Jön, jön, jön… A Bitcoinbázis podcast és a kereskedési robotok

Itt a hétvége, és természetesen a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. Stier Kata, a műsor házigazdája a múlt heti kereskedés témájával folytatja, de ezúttal vendége nem más lesz, mint Radulovic Attila, alias Radu, metatrader programozó, a Radu.hu alapítója, aki a professzionális forex programozás, és a stratégiai automatizálás nagymestere.

Attila, aki kereskedési robotokat fejleszt az egyéni kereskedési stratégiákból, a podcast kedves hallgatóit ezen különleges robotok világába kalauzolja el. Elsőként természetesen Kata kérdésére Attila elmagyarázza, hogy mit is jelent valójában a metatrader kifejezés, ami nem éppen újkeletű, mégis sokak számára még ismeretlen fogalom. Szó lesz természetesen a robotok működéséről is, ami nem jelenti azt, hogy teljesen “embermentes”, hiszen ez olyan, mint egy repülőgép robotpilótája, ahol szintén szükség van a szakemberek beavatkozására, esetleges finomhangolásra. Kata vendége tiszta vizet önt a pohárba azzal, hogy elmagyarázza a hallgatóknak, hogy a robotok (szoftverek) használatához elengedhetetlen némi kereskedési tudás, valamint tapasztalat, ez nem egy “önműködő pénzkereső” módszer, ami mindenkinek való. Attila elmeséli, hogy mégis mikor és mit érdemes automatizálni, mikor kell egy ügyfelet visszautasítani, illetve mennyi időbe telik átprogramozni egy kereskedési robotot.

Szó esik az adásban a kriptovaluták egyre növekvő népszerűségéről, ami legfőképpen a COVID-pandémia idején ugrott meg. Attila legfőképpen a devizapiac számára készít robotokat, de azok a kriptovalutákhoz is alkalmazhatóak. Kata a magyar konkurenciáról, a robotfejlesztéshez szükséges időről és az árakról is kifaggatja szakértő vendégét.

Ha Ti sem maradnátok le egy izgalmas adásról, amely teljesen más megvilágításba helyezi az automatizált kereskedést, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az adás automatikusan terítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.