz a hire. Ezekbe beszamoljak a jelenlegi lekotott csomagokat es atvaltjak majd arra. A nem aktiv FRST coinokkal nem tudjuk mi lesz.
  – a torok sistemcoin tozsde kilistazta az FRST-t, mert a hirekben SCAM coinkent megjelent az FRST. Nem akarnak rossz hirt maguknak.
  – David szerint, ha uj coin indul, akkor lehet belole ertekes vmi.
  – Jo idore elbucsuzom, mint webkonferencia, nem mennek tovabb az emailek sem.

  Kerdeseim:
  – Nem bukott meg a ceg a mostani 0,02-es arfolyammal? (100 dollaros arfolyamot igertek) Hiszen az elejen beszallo embereken kivul, akik milliokat tettek zsebre (mint peldaul David), a tobbiek szinte mindenuket elbuktak.
  – Nem bukott meg a ceg, mivel semmilyen programot nem valositottak meg amit igertek, gondolok itt akar az ATM-re?
  – Nem bukott meg a ceg, hiszen minden vezeto mast epit?
  – Nem bukott meg a ceg, mert mindenhol kimondjak mar a nyilvanvalot, hogy SCAM coin az FRST.
  – Nem bukott meg a ceg, hiszen egy tozsde se fogdaja oket?

  Ha Molnar Gergely David “crypto szakerto”, aki Kriptovaluta Kereskedes Mesterkurzus cimen 100 ezer forintert tart treningeket (https://coinakademia.hu/kriptovaluta-kereskedes-mesterkurzus-alapozo-tanfolyam/), akkor o ezt tenyleg nem latta? Akkor o mennyire hiteles a temaban?

  Szerintem a jateknak vege, az uj coin bevezetesevel es az FRST atvaltasokkal teljesen bezarjak a boltot. Megszuntetik a weboldalakat es a club oldalat.

  Az ertelmezesem szerint, csak a clubban levo FRST-t, a lekotott csomagokat valtjak at az uj coinokra, ezzel megint idot nyernek es probaljak megnyugtatni a kedelyeket. Tovabba az at nem valtott coinok mehetnek a levesbe, a sulyesztobe, hiszen egy normalis tozsde sem fogadja oket. A vegkifeljett a teljes elrtektelenedes lesz, ha mar a mostani arfolyam nem az…

  Mint ahogy ti is irtatok az elore kibanyaszott crypto ellen pertarsosag alakult, ami megsertette az allami es szovetsegi ertekpapir torvenyeket: https://www.bitcoinbazis.hu/pertarsasag-ripple-xrp/
  Az FRST ennel sokkal sulyosabban sertette meg a torvenyeket.

  Mint irtam regebben a karosultak tegyek meg a feljelentest a rendorsegen es a hatosagoknal, mert az ido nem a nekik dolgozik, hiszen az eredeti vezetes mar reg az operencias tengeren is tul van. A felelosoket pedig erdemes lenne megtalalni.

  Válasz
 • Wow – ez már nem semmi.

  A Nowcoin két alapítójával személyesen (Tóth Zoltán&Hargittay Szabolcs) találkoztam egy észtországi konferencián, ahol mint kiállítók vettek részt. Nem értem hogy miért nem csináltak egy alaposabb átvilágítást e két bajkeverő kapcsán és mivel a neten mindenhol találni asszociációt e két személy Firstcoinos múltjára, nagy eséllyel ez rá fogja nyomni a bélyeget az ICO teljesítményére (azaz, könnyen lehet hogy az övéket is scamnak fogják titulálni) is.

  És hogy lássuk milyen szépen szétszéledt a firstcoinos banda, az egyik másik jómadár a Jaag coinnal próbálkozik: http://jaagcoin.org/#team

  Ez a kommentfüzér már így önmagában bizonyítékként szolgálhatna a hatóságoknak hogy egy alapos vizsgálatnak vessék alá a személyeket.

  Válasz
 • Most olvastam egy külföldi fórumon, hogy a JAAG Coin már a földbe is állt.
  Pár nappal ezelőtt az induló 1,43 dolláros árfolyam 0,19-re zuhant, ami -84.3% mínusz.
  Megint Pump and Dump.

  Néztem, de nem találtam meg, hogy hol lehet egyáltalán kereskedni vele…

  Válasz
 • Ez a legutolsó hirlevel, ha van kedvetek forditsatok le:

  Dear FirstCoin Club member,

  It is with a heavy heart and strong regret that I come back to you with a message I did not want to send.

  After the best of intentions and hundreds of hours of work and effort to try to build something that would have a chance of paying back the money we all lost in the First Coin project, I have reached a very sombre conclusion.

  That, despite their promises, the former owners have no interest in assisting me to make that happen.

  This leaves me no choice but to gave up and inform members how we been a subject of scam.

  However, in the course of my journey of trying to make sense of the events of the last several months, I have come to learn a lot more about what actually happened.

  I also feel it is my duty to share this with you so you can also see what appears to be the truth behind the lies and the greed.

  Total Money Taken

  According to the data until 13 Feb 2018 the original founders Mr Gyorgy Peresztegi-Nagy , BDF6DDE9D949E99C72EC41FA7C13A677BCF1BE5C0C5556212C3D3406E9EEE111 and AB71E219F633161B8DB9D022CC07514A48BF136353EC1AF6B2F16F98E7C10659 made over $245m in sales of Firstcoin. This figure is derived from the following reports generated by the FirstCoin Club:

  Total activated packages

  Starter 37794

  Basic 24448

  Networker 25778

  Business 20680

  Trader 7372

  Pro-Trader 3870

  Pool 6153

  VIP 3448.

  Out of the $245m, approximately $146 million was paid back in commissions and mining rewards and overheads. Therefore the net profit made appears to be in the region of 98 million dollars.

  Illegal Price Manipulation

  More worryingly, it appears we have been scammed by the owners using what can only be described as ‘an invisible hand’ to continually change the satoshi-FRST This is something that is only available on a few exchanges such as LiveCoin and Yobit. They illegally manipulated the price, perpetuated a blatant Blockchain Fraud using the Firstcoin Club. F206BBDF8476DA9BE03153F0535800A4 and his IT partner Daniel Kormendi together with Heisenberg used an ‘invisible hand’ on the public exchanges to trick you into thinking the price and value were higher than it really was.

  Blockchain Fraud

  If you recall, from December 2017 to Feb 2018 all withdrawals from the first coin club were blocked by the owners. The reason given for this was that they were implementing KYC and 2FA as part of industry compliance. While it is true that this technical upgrade was being done, it appears that during this time, the owners were illegally bypassing the blockchain and reselling the same coins that members believed they were holding. To explain this more, when a member bought coins from the exchange, that money was taken by the owners who then transferred the coins in a legitimate transaction. However, when the members then transferred their coins from the exchange and into the club wallets to purchase a package, the coins did not actually go into a secure ‘member wallet’ but instead went back to the owners to resell. The club software then created an entry that showed in your back-office as if the coins were there but this was simply a ledger and not reflective of the actual coins that were then sold to other members. In essence, we were left with ‘fake-coins’ that did not exist. This is another reason why the ‘circulating supply’ never changed from October and one of the reasons it appears that the coin removed from CoinMarketCap and later delisted from the LiveCoin exchange.

  Missing $28m from LiveCoin

  I had many meeting with Mr Gyorgy Peresztegi-Nagy to solve the issue, at the beginning, he was cooperative with me but always he changed his mind after talking to his partners. It has been revealed that at the time FirstCoin was delisted from the LiveCoin, the exchange was holding approximately $28m in sales revenue. Livecoin themselves have since confirmed that $14m has been realised to the solicitors representing a group of members. Mr Gyorgy Peresztegi-Nagy believed that the LDM management (present JAAG management) Mr Josip Bosnic CEO, Mr. Ghefari Dulapandan CIO, Mr. Andras Szekely CTO, Mr. Adrian Maximilian Necsoiu CMO walked away with S14m. Mr Nagy said he cannot make any firm claims however, some people have clearly become rich overnight.

  Mr Nagy mentioned many time that a gentleman name Zoltan Toth is helping Gabor to make his entire move. I don’t know the truth who he was working for but I meet Mr Nagy via Mr Toth when I took over the firstcoin projects.

  Uphill Battle I No Longer Think We Can Win

  When I took over Firstcoin, I was 1000% sincere in my intention to use it as a platform to bring back value to us, the members. They promised me full funding and handover the paulownia plantation contract. They gave me 15BTC and part gift coin at the beginning to start building the club and the project. I spent all the fund to create the new platform and the club, I have invested a lot of my own time effort and resources over the last few months and one of the reasons I took this on with that belief, was that the owners promised me funding for the new project. At that time I also believed they had an interest in helping the members recover their loss. Fast forward a few short months later and not only have they never fulfilled their promises, but with the information I have now uncovered, it appears they were simply interested in looking for a new ‘front-person’ with which to divert the attention from themselves and use as a scapegoat. This would allow them to walk away with the $98 million they initially made.

  I am aware there are several pending lawsuits against the former owners (both civil and criminal) and many people have expressed a strong desire to locate them and the former LDM.

  If you wish to report the crime to INTERPOL you can visit to your own country National Central Bureau (NCB) office and report it.

  For further information, see the profile page for the relevant member country.

  https://www.interpol.int/Contact-INTERPOL

  https://www.interpol.int/Member-countries/World

  For further information, all the above-mentioned gang members are Hungarian citizen and the firstcoin project used to run under the company name of “Dynamic Global Marketing Ltd” registered address: Al Marjan island 550, Ras Al Khaimah, United Arab Emirates.

  If you wish you can send your crime report to Hungary and Dubai Interpol team for further investigation, it’s a free service, you don’t have to pay for reporting the crime.

  Best & Sincere Regards

  Mohammed Kibria

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.