Források szerint a Blackrock 2 milliárd dollárt különít el a spot Bitcoin ETF indításához

A Blackrock, a világ legnagyobb vagyonkezelője a beszámolók szerint több mint 2 milliárd dollárt különített el a spot bitcoin ETF -re néhány nappal (?) a start előtt. A Vaneck digitális eszközök kutatási vezetője és egy Bloomberg ETF elemző független források alapján megerősítette, hogy a BlackRock egy ‘nagy első napot’ tervez a spot bitcoin ETF-je számára.

A Blackrock nagyon készül a spot Bitcoin ETF elindítására

A világ legnagyobb vagyonkezelője a Vaneck digitális eszközökkel foglalkozó kutatási vezetője, Matthew Sigel szerint állítólag 2 milliárd dollárnyi tőke áll rendelkezésére a közelgő spot BTC Price BTC Price ETF elindításához. A Vaneck azon vagyonkezelők közé tartozik, amelyek beadták a spot bitcoin ETF elindítására vonatkozó kérelmüket az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC).

A Blackrock, a Vaneck és kilenc másik spot bitcoin ETF-et kérelmező alapkezelő a SEC-től vár zöld utat a spot bitcoin ETF-ek elindításához. Sigel a The Block által pénteken rendezett X Space beszélgetésen árulta el:

Egy elég jól értesült forrástól hallottam, hogy a Blackrock több mint 2 milliárd dollárral rendelkezik az első héten a meglévő bitcoin tulajdonosoktól érkező, a pozícióikat bővítő új, kiegészítő beáramlásokban.

Sigel azonban azt is megjegyezte:

De tudod, mindenki ezt csinálja. Csak telefonálgatunk, és próbáljuk megtalálni azokat az embereket, akik csekket tudnak írni ezekre a termékekre.

A Vaneck digitális eszközök kutatásának vezetője hozzátette:

Ha ez a 2 milliárd dollár már az első héten megtörténne, akkor elszállna a becslésünk.

Kiemelte, hogy  a vagyonkezelő cég 2,5 milliárd dollárnyi tőke beáramlását jósolta a spot bitcoin ETF-ekbe a kereskedés első negyedévében. “2,5 milliárd dollárral számolunk a kereskedés első negyedévében. Ezt az első arany ETF-be áramló múltbeli pénzmozgások alapján teszünk, és az amerikai pénzmennyiséggel korrigáljuk” – magyarázta.

Hasonló elemzés alapján két év alatt 40 milliárd dolláros piaci lehetőségünk van.

A Blackrock “stílusa”

Tavaly decemberben egy SEC dokumentumból derült ki, hogy a Blackrock január 3-án 10 millió dollárral tervezi megalapozni a spot bitcoin ETF-jét. Tavaly októberben a vagyonkezelő 100 000 dollárral alapozta meg a spot bitcoin ETF-ét. A BlackRock a Jane Street-et és a JPMorgan-t nevezte meg az engedélyezett résztvevők között a spot bitcoin ETF-je számára.

A BlackRock 2 milliárd dolláros indulásával kapcsolatban, a Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas, a következőt mondta az X-en:

Ez a BlackRock stílusához passzolna. Összegyűjtöttek és betették a nagy pénzeket az új ETF-ekbe az első kereskedési napjára, hogy azok kereskedési volumennek és tőkeáramlásnak számítsanak. *Ha* ez igaz, akkor a 2 milliárd dollár minden ETF első napi/heti volumen/összeg rekordját megdöntené.

Az elemző aztán megjegyezte, hogy a ‘történelem 25 legsikeresebb ETF indítása közül’ a BlackRock dominál a legjobb 10-ben. ‘Ez előkészített pénz (nem organikus), ezért mondom, hogy ‘stílusos’. Ez az, amit csinálnak,’ hangsúlyozta.