Fizess kriptóval bárhol: A VISA saját kriptotárca létrehozását tervezi

A kriptotérben gilisztaként mozgolódó fizetési hálózat újabb ötlettel állt elő. Védjegykérelmet nyújtott be egy kriptotőzsdei platformra, valamint más kriptós termékekre.

Az új dokumentumok szerint a fizetési óriás Visa védjegybejelentéseket nyújt be egy digitális kriptotőzsde, egy kriptotárca, nem-helyettesíthető tokenek (NFT-k) és virtuális környezetek létrehozására, ahol a felhasználók interakcióba léphetnek.

A beadványból kiderül, hogy a Visa alelnöke és helyettes főtanácsadója, Denise Yee írta alá a kérelmet, amelyet az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához küldtek.

Még csak múlthónapban történt, hogy a Visa az FTX kriptotőzsdével kezdett szövetkezni. A tervük célja, hogy lehetővé tegyék az emberek számára a kriptóik elköltését, vagyis a kriptovalutás vásárlásokat anélkül, hogy más tőzsdékre kellene azokat küldeni. A kártyák közvetlenül az FTX-felhasználók számlájához kapcsolódnának, lehetővé téve számukra, hogy virtuális valutákkal fizessenek tárgyakért és szolgáltatásokért. Ergó pontosan ugyanúgy fizethetnének kriptóval egy boltban, mint ahogyan bankkártyával teszik azt jelenleg is. Mivel az USA-ban már létezik a Visa “kriptokártya” ezért a cégek ezúttal Európa, Latin Amerika és Ázsia felé vennék az irányt.

Mint azt Sam Bankman-Fried, az FTX milliárdos vezérigazgatója és alapítója elmondta, “ez a kártya lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a nap 24 órájában, az év 365 napján biztonságosan és adminisztrációs vagy feldolgozási díjak nélkül használhassák FTX kriptoegyenlegüket”.

Az év elején a hitelkártyaóriás egy NFT-központú programot is indított kriptovállalkozók számára. A Visa Creator Program nevű programot olyan cégtulajdonosok számára hozták létre, akik szeretnék megtanulni, hogyan építhetik be az NFT technológiát az üzleti modelljükbe.

VISA, NFT

A program a résztvevők vállalkozását egy egyszeri pénzbeli támogatással is fellendítené, valamint a kiválasztott tagoknak hozzáférést biztosítana a Visa digitális eszközökkel foglalkozó szakértői csapatához.