Francia csendőrség kiberbűnözési osztálya Tezos blokkláncot használ

Egy LinkedInen közzétett sajtóközlemény szerint a francia csendőrség kiberbűnözési osztálya (C3N) a Tezos blokkláncát kezdte el használni a francia hadseregben előforduló nyomozások bírósági költségeinek hitelesítésére.

A francia hatóságok hivatalosan nem erősítették meg, de a blockchain kutatási és fejlesztőcég, a Nomadic Labs és a blockchain tanácsadó és marketingügynökség Catenae által közzétett sajtóközleményben kijelentették:

“Ez az egyik legelső példa arra, hogy egy kormányzati egység működési célokra okosszerződést használ.”

A Nomadic Labs a Twitteren azt is hozzátette, hogy az új program lehetővé teszi a C3N számára, hogy kriptovalutákhoz jusson az Europol által elkülönített alapokból a működési költségek fedezése érdekében.

A C3N szeptemberben negyedéves riportot adott ki arról, hogy az Ethereum okosszerződései nem felelnek meg az igényeiknek és hogy már a kezdetek óta a Tezos blokkláncát tervezték használni a csendőrségi akciók során.

Míg a francia felső körök korábban meglehetősen hangosan kikeltek a kriptovaluták ellen, addig nemrégiben a francia gazdasági és pénzügyminiszter, Bruno Le Maire, már a Tezosról külön említést tett egy Magazine Capitalnak adott interjújában. Ez volt a legelső startup, állítja, amelyre felkapta a figyelmét. Ezenkívül kijelentette:

“Különösen a Tezosra gondolok, amely lehetővé teszi egy blockchain protokoll kifejlesztését, amely leküzdi a nyilvános blokkláncok ismert hibáit.”

Amennyiben a sajtóközlemény valódisága hitelesítésre kerül, az óriási lendületet adhat a Tezos blokkláncának és az érme árfolyamának.