Forkolt a Bitcoin Cash, lassan kapcsoltak a bányászok

A Bitcoin Cash (BCH) hálózat egyik legjelentősebb hálózatfrissítésére került sor november 15-én aminek hatására újra kettévált a blokklánca a már amúgy is 2017-ben Bitcoin klónként indult digitális eszköznek.

A BitMEX jelentése szerint a fork nem ment olyan egyszerűen ugyanis a BCH bányászok 14 üres blokkot is kibányásztak, mivel nem frissítettek időben az új láncra.

A BitMEX Research blokklánc elemzői, a Fork Monitor így kommentálta a hard forkot:

“Az eredeti szabályokkal operáló láncon nincsenek tranzakciók (az érmealapot leszámítva) a tranzakció ismétlést blokkoló intézkedés miatt. A nem frissítő BCH bányászok pazarolják az erőforrásaikat.”

Pixelidőkor mindössze a BCH csomópontok 78% százaléka volt kompatibilis a legfrissebb konszenzus szabályokkal.

Elméletben azok a bányászok, akik nem frissítettek blokkonként 12.5 BCH-t (~3 300 USD) vesztettek, ami összesen 175 BCH-t (~580 000 USD) jelent. De ez természetesen lehetetlen hiszen nem evidens, hogy azok a bányászok bányászták volna a blokkokat, amelyek lemaradtak volna a frissítésről.

A BCH árfolyama nem moccant a frissítésre

A csomópontok a hard forkok során elsősorban emberi mulasztás miatt maradnak le a blokkjutalomról, azaz, elfelejtettek frissíteni a hard fork bekövetkezte előtt.

Az igazat megvallva a pénteki hard fork minimális médiavisszhangot keltett még a kriptós médiaoldalak körében is, a legtöbb site meg sem említette, hacsak nem a Roger Verhez és a BCH-hoz hű oldalakról van szó.

A BCH árfolyamán se látszott meg az elviekben nagy horderejű fork ugyanis az elmúlt 24 órában 1.5 százalékot esve a BCH indexárfolyama 267 dollár, ami közel 95%-os esést jelent a 2017. decemberi 3920 dolláros csúcsárfolyamhoz képest.