Pirosban úszik a kriptopiac, negatívba fordult az összes kriptovaluta

Komoly zuhanásban van a bitcoin árfolyama ezekben a napokban, a cikk írásakor már csak 42600 dollár körül kereskednek egy coinnal. Nem igazán könnyű megjósolni sem, hogy mi várható ezután. Az biztos, hogy a 45 ezer dollár körüli sáv nagyon erős ellenállási vonal. Ezen a “medvék” biztosan erős aktivitást mutatnak. Nagyon gyorsan történt egyébként az újabb zuhanás, hiszen nem is olyan régen még a 47500 dolláros ellenállási vonalat tesztelte az árfolyam. Innen viszont visszapattant és nagyon gyorsan merült alá.

A bitcoin árfolyama nem törődik a támasztási szintekkel

Jelenleg a 42500 dollár tűnik egy támasztási szintnek, ha azt is átlépi az árfolyam, akkor nagyon komoly zuhanás várható ismét, amely az árat még lejjebb fogja tolni. Onnan már ugyanis a következő támasztási szint jelenleg a 40 ezer dolláros szinten van. Ha azt is átviszi az árfolyam, akkor még több befektető fog elbizonytalanodni és akkor tényleg nehéz jóslatokba bocsátkozni. Felfelé az ellenállási szintek 44000, 44800, 45600 dollár körül vannak. Az órára vetített MACD indikátor egyértelműen medvezónában mozog. A bitcoin mellett a többi kriptovaluta is mélyrepülésben van. A kriptopiacon kedvelt Félelem és Kapzsiság indexe jelenleg az extrém kategóriájú félelem sávjában van.

Bitcoin árfolyam

Az általánosságban figyelt és a teljes kriptoökoszisztémának tartott több mint 12 ezer kriptovaluta árfolyama összességében 5% felett veszített már, ami közel 3 billió amerikai dollárt jelent. Van néhány kriptovaluta, amelyet nem érintett még annyira a mélyrepülés, például az Olympust (OHM) és a Leót (LEO), de ezek nem annyira meghatározóak a piacon. A tegnapi kereskedési adatokból az látszik, hogy a stabilcoin piacra menekülnek inkább a befektetők. Hiszen a tegnapi teljes kereskedési volumen 60%-át a stabilcoinok adták, a bitcoin dominanciája a piacon pedig három és fél éves mélypontra jutott. A piaci korrekciónak elég változatos okai vannak, többről írtunk is, például a kazahsztáni helyzet vagy az európai energiaválság kapcsán.