A Floki mémcoin fejlesztői új kereskedési robot ötletével álltak elő

A Floki fejlesztői az új kereskedési bottal szeretnék javítani a token alapjait. A bot minden tranzakció után 1%-os díjat számít fel, és a beszedett díjak 50%-át a FLOKI nyíltpiaci vásárlására fordítják, növelve ezzel a token iránti keresletet.

A Floki mémcoin fejlesztői egy kereskedési robotot mutattak be

A Floki fejlesztői bemutattak egy kereskedési robot megoldást, amely lehetővé teszi a Floki token birtokosai számára, hogy bármilyen tokennel kereskedjenek a BNB hálózaton.

A Telegram-alapú bot kezdetben kis számú felhasználó számára lesz csak elérhető a béta tesztelési időszak alatt. Azon dolgoznak most, hogy megtalálják és kijavítsák az esetleges technikai hibákat. A fejlesztők szerint nyilvánosan várhatóan június közepén lesz majd elérhető a kereskedési robot.

Az egyik fejlesztő, B szerint a szolgáltatást később kiterjesztik majd az Ethereum ETH Price ETH Price és a Base blokkláncokra is. A fejlesztők arra számítanak, hogy a szolgáltatás növeli majd a Floki tokenek iránti keresletet. A felhasználóknak ugyanis kell tartaniuk valamennyi Floki érmét a bot használatához.

A tranzakciós díjak felét visszaforgatják

A kereskedési bot minden tranzakció után 1%-os díjat számít fel, és a beszedett díjak 50%-át a Floki nyíltpiaci vásárlására fordítják. Ezzel pedig hozzájárulnak a kereslet fenntartásához. A termék a Floki ökoszisztéma szerves részét képező segédeszközök és metaverzum legújabb kiadása.

A tokent eredetileg 2021-ben dobták piacra mémérmeként, amelynek témája a Shiba Inu kutyafajta.

A Telegram-alapú kereskedési botok 2023 elején kezdtek népszerűvé válni az Unibot elindulásával. Ezek a botok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy olyan egyszerűen vásároljanak tokeneket, mint ahogy egymással cseveghetnek az üzenetküldő alkalmazáson belül.

Az ilyen termékek vonzereje valószínűleg a decentralizált tőzsdéhez képest egyszerű használatnak köszönhető. Például az Uniswap esetében a felhasználóknak folyamatosan be kell jelentkezniük a tárcájukba, ellenőrizniük kell, hogy minden token információ helyes-e. Emellett pedig még magas díjakkal is számolniuk kell, hogy biztosítsák az elküldött tranzakció teljesülni fog.

Több mémérme projekt, mint például a Solana-alapú Bonk (BONK) is elindította már korábban saját kereskedési botjaikat, amelyek népszerűnek bizonyultak a kripto közösség körében. A Bonk-féle BonkBot például a Solana láncon belüli kereskedésének akár 70%-áért is felelős volt egykor. Ez pedig jelentősen hozzájárult a BONK-ra gyakorolt vételi nyomáshoz.

Az adatok szerint a Floki ára 17%-kal emelkedett az elmúlt 24 órában, miközben a kriptopénz piac többi része csak 1-2%-ot erősödött.