Végre fizet hitelezőinek az egyik legrégibb Bitcoin-tőzsde

Az Mt. Gox hitelezői értesítést kaptak a visszatérítendő bitcoinok mennyiségéről és a visszafizetés tervezett időpontjáról.

Az egyik legrégebbi Bitcoin-tőzsde, az Mt. Gox hivatalosan is megkezdte a 9 milliárd dolláros kötelezettségéből a hitelezők kielégítését. Hétfőn, április 22-én az Mt. Gox egyes hitelezői közölték, hogy megkapták a követeléseikről szóló friss információkat.

Az Mt. Gox tájékoztatása a hitelezőknek

Az Mt. Gox hitelezői által kapott tájékoztatás olyan információkat tartalmaz, mint a visszatérítendő bitcoinok száma, valamint a visszafizetés időpontja. Brian Dixon, az Mt. Gox követeléseit megvásárló Off the Chain Capital vezérigazgatója elmondta:

Ez az első alkalom, hogy ilyen frissítést látunk a visszafizetési státuszról, ami jó jel és a helyes irányba tett lépés.

Bár megkapta a visszafizetés időpontjára vonatkozó információt, azt nem volt hajlandó közölni. Adam Back, a Blockstream blokklánc infrastruktúra szolgáltató vezérigazgatója megemlítette, hogy kapott értesítéseket a visszatérítésre szánt érmékkel kapcsolatban, de jelenleg a konkrét időpontok megerősítésére vár.

Az egykor a világ legnagyobb bitcoin-tőzsdéje, a tokiói székhelyű Mt. Gox 2011-ben hackertámadást szenvedett el, majd 2014-ben csődöt jelentett. Az előző évben amerikai ügyészek két orosz magánszemélyt vádoltak meg azzal, hogy másokkal együttműködve behatoltak a tőzsde szervereire.

Az Arkham Intelligence adatai szerint a megszűnt platform még mindig körülbelül 137 892 bitcoint birtokol 9,2 milliárd dollár értékben. Korábbi adatok szerint az Mt. Gox-on Bitcoin Cash és fiat valuta is volt, a fiat pénz egy részét már visszaszolgáltatták.

Október 31-ig megkapják a kifizetéseket

A felszámolási eljárás előrehaladtával az Mt. Gox vagyonkezelője kijelentette, hogy a hitelezőknek idén október 31-ig kell látniuk az alap közvetítői és egyösszegű kifizetést. Az Mt. Gox meghekkelése óta már sok év eltelt. Az incidens által érintett felhasználók 2014 óta várják a visszatérítést, amikor a platform áldozatul esett a támadásnak.

A kérdés, ami már régóta foglalkoztat mindenkit, hogy vajon ezek a hitelezők eladják-e a bitcoinjaikat, miután megkapják azokat. Ez ugyanis némi eladási nyomást gyakorolhat a BTC-re, azonban annak a valószínűsége, hogy az összes hitelező egyszerre adja el a BTC-jét, továbbra is csekély.