A floridai Miami után az olasz Milánó is kriptovaluta főváros lehet

Milánó a kriptopénzek olasz fővárosa lehet. Ez Pietro Furlan polgármesterjelölt álma, aki egy sajtótájékoztatón mutatta be kriptovalutákkal kapcsolatos elképzeléseit.

Nemrég arról számoltunk be, hogy a floridai Miami polgármestere bejelentette, kriptofővárossá akarja változtatni a tengerparti várost és kriptodevizában fizetné a közalkalmazottok bérét is.

Most az olaszországi Milánó polgármester jelöltje rukkolt elő hasonló elképzeléssel. Milánó, mely már most is Dél-Európa pénzügyi központja, a kriptopénzek fővárosa lehetne, már amennyiben Pietro Furlan lesz a polgármester, akit a Narancssárga Mellényesek politikai mozgalom és az Emberi Értékek Pártja támogat.

Pietro Furlan egy néhány nappal ezelőtti sajtótájékoztatón azt nyilatkozta:

Világos, hogy új lehetőségeket kell adnunk a városnak. Helyezzük az embert a szabadság középpontja, a szabadságba, amely gazdasági kezdeményezést is jelent. Szabadság a monetáris politikában. Ez nem őrültség. Milánó, amely mindig is büszke volt arra, hogy egy előfutár és a nemzetgazdaság főszereplője, miért ne adná meg a lehetőséget arra, hogy a kriptopénzekkel együtt fejlődjön? Miért ne adna lehetőséget a kriptovalutában történő adózásra, a kriptopénzek használatára a közigazgatásban? Csakúgy, mint a svájci Zug-ban, vagy Miamiban.

A cél ambiciózus, és a hamarosan kezdődő választási kampány része lesz. Milánóban 2021 szeptembere és októbere között lesz a polgármester választás, amely vagy megerősíti a jelenlegi balközép polgármester, Giuseppe Sala pozícióját vagy új városvezetőt helyez Milánó élére.

Egyes elemzők szerint Pietro Furlan komoly jobbközép ellenfél lehet Sala-val szemben.

Milánó, a kriptovaluták európai fővárosa

Furlan kriptopénz projektjét, mely Milánót a kriptopénzek központjává tenné, a svájci Zug kanton és az amerikai Miami ihlette. Furlan megjegyezte, hogy sok olasz fiatalról tud, akik a svájci Chiasso-ba és Zug kantonba költöztek és saját kriptoprojekteket fejlesztettek. Ez azt jelenti, hogy Olaszország elvesztett több tehetséget.

Ami Miamit illeti, Francis Suarez polgármester nemrég jelentette be, hogy a városban kriptovalutákban lehet majd adót fizetni és kriptopénzben fizeti majd a település az alkalmazottak bérét, legalábbis egy részét.

Ezzel kapcsolatban Furlan úgy fogalmazott:

„Határozott meggyőződésem, hogyha az Amazon és az Apple is elfogadja a bitcoint, mint fizetőeszközt, akkor az utolsó akadály is megszűnik, mert abban a pillanatban nagyon nagy mennyiségű tranzakcióhoz használnak majd az emberek bitcoint. Csak azt szerettem volna, hogy az élmezőnyben legyünk és a játékban elsőbbséget szerezzünk.”

A polgármester jelölt úgy véli, nem az a kérdés, hogy a kriptovaluták mainstream eszközök lesznek-e, hanem az, hogy mikor. Ha pedig valaki ebből profitálni szeretne, akkor még időben meg kell tennie a szükséges lépéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük