Folytatódik a Solana rali, már 110 dollár felett az árfolyam

A Solana blokklánc natív tokenje, a SOL szombaton átlépte a 100 dollárt, és ezzel olyan árszintet ért el, amire a Terra másfél évvel ezelőtti összeomlása óta nem volt példa.

Hatalmas rali formájában érkezik a karácsonyi ajándék a SOL befektetőknek

A Solana december 23-án átlépte a 100 dollárt. December 24-én, pedig a 115 dollárt is megütötte. 2023-ban az érme több mint tízszeresére nőtt, és csak az év utolsó hónapjában 70%-kal emelkedett. Az árfolyam jelenleg SOL Price SOL Price .

A szombati ármozgás a hetek óta tartó őrült kereskedés csúcspontja volt és mindez ma tovább folytatódik. A rali a blokkláncot a vezető pozícióba emelte a láncon belüli aktivitás tekintetében.

A Solana alapú decentralizált tőzsdék a DefiLlama szerint először közelítik meg az Uniswap több milliárd dolláros kereskedési volumenét.  Az elmúlt 24 órában a Coinmarketcap adatai szerint a SOL kereskedési volumene 120%-al nőtt. Mindennek köszönhetően a piaci kapitalizáció alapján a negyedik legnagyobb kriptopénz lett, megelőzve a Binance Coin-t (BNB).

A SOL árfolyamának alakulása az elmúlt 1 évben

Ennek az energiának nagy részét a féktelen spekuláció hajtja. A közelmúltbeli ugrás a Bonk (BONK) mémérme ralijával kezdődött, aminek hatására a Saga okostelefonok pár nap alatt elfogytak. Ezzel párhuzamosan megnövekedett az érdeklődés a kutyás témájú mémérmék iránt, így jelenleg ezek a Solana legnépszerűbb kriptoeszközei. Mindemellett az airdropok is arra ösztönzik a kereskedőket, hogy kipróbálják a Solana alapú projekteket és infrastruktúrát.

A Solana egy olyan intelligens szerződéses platform, amely támogatja a gyors és olcsó tranzakciókat. Leginkább az Ethereumhoz hasonlítják, amely a Solana felemelkedése ellenére még mindig a legnépszerűbb és legismertebb hely a kereskedők számára.