Dél-Amerika 3. legnagyobb befektetési bankja a Tezos blokkláncán fog tokeneket kibocsátani

BTG Pactual, Latin-Amerika harmadik legnagyobb befektetési bankja, valamint a dubaji Dalma Capital eszközkezelő bejelentette, a Tezos blokkláncát fogja használni értékpapír tokenek kibocsátására. A bank a jövőben több mint 1 milliárd dollár értékű token kibocsátást szeretne végrehajtani, áll a vállalat sajtóközleményében.

Múlt év februárban a BTG Pactual vált az első vezető befektetési bankká, ami értékpapír token kibocsátást (security token offering – STO) hajtott végre a ReiBZ-vel közösen, ami egy a brazil ingatlanpiacon tevékenykedő vállalat. A tokent akkor még az Ethereum blokkláncán bocsátották ki amit most szintén a Tezoséra fognak migrálni.

“Mialatt a bank protokoll és technológia agnosztikus és továbbra is használni fogja az Ethereum protokollt, közben úgy tekintünk a Tezosra, mint egy eszköztokenizálásra alkalmas robusztus blokklánccal rendelkező globális játékosra,” írta Andre Portilho, a BTG Partner tokenizálásért felelős vezetője.

10%-ot erősödött a Tezos árfolyama a dollárral szemben a bejelentés hírére. | Brave New Coin

A BTG és a Dalma hagyományos és alternatív befektetési eszközök hadát szeretné a Tezos blokkláncával tokenizálni (Miért fontos a tokenizálás?), beleértve globális sportklubokat, értékpapírokat és még kintlevőségeket is.

A közleményben kiemelték, a Tezos blokklánca egy “önkorrigáló blokklánc” és okosszerződés platform.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük